Knäckig blåbärspaj (lowcarb, glutenfri)

av Åse

Hej raringar och skön söndag på er!

Vilka ljuvliga dagar det varit! Det är ju PERFEKT att åka bort torsd-fred så man tror det är söndag när man åker hem men så har man ju två helgdagar kvar! Våra var dessutom oplanerade, bästa jag vet!
Älskar att ha gäster, älskar att vara bortbjuden eller att gå ut men jag älskar lika mkt om inte mer att skrota omkring hemma osminkad och fixa, plocka, städa, rensa och bara pula runt. Helgen har dessutom bjudit på fantastiskt väder.

Vi har skrubbat trädäcken och gjort massor ute men även inne.

HUR som! Invigde frukostmöblerna.
Flyttat dessa till baksidan för vi har morgon/fm sol där från arla morgon till 15.

Byggde ju ett uterum i den hörnan så tänkte det är skönt att kunna sitta ute och ta en kopp kaffe där eller frukost nu i vår.

En ljuvlig blåbärspaj med ett knäckigt mandeltäcke!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Knäckig blåbärspaj (lowcarb, glutenfri)


Ingredienser

SMULDEG:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 dl kokosflingor
2 msk sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)
2 tsk vaniljpulver
½ dl fibersirap

Fyllning:
500 gram tinade blåbär
1 msk chiafrön
1 msk citronsaft
1 dl sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)


Instruktioner

Värm ugnen till 175 °C.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och lägg i pajformen.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i en skål tillsammans med fibersirap.
Rör ihop med de resterande ingredienserna till en smet och klicka ut den över blåbären.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen med lättvispad grädde.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

4 kommentarer

Inger 25 april, 2024 - 19:43

Den blev jättegod!Behövde nog fler chiafrön. Det som blev över frös jag in till kvällsfika…Så Gott!

Svara
Anna-Lena 21 april, 2024 - 20:42

Lite otydligt vad som är till fyllning och vad som är till smuldegen, men blåbären och resten är väl till fyllning och det ovanför till smuldegen? (är kanske lite trögtänkt efter en dag i trädgården). 🙂

Svara
Åse 21 april, 2024 - 20:44

Hm står vad som är till snulpaj och fyllning i receptkortet? 😃

Svara
Maud 21 april, 2024 - 18:28

Yammi, den måste jag göra.

Så fin sommarklänning, den rosa/oranga, varifrån är den?

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.