Veckomeny för viktminskning

av Åse

Hej sötisar!
Ni är sååååå många som mailat, skickat instagramdirekt och velat ha färdiga menyer för viktminskning och därför tänkte jag göra er glada och göra det 😉
Jag har ju en uppsjö av recept dels från blogg men även från mina fyra böcker, jag har även supermycket fakta kring hur man bygger en viktminskningskost här i bloggen men jag förstår att det kan vara svårt att få ihop pusslet och givetvis har inte ni alla tillgång till mina böcker!
Jag ska sätta mig i morgon och göra en veckomeny där jag även fyller på med mina tankar kring valen av recept/livsmedel och viktminskning – livsstilsförändring i övrigt! Because i love you 😉
Men, eftersom du kanske vill starta redan i morgon så kommer här första dagen!
Måndag:
Vätska: Kaffe, te, 2 liter vatten
Rek. kosttillskott: Omega 3D-vitaminSelen
Tips: Sitt ner när du äter, tugga långsamt.
Frukost:
Omelettwrap alt ugnsstekta ägg, gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT
Lunch: 1 handflata protein (2 ägg eller 1 kycklingfilé eller 1 burk makrill eller 1 burk tonfisk) + 1-3 msk smör eller 1-3 msk fet dressing eller 1 avokado (mindre mängd fett till makrill och lax) + 1 stor hand av bladgrönsaker eller broccoli eller andra gröna grönsaker.
Middag: Grekisk kycklingsallad med citrondressing
Hungrig eller sugen? 5 paranötter
 05112008-IMG_4971 (kopia)
START vid min egen kostomläggning till lågkolhydratkost 2009
Stay tuned! KRAM

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

65 kommentarer

Sandra 9 mars, 2024 - 18:17

Hej!
Vet inte om du läser kommentarer på gammalt inlägg. Jag är sugen på testa detta =) Men jag fastar och äter två mål om dagen mestadels, kan man följa detta och bara hoppa frukosten, samt själv välja om man vill repetera samma meny fler dagar för att spara tid på food prepp i bulk?

Svara
Åse 10 mars, 2024 - 10:43

Absolut! Går jättebra!

Svara
Iamaria 8 mars, 2016 - 16:37

Viktminskning under klimakteriet?!
Vad vet du/har hört angående detta.
Kan det vara så att kroppen har fullt upp med annat och att viktminskningen kan ta längre tid?
Som jag förstår det minskar ämnesomsättningen markant under/efter klimakteriet.
Finns det något bra att läsa kring detta?
Tack för bästa LCHF-bloggen

Svara
Åse 10 mars, 2016 - 09:27

Hej! Ämnsomsättningen går ner lite ja men även mindre östrogen ger en ökad aptit. Största boven är nog att vi har invanda vanor som är svåra att bli av med.

Svara
Hanna 7 mars, 2016 - 17:31

Hej
Tack så mycket för din fina blogg.
Jag har precis börjat med veckomeny 1 och jag undrar hur mycket kolhydrater det är per dag? Jag har kört strikt 20g/dag i två veckor innan.
Mvh Hannizen

Svara
Åse 7 mars, 2016 - 17:34

Hej! Jag bygger inte min kostrådgivning på kolhydraträkning men veckomenyerna är låga i kolhydrater och maten höjer inte ditt blodsocker.

Svara
Linda 26 mars, 2021 - 07:39

Hej! 😊
Vilket är bäst att ha i kaffet mct olja eller kokosolja?
Har också sett att det finns mct pulver med chokladsmak funkar det lika bra?
Tack för alla tips och fina recept!! 💕

Svara
Åse 26 mars, 2021 - 10:43

MCT är mer ketogent så det tycker jag är bäst. MCT pulver fungerar bra!

Svara
Åse 7 mars, 2016 - 17:34

Hej! Jag bygger inte min kostrådgivning på kolhydrater men veckomenyerna är låga i kolhydrater.

Svara
Mona 4 februari, 2016 - 18:03

Hej! Jag är en tjej som har gjort en gastric bypas för 10 år sedan. Tyvärr va jag en av de första så det va inte så mycket info man fick som man får i dag. Jag har fått 2 barn efteråt och detta tillsammans med att jag har hamnat i fel matvanor har gjort att jag gått upp 20 kilo av de jag gick ner med min op. Provade viktväktarn och det funkade bra till jag blev sjukskriven eftersom jag har fibromyalgi. Har nu gått upp allt jag gick ner där och kan inte hitta fokus via viktväktarna. Har många kompisar som provat LCHF och undrar om detta kan vara ett bra altenativ för mig? Tack för en laååförstålig och inspirerande sida 🙂

