God morgon söndag!
Här skiner solen och hoppas den får fortsätta med det idag!
Visst kan man äta ljuvliga pannkakor även om man som jag helst väljer lowcarb och glutenfritt!
Det här receptet ger fantastiskt goda pannkakor helt utan vetemjöl! Jag gör dessa på mjölk och grekisk yoghurt och så tycker jag att det blir bra med en halv skopa vaniljproteinpulver, men det kan givetvis uteslutas. Pannkakorna kan anpassas efter tycke och smak.
Med grädde blir de mäktigare. Använd detta recept till att göra crêpes – fyllda pannkakor!
De fungerar även till våfflor, lägg då till 1–2 dl mandelmjöl. Om du har havrefiber hemma rekommenderar jag att ersätta ½ msk pulveriserat psyllium med 2 msk havrefiber + ½ tsk pulveriserat psyllium.
Tips för gräddning!
Eftersom pannkakorna innehåller pulveriserat psyllium och inget vete mjöl så flyter de inte ut som när man gräddar vanliga pannkakor. Dra därför ut smeten försiktigt med en spatel. Jag rekommenderar en 20 c stekpanna och 1 dl smet till varje pannkaka.
PANNKAKOR (Low carb, glutenfria)
- Portioner: 6-7 pannkakor
Ingredienser
4 ägg
2 dl mjölk
1 dl grekisk yoghurt, 10 %
½ msk pulveriserat psyllium (Lindroos)
1 tsk bakpulver
2 nypor salt
½ tsk vaniljpulver (uteslut vid crêpes) – eller ca 15 g proteinpulver)
matfett att steka i
Instruktioner
Blanda samman alla ingredienser.
1 dl smet steks i smör på medelvärme, dra därför ut smeten försiktigt med en spatel.
Notering
Per pannkaka: 88 kcal 6 g protein 6 g fett 2 g kolhydrater
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
1 kommentar
Mums med pannkakor 😋
Hoppas solen stannar ett tag nu 😎😎