Hej hej!
Här kommer ett recept från min bok MINA FAVORITER!
Lika gott och festligt till vardags som på helgen.
Konjak går att utesluta men ger mycket god smak i såsen.
Vi åt även supergott igår! Ska lägga ut till er!
KRAM!
Skriv utPersiljejärpar i konjak- och kantarellsås
- Portioner: 4
Ingredienser
1 gul lök
1 dl persilja
500 g nötfärs
1 msk pofiber
1 dl grädde
1 ägg
½ msk japansk soja
1 msk kalvfond
salt, peppar
matfett att steka i
Sås:
200 g kantareller
(färska eller upptinade från fryst) -går så klart bra med annan svamp!
1 gul lök
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
1 ½ msk kantarellfond
1 ½ msk konjak
matfett att steka i
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 gr.
Riv löken och finhacka persiljan. Blanda alla ingredienserna till färsen. Forma till järpar och stek dem runt om i matfett i en stekpanna tills de får fin färg. Rada upp dem i en ugnsform.
Vispa ur pannan som du stekte järparna i med lite vatten. Sila ner i kastrull. Torka ur pannan.
Skär kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt.
Lägg i en klick matfett och stek kantarellerna några minuter.
Finhacka löken och lägg i med kantarellerna och låt dem steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka ihop i några minuter.
Häll såsen över järparna och sätt in i ugnen 8–10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
5 kommentarer
Gjorde detta o bjöd vänner på i helgen och Jises så gott det var!!!! Och uppskattat👌!! Tack!
Åh vad roligt! Tack för fin feedback!
Hej! Ser super gott ut måste prövas 👌 Får jag fråga vad jag ska ersätta fiberhusk med som inte finns nå mer ? Vet att du skrivit om det tidigare men hittar inte igen det, tack! Trevlig helg 🌞
Hej! Här hittar du info: https://www.56kilo.se/kyckling-alfredo-med-farskostpasta-lchf-pasta/
Tack så hemskt mycke ❤️ Har beställt det 👌