Svara
Neni 19 januari, 2016 - 20:13

Hej! Tack för en inspirerande blogg. Jag är väldigt sugen på att börja äta enligt dina veckoscheman men är tveksam eftersom jag ammar. Jag vet att man ska vänta med större kostomställningar när man ammar men jag har gått upp ca 30 kilo under graviditeten och går inte ner. Jag vägde 60 kilo till mina 169 cm innan graviditeten. Den stora viktökningen leder till att jag mår dåligt och tänker konstant på hur stor jag är. Jag är även opererad för knölstruma så det underlättar inte med andra ord. Jag vill inte att barnet kommer till skada på något sätt för då avvaktar jag tills jag slutat amma. (Åt enligt LCHF innan graviditeten) Vad rekommenderar du?
Tack på förhand

Svara
Åse 20 januari, 2016 - 09:06

LCHF är inte skadligt på något sätt, det är ju i princip bara en kost där man utesluter spannmål och ökar det hälsosamma fettet, finns inget skadligt med det – tvärtom! Däremot rekommenderar jag ingen som ammar eller är gravid att ligga för lågt i kolhydrater så följer du veckosheman, öka mängden kolhydrater i form av rotfrukter iställeet för grönsaker till middagen t.ex. Jag tycker även att du ska känna efter och är du hungrig så öka portionerna ngt.

Svara
Mona Dahlström 22 januari, 2016 - 18:50

Hej! Jag började med lchf för ca 2 veckor sedan . Det började bra men har slarvat lite kan väl säga att jag har ätit liberalt. Men jag blir så himla matt i kroppen . Kommer det gå över? för jag känner mig helt orkeslös.
Mvh Mona

Svara
Åse 23 januari, 2016 - 08:27

Ja det är normala omställningsbesvär 🙂

Svara
Stina 11 januari, 2016 - 23:41

Du alltså <3 vilken tjej. Stort tack, kör igång direkt =)
Kram
Stina

Svara
Helena 11 januari, 2016 - 17:45

Gulle dig! Vad du är generös och alltid delar med dig. Dina böcker är en inspiration likaså din blogg. Tack för din kommande menyer.
Kram Helena som behöver en kick-start

Svara
Chrstina 11 januari, 2016 - 13:24

Hej,
Tack för superbra blogg. Du är en sån inspirationskälla. Jag har alla dina böcker.
Har en fråga angående äggwrapen och omelettmuffinsen
Kan man frysa dem? Såå goda o mättande, tänkte man kunde göra ett gäng o ha på lut på jobbet
Hälsningar
Christina

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 13:45

Jag är lite tveksam till att frysa dem, men de kan ju försvara i kylskåp några dagar!

Svara
Camilla p-a 11 januari, 2016 - 13:05

Jag undrar om du har ett alternativ till middags tipset? Vi äter helst varm mat och sallad som tillbehör! 🙂 Om jag får ha ett önskemål, går det att ha två alternativ till dina menyer? 😀
Hoppas jag inte frågar efter mycket, nu när du lägger ner ett sådant fint jobb till oss, uppskattas oerhört!
Kram

Svara
Camilla p-a 11 januari, 2016 - 12:59

Läste i komentarerna hur många ugns ägg man ska äta! Det stod två-tre per person vid viktminskning! Stämmer det? Ska även testa dom som mellanmål till mina barn/ungdomar, även om den ena inte äter ägg! 😉

Svara
Camilla p-a 11 januari, 2016 - 12:49

Åh, tack Åse! Som vanligt, bra tajmat! 😉
Lyssnade på dina råd och vaknade med något plattare mage. Detta som du startar blir pricken över i:et, så att det blir en helhets syn på hur man ska gå till väga!! 🙂
Vill verkligen ge det en chans till, för jag mår så mycket bättre hälsomässigt!
Hoppas att jag kan hjälpa min son också, fastän han inte gillar ägg! ;D
Kram och tack Åse!

Svara
Ulrika 11 januari, 2016 - 12:16

Hej! Perfekt tajming Åse! Började i morse med wrappen. Superduper god.
Ska testa och se vad som händer. Har ätit tidigare men inte gått ner nämnvärt. Har nu dessutom nått övergångsåldern ( tror jag eftersom jag inte fryser så att säga)
Har du några viktminskningstips för oss kvinnor i övergångsåldern?

