Snabba saftiga laxen i Airfryer

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Allt som går snabbt men där man samtidigt inte kompromissar på smak och kvalitet är min melodi!
I går så åt vi det här, min favoritlax dvs med ett täcke av grekisk yoghurt, fetaost och timjan men tillagade i Airfryern.

Kruxet var att min lax var fryst! Min lax kommer från Ishavet så jag lade portionsbitarna i en rimlag som tinade fisken på 30 min!
Himalayasalt beställer jag HÄR

Rimlagen gör fisken saftigare och mer fast och ger god jämn sälta!

1/2 dl salt till 1 liter vatten.
Vispa tills saltet lösts upp. När saltet är upplöst, lägg i fisken och låt ligga i lagen minst 30-60 minuter

Laxen tinad och kryddad med lite svartpeppar.

Till 4 portionsbitar lax ca mängder:

1 dl grekisk / turkisk yoghurt
100 g fetaost
Peppar, torkad timjan
Röran vispas ihop snabbt och smaksätts med peppar och timjan. Salt skippar jag då både fisken och fetan är salt.

Bred på röran på laxen och sätt Airfryern på 180 gr och 12-14 minuter beroende på hur ni vill ha laxen.
Jag föredrar 12 minuter och sedan får laxen stå kvar inne en liten stund efter Airfryern slutat gå.

Sådärja! Klar! Åh det här blir SÅ gott.

Vi åt det med en färsk vitkålssallad med olivolja, äppelcidervinäger och salladskrydda.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Jeanette J 23 april, 2024 - 23:31

Låter gott med färsk vitkålssallad. Nu är vitkålen som bäst, grön o krispig. Jag gjorde din Lchf kålpudding idag. Mums 😋

Svara
Åse 24 april, 2024 - 17:15

I know!!! BÄSTA nu!!

Svara
Barbro 23 april, 2024 - 20:04

Går det göra även på färsk lax?
Din sallad påminner om en jag med morötter och lite rödlök o sesamfrön.
Ha en fortsatt bra kväll..

Svara
Åse 24 april, 2024 - 17:15

Javisst!

Svara
Louise Karlsson 23 april, 2024 - 16:51

Vispar du fetaoströran med elvisp?

Svara
Åse 23 april, 2024 - 16:52

Nä bara med en gaffel

Svara
Louise Karlsson 23 april, 2024 - 17:27

Tack🥰

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.