Falsk potatissallad LC / LCHF

6 april, 2012

Syrran gjorde en sådan god ”potatissallad” i går, jättegott!!!

4 portioner
1 stor skalad och tärnad zucchini
1/2 finhackad purjolök
30 g smör
1/2 dl majonnäs
2 dl gräddfil eller creme fraiche
1-2 msk fransk senap
1 tsk hackad kapris
salt och peppar

Fräs zucchini och purjo i smöret, salta och peppra lite, låt de mjukna något och ta upp och låt de kallna.
Blanda gräddfil eller creme fraiche med majonnäs, senap och kapris, blanda sedan ner det avsvalnade zucchinifräset.

18 kommentarer
2

Du kanske också gillar

18 kommentarer

Fredrik 28 juni, 2018 - 20:10

Så god! Den här kommer jag leva på i sommar!!

Svara
Anna 25 mars, 2018 - 23:42

Jättegott! som utlandssvensk har jag saknat svensk potatissallad, och efter att ha gått över till LCHF fick jag ett sug, den här salladen fyller vakuumet perfekt!

Svara
Tunnskivade svenska delikatesser till plockbordet - 56kilo - lågkolhydratkost, glutenfritt och hälsosammare val 18 augusti, 2017 - 13:00

[…] som ostar, sallader, röror och kanske lite ljummen fläskfilé eller kycklingfilé! MUMS!Vi hade falsk potatissallad och min goda sötpotatissallad till och givetvis […]

Svara
Rebecca 2 april, 2017 - 18:46

Äter den just nu med en bit lax, ursäkta franskan men jäklar va’ god den är. Tack för en härlig blogg med mycket inspiration 🙂

Svara
Äntligen SOMMAR! ☀️ - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 1 juli, 2015 - 11:20

[…] grillade jag ryggbiff som först marinerats i hoisinsås, olivolja och vitlök Till det falsk potatissallad och en underbar Buffalo Caprese med Valpolicella olivoljan från […]

Svara
Falsk Potatissallad | Tjockkocken 9 december, 2014 - 13:36

[…] provade göra efter recept från bästa 56kilo (orginalrecept: http://56kilo.se/falsk-potatissallad-lc-lchf/) med lite egna […]

Svara
Linda 31 maj, 2014 - 17:38

Vad använder du för majonäs? Har svårt att hitta någon utan socker…

Svara
Åse 31 maj, 2014 - 17:39

Gör alltid egen!! Hur snabbt och lätt som helst och blir både godare och bättre! Finns recept här på bloggen.

Svara
Susanne 22 maj, 2014 - 20:16

Låter mycket gott & receptet påminner om ett jag testade förra sommaren, tack för påminnelsen.

Älskar dukningen, det ser så härligt ut!

Svara
amanda 16 juli, 2012 - 13:32

guuud så gott och tack för alla underbara recept !!!!

Svara
Vickan 10 maj, 2012 - 13:17

Hej provade denna rätt o som alltid super god:)men om man inte alltid vill ha såser till maten kan man göra ett kryddsmör på bregott o inte på smör?bregott är godare tycker jag o hur mycket bör man äta till en köttbit?brukar blanda bregott timjan flingsalt i vitlök mums mums

Svara
LCHF-paj och goda korvar med HÖG kötthalt! | annikas värld 8 april, 2012 - 19:35

[…] Skön söndag med mycket uträttat idag. Började med att åka till Willys och handla i lugn och ro. Var där redan när de öppnade så vi var inte så många själar. Hade skrivit en riktig LCHF inköpslista och tog mig tid att läsa ordentligt på korvpaketen! Vi har tröttnat lite på alla recept med kycklig- och fläskfilé, det blir lite lika i längden, även om den gratäng vi åt i går var ljuvlig! Jag köpte chorizo med en kötthalt på 95%. Den var jättegod! Stekte upp några korvar och serverade den med ”falsk potatissallad” och en grönsallad. Smakade sommar!! Receptet hittar ni här:http://56kilo.se/falsk-potatissallad-lc-lchf/ […]

Svara
Anita 7 april, 2012 - 23:20

Oh, den potatissalladen är så god. Har gjort den efter din systers recept. Men bra att bli påmind, det är dags att göra den igen. 🙂 Ha en fortsatt trevlig Påsk.

Svara
pilla 7 april, 2012 - 19:51

Glad påsk! Det lät som en väldigt god sallad!

Svara
ÅsaS 7 april, 2012 - 09:18

Fina bilder som alltid! Och som vanligt blir man hungrig när man kikar in här!
Ha en fin påsk!
Kram ÅsaA

Svara
Lebanezza 6 april, 2012 - 20:58

Ha en fortsatt trevlig fredag 🙂

Svara
Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF 6 april, 2012 - 16:55

Vilka underbara bilder! Jag blir så glad och uppiggad av dem – finafärger och skön kontrast till snöstormen som rasar utanför fönstret

Glad påsk önskar jag dig och din familj!

Svara
Åse 6 april, 2012 - 21:52

Glad Påsk Annika! Snart kommer väl ändå våren!

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.