Svara
Via 11 januari, 2016 - 12:12

Så underbart generöst av dig. Jag hänger på? Love U2

Svara
Annette 11 januari, 2016 - 12:07

Tack för dagens matplanering! Nu har jag vägt mig + lagat ugnsstekta ägg till frukost – supergott! Jag gillar att testa nya recept, så nu skall jag följa ditt veckoschema som ett kul projekt och se vad som händer med vikten på köpet. Jag behöver gå ned i vikt och kommer inte att kunna träna den här veckan, och då passar det ju bra 🙂

Svara
åsa i åsele 11 januari, 2016 - 11:29

Är nötallergiker, vad är okey som mellanmål i stället för paranötter?

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 11:31

1 ägg t.ex.

Svara
åsa i åsele 11 januari, 2016 - 11:28

Varför rekommenderar Du inte grädde?

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 11:32

I kaffet??

Svara
Tine 11 januari, 2016 - 10:06

Nu är viktminskning med LCHF beställt.
Heja år 2016?
Tack än engång för bra blogg,

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 10:07

Kram!!

Svara
Sari 11 januari, 2016 - 07:53

Jag är helt ny i lchf-världen och att få en veckomatsedel känns som en riktigt bra start. Kunde inte komma mer läglugt. Blev tipsad om din blogg av min kompis som kör lchf oc jag förstår vad hon menar. Du inspirerar, peppar och man ser på dig att det fungerar. Har precis beställt din första bok så nu kör vi ?

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 08:04

Heja!!

Svara
Anchi 11 januari, 2016 - 07:51

Toppen! Ännu lättare att få varierad God mat 😉 Ser fram emot ett nyttigt mat år med din hjälp och börjar med min träning idag. Kram Åse

Svara
Carina 11 januari, 2016 - 07:37

Toppen med veckomenyer. Stort tack! Läser din blogg varje dag den är så bra. Jag undrar vad rött ris är för något. Ser att du använder det ibland i dina recept

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 07:46

Det är en rissort som är ett hälsosammare val.

Svara
Helen 11 januari, 2016 - 07:31

Hej Åse hitta din blogg för ett år sen helt utomordentligt bra. Det är detta jag behöver för att förhoppningsvis komma igång med lchf 🙂 men min fråga är behöver jag dessa 3 tillskott just nu eller kan jag vänta med dom? Vill göra rätt från början.Inget bad i vassen i år..:)

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 07:47

Jag rekommenderar att du införskaffar dem så fort du kan =)

Svara
Petra 11 januari, 2016 - 07:30

Hej Åse!
Vilken bok rekommenderar du att man börjar grotta in sig i ?
Jag vill ha både kost och inspiration
Tack på förhand
Petra

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 07:48

Viktminskning med LCHF är en bra start =)

Svara
Hellen 11 januari, 2016 - 07:22

Hej,
Tack för underbara recept och nu till menyerna! Har läst en del om periodisk fasta på sidan. Det som inte framgår är om det är ok att dricka kaffe med grädde/kokosfett på morgonen och om det då ändå är en effektiv fasta, dvs kan vara effektivt ur viktminskningsperspektiv om lchf-kost i övrigt inte får det att ”lossna”. Tacksam för kommentar kring detta.

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 07:53

Grädde rekommenderar jag inte men en klick kokosfett skadar inte, dock är det inte en riktig fasta utan fettfasta men är ändå gynnsamt för vikten.

Svara
Hellen 11 januari, 2016 - 16:49

Ok, stort tack! Så periodisk fasta (jag är inne på att prova 16-8), innebär att jag endast skall hålla mig till vatten i 16 timmar för att det skall vara en riktig fasta? Inte ens dricka kaffe på morgonen? Ouff, det blir tufft.. Stort tack igen för en superbra blogg och för dina böcker!

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 17:23

Jodå all energilös vätska så te, kaffe och vatten =)

Svara
Lena Alm 11 januari, 2016 - 07:20

Hej
Följer dina recept från boken och fiberhusk finns i flera recept.
Kan ej hitta detta varken i matbutiken eller i Lchf s nätbutik ??
Har det flera namn ?
Tack

Svara
Åse 11 januari, 2016 - 07:22

Fiberhusk finns i nästan alla butiker, kika på glutenfria hyllan alternativt bakhyllan och hittardu inte fråga!

Svara
Åsa 11 januari, 2016 - 07:13

Du är fantastisk 🙂

Svara
Katarina 11 januari, 2016 - 06:28

Hej och tack för recept. Skall göra ett allvarligt försök till med lchf, har inte fått det att fungera än, tycker bara att jag lägger på mig ännu mer.

Svara
Berit Strandberg 11 januari, 2016 - 01:52

Tack för allt jobb du lägger ner för att vi andra skall bli smalare samtidigt som vi äter gott. Ser fram emot din veckomatsedel ♥

Svara
Nina 11 januari, 2016 - 00:14

Kanon!

