Persiljejärpar i konjak- och kantarellsås

av Åse

Hej hej!

Här kommer ett recept från min bok MINA FAVORITER!
Lika gott och festligt till vardags som på helgen.
Konjak går att utesluta men ger mycket god smak i såsen.

Vi åt även supergott igår! Ska lägga ut till er!

KRAM!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Persiljejärpar i konjak- och kantarellsås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 gul lök
1 dl persilja
500 g nötfärs
1 msk pofiber
1 dl grädde
1 ägg
½ msk japansk soja
1 msk kalvfond
salt, peppar
matfett att steka i

Sås:
200 g kantareller
(färska eller upptinade från fryst) -går så klart bra med annan svamp!
1 gul lök
3 dl grädde
2 dl crème fraiche
1 msk japansk soja
1 ½ msk kantarellfond
1 ½ msk konjak
matfett att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 175 gr.
Riv löken och finhacka persiljan. Blanda alla ingredienserna till färsen. Forma till järpar och stek dem runt om i matfett i en stekpanna tills de får fin färg. Rada upp dem i en ugnsform.
Vispa ur pannan som du stekte järparna i med lite vatten. Sila ner i kastrull. Torka ur pannan.
Skär kantarellerna i mindre bitar. Stek dem i torr panna tills de vattnats ur ordentligt.
Lägg i en klick matfett och stek kantarellerna några minuter.
Finhacka löken och lägg i med kantarellerna och låt dem steka klart tillsammans. Kantarellerna ska bli något krispiga.
Tillsätt övriga ingredienser och låt allt koka ihop i några minuter.
Häll såsen över järparna och sätt in i ugnen 8–10 minuter.
Servera med valfritt tillbehör.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Annika Östman 29 januari, 2024 - 10:14

Gjorde detta o bjöd vänner på i helgen och Jises så gott det var!!!! Och uppskattat👌!! Tack!

Svara
Åse 29 januari, 2024 - 11:12

Åh vad roligt! Tack för fin feedback!

Svara
Annika Karlsson-Mukka 4 juni, 2021 - 09:14

Hej! Ser super gott ut måste prövas 👌 Får jag fråga vad jag ska ersätta fiberhusk med som inte finns nå mer ? Vet att du skrivit om det tidigare men hittar inte igen det, tack! Trevlig helg 🌞

Svara
Annika Karlsson- Mukka 4 juni, 2021 - 10:37

Tack så hemskt mycke ❤️ Har beställt det 👌

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.