Kalvfärsbiffar med gräddsås och pressgurka

av Åse

God morgon MÅNDAG!

Jag vaknar upp till en ny vecka, laddad med energi efetr ett roligt dygn i Stockholm och sedan två härliga dagar hemma med sol och lugn & ro! Det bästa av två världar.

Nu ska ni få dagens recepttips!
Gillar ni Wallenbergare så kommer ni gilla de här biffarma.

En Wallenbergare är en pannbiff av finmalet kalvkött, grädde, äggulor, salt, peppar. Ofta paneras de i ströbröd innan de steks. Serveras med potatismos, ärtor, lingon och skirat smör.
Jag skippar ströbrödet!

Jag serverade dem i gräddsås med hemmagjord pressgurka och sockerfri lingonsylt.
ÄLSK!

Jag stekte först biffarna på relativt låg värme, de är ju rätt mjuka så man får steka försiktigt.
Såsen kokade jag upp i kastrull och hällde sedan över så fick de gå klara i ugn på 200 gr i ca 10 min.

När barnen får välja så blir det ”mormors sallad” en helt vanlig isbergssallad med tomat, gurka och majs. Olivolja, vinäger och salladskrydda.
Jag älskar sallad med mörkgröna grönsaker och skippar gärna majsen men det här är också supergod och smakar barndom =)

Här kommer receptet på kalvfärsbiffarna / wallenbergarna!
(och JA det ska vara mkt grädde i Wallenbergare)

Halvera receptet om ni inte är så många.
Annars är de goda att frysa så finns det alltid att ta fram =)

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Saftiga kalvärsbiffar i gräddsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

1 kg kalvfärs
4 äggulor
4 dl grädde
2 msk dijon
2 tsk salt
2 krm peppar
smör att steka i

Gräddsås:
6 dl grädde
2 msk konc. Oxfond
lite kinesisk soja för kulör
Salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda smeten till kalvfärsbiffarna.
Hetta upp smör i en stekpanna och när smöret slutat bubbla lägg i biffar. Det underlättar att ha blöta eller inoljade händer.
Stek dem långsamt på medelvärme tills botten fått fin färg, ca 4 minuter och de känns lite stabila, vänd på dem och stek andra sidan.
Lägg över i ugnsform.
Koka upp grädde, oxfond, soja och smaka av med salt och peppar (gott att ha i stekspadet) och häll över biffarna.
Sätt in i ugnen i ca 10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

ÅsaS 22 april, 2024 - 18:04

Kyckling-Wallenbergare är något som tjejerna i köket på jobbet gör ganska ofta. (Tar rätt på ”kort-datum”-varorna och säljer i matlåda.) Och de Wallenbergarna är riktigt goda! Serveras med potatismos och rårörda lingon..
Här skiner solen, men det blåser isvindar. Inte såå skönt ute. Men snart blir det stallet, och hoppning på schemat 😧 men det ska väl gå bra idag med.
Kram, och ha en fin vecka! 💕

Svara
Ulrika 22 april, 2024 - 14:58

Mums! Kanske kan de gå i crockpot? Älskar dina recept på nötfärsbiffar med olika skysåser som får gå på låg värme i ca 4 timmar. Familjen älskar dessa middagar. Här i Stockholm är det +2 och mulet så njut av skåneland ❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.