Svara
Susanne 10 januari, 2016 - 23:17

Tack snällaste Åse ? Jag behöver ha någon som kickar igång åt en ?? Perfekt!
Tips och pepp mottages oändligt tacksamt ??

Svara
Elin 10 januari, 2016 - 23:12

Hej! Tänkte bara höra om du vet något om företaget: http://www.nutri-nick.com
Säljer de bra produkter med ”bra socker”?
Tack för en kanonblogg med inspirerande recept!

Svara
Kattis 10 januari, 2016 - 23:09

Trots att jag prenumererar på din superba blogg kommer den inte på min mail sedan några dagar tillbaka. Har försökt att skicka min mailadress igen i ”prenumerationsrutan”, men inget händer.? Tycker verkligen om din blogg, det är den enda jag följer. Vad kan ha gått fel? Ursäkta, detta är inte rätt plats för administrativa frågor, men jag saknar dina inlägg! ? PS. Har ätit de underbara wrapsen till frukost hela helgen, mums!?

Svara
Åse 10 januari, 2016 - 23:11

Jag kollar imrg! ?

Svara
Anna 10 januari, 2016 - 23:00

Varför har jag inte hittat hit förrän nu?! Tycker mycket om din ton och att det inte är så fanatiskt som det gärna blir i lågkolhydratkretsar 😉 Plus att dina recept verkar genuint goda!
Har kört en modifierad variant av Ultika Davidssons kickstart (dvs konstruerat om recepten en del) och känner mig redan lättare och mindre runt magen efter första veckan, men vill ha mer receptinspiration = hamnade här. Så tack för en fantastisk sajt!
Glada hälsningar Anna
Ps: jag tycker inte alls om kokta ägg, stekta ägg eller omelett men vet också att de är bra o energitäta livsmedel – kan avokado vara en okej ersättning tex vid frukost? En avokado istf två ägg? Med lite extra protein till?

Svara
Åse 10 januari, 2016 - 23:45

Avokado är en fett och proteinkälla så tex fet fisk istället för ägg är grymt!

Svara
Jennie 11 januari, 2016 - 12:43

Tack! Tål inte ägg (gulan) så jag känner att så många LCHF-recept går bort för mig, men jag ska testa avokado och fet fisk istället till frukost ibland. Körde keso/grädde och bär imorse. Inte det bästa, men iaf ok tänker jag. Läste dina två böcker som jag har igår för inspiration och känner mig peppad! Kram

Svara
Anette 10 januari, 2016 - 22:52

Åh…tack snälla! Vilken fin present! Bamsekram

Svara
Annika 10 januari, 2016 - 22:48

Tack för peppen! Nu kör vi igen!

Svara
Christine 10 januari, 2016 - 22:35

Såå glad, du är en stor inspirationskälla, jag har flera av dina böcker men följer dig också här (hela tiden) .. Bra med lite extra pepp och tips nu när man sätter igång efter jul igen. Stor kram

Svara
Tina 10 januari, 2016 - 22:21

Åh va bra o snällt av dig att ge oss dagliga menyer, är så mycket lättare, tack! ?

Svara
Malin Henriksson 10 januari, 2016 - 22:19

Du är BÄST!!!! Precis vad jag behöver efter alla helger 🙂
Nystart igen. Såååå skönt det ska bli. Tack
Mvh/
Malin

Svara
Catharina Stenholm 10 januari, 2016 - 22:06

Hej och stort tack för denna meny! Jag köpte för någon vecka sedan din första LCHF-bok, och har den senaste veckan lagat mat efter dina goda recept! Hela familjen gillar maten och för första gången på länge tycker jag att det är kul med matlagning! Jag har inte vågat väga mig, men tycker att kläderna sitter något lösare, humöret är jämnare och jag känner mig nyttigare. Så, stort tack för inspirerande blogg och kokbok!

Svara
Jonna 10 januari, 2016 - 22:03

Tack Åse för dag 1 och för att du ska bjuda på en matsedel. Jag har 3 av dina böcker och har hållt på med lchf ett tag men hoppas på lite inspiration och kunskap jag kan ha missat.
Du har verkligen ett piggare utseende numer. Du var fin på före fotot också men din energi på nyare bilder skiner starkare ?.

Svara
Diana 10 januari, 2016 - 22:00

Du är så grym med dina mål och motivation, med allt du har gjort och åstadkommit. Du är framgången själv tjejen. Heja dig!

Svara
Liv 10 januari, 2016 - 21:54

Är SÅ tacksam för alla tips och pep!
Du gör det mycket lättare för oss alla att lyckas med kost och motion, samt ett hälsosamt tänk.
Jag blir i alla fall väldigt inspirerad!
TACK!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.