Zucchini Spaghetti med Valnötspesto

10 juni, 2014

I går blev det en såååååååååååå god maträtt och jag är totalt salig över min nya roliga manick! jag har velat ha en grönsaks twister så länge men inte hittat någon i Sverige som säljer!
Fick tips på instagram (Tack Matalibanen)
Veggie Twister är en enkel och billig manick som gör både grönsaks spaghetti och spiraler! Perfekt för Zucchini med andra ord!

IMG_1298

 
Till Zucchinin gjorde jag en helt underbart god valnötspesto! YUMMIE!!!
IMG_1291

IMG_1295

 
Grillad kycklingfilé till det, kalamataoliver och körsbärstomater och KLART!!! Prova detta!!
IMG_1304

IMG_1306

 
Skriv ut

Zucchini Spaghetti med valnötspesto

  • Förberedelsetid: 35
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 40

Scale

Ingredienser

Valnötspesto

  • 3 dl basilika
  • 1 dl valnötter
  • 1 dl olivolja
  • 2 vitlökasklyftor
  • 1 msk citron juice
  • 0,5 tsk salt
  • 1 dl riven parmesan
  • 2 kycklingfiléer
  • 2 msk tamarisoja
  • 2 msk olja
  • salt, peppar och eventuiellt annan krydda
  • 2 smala zucchinis
  • kokosfett eller rapsolja att fräsa i
  • salt
  • kalamataoliver, körsbärstomater

Instruktioner

  1. Lägg alla ingredienser utom parmesan i en matberedare och kör i 15 sekunder tills peston blivit slät. Mixa ner den rivna parmesanen till sist.
  2. Marinera kycklingfiléerna en stund i marinaden. Grilla eller ugnsstek (200 g i 20-25 min) dem sedan.
  3. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 min innan de skärs upp
  4. Förbered zucchinispaghettin, det går givetvis att göra utan twistern, använd då potatisskalaren och skär långa strimlor tills du kommer in till kärhuset.
  5. Lägg spaghettin i ett durkslag med lite salt i ca 30 minuter så vätskan dras ut. Fräs den sedan hastigt i het panna med lite olja.
  6. Blanda ihop med peston, lägg upp på tallrik och servera med den grillade kycklingen.


Näringsinnehåll

  • Portioner: 2


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

15 kommentarer
0

15 kommentarer

Hur jag gör min Zucchinipasta (Zoodles) - 56kilo - LCHF Recept, inspiration, och matglädje! 8 januari, 2015 - 12:03

[…] Vegetable Slicer som jag använder till Zucchini spaghetti (aka Zoodles). Jag köpte först Veggie Twistern från Coolstuff men insåg snabbt att jag behövde ett verktyg som var snabbare och effektivare. […]

Svara
Elisabeth 14 juni, 2014 - 17:14 Svara
Anette - From Avenue to Boulevard 11 juni, 2014 - 14:41

Åh vilken rolig mackapär! En sån vill jag också ha. Undrar om jag kan hitta en där jag bor? Får nog bli på nätet. Sedan vill jag bara säga tack för ett himla gott recept på ”Falsk potatissallad”. Gjorde den igår till min lunch och åt upp resterna idag till grillat kött och sallad. Den smaka tio gånger bättre idag. Den gör jag om igen!!
Tjingeling!
Anette

Svara
Mona 11 juni, 2014 - 08:45

Jag köpte en veggie twister. Men nä det funkade inte för mig. Jag stoppade ner zucchinin och vred och grejade men den bara typ snurrade runt, kom inte ut nåt alls. Är din lättanvänd?

Svara
Åse 11 juni, 2014 - 08:58

Jaaaaaa hur bra som helst!

Svara
☆GE☆ 2 oktober, 2014 - 09:39

Har köpt en Weggie tvister och får den inte att fungera heller. Grönsakerna bara snurrar runt och trycker jag hårdare så mosas de och fortsätter snurra. Hörde av mig till Mediashoppen.se och de skriver att jag ska skicka mitt kontonummer och behålla eller slänga tvistern. Väldigt schysst av dem!
Är det värt att satsa på denna istället, tro? http://www.rawfoodcafe.se/?product=utrustning-2

Svara
Sandras Matkrypin 10 juni, 2014 - 22:42

Det står högst upp på min önskelista! Tänk va gott att variera pastan. Din maträtt låter supergod!

Svara
Sara 10 juni, 2014 - 22:21

Beställde precis hem en likadan från Ebay. 31kr inklusive frakt. Mkt bättre än 300kr tycker jag 😉
Ska bli kul att testa!

Svara
Åse 10 juni, 2014 - 22:53

Haha och jag som tycker att 299:- är sjukt billigt för en sådan fiffig pryl! Men kan man vänta till juli/augusti på den så är ju 25-30 spänn ett superpris så klart!!

Svara
Cecilia 10 juni, 2014 - 20:08

Hej, vilket bra tips om veggie twistern. Jag var genast tvungen att söka upp en på ebay, 26:- inkl frakt. Kap!

Svara
Jullan 10 juni, 2014 - 19:27

Hej, har gjort dina Thaiköttbullar idag. Sååå gott!! Lagar mycket mat från dina böcker och bloggen, och ALLT har varit kalasgott. Tack! 🙂

Svara
al68 10 juni, 2014 - 11:47

Vilken rolig ”manick”, MÅSTE införskaffa. Fanns mycket kul på den sidan, synd att man redan fyllt år ; )

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 10 juni, 2014 - 11:23

Det ser ljuvligt fräscht och gott ut. Jag blir riktigt hungrig!

Svara
Sofie 10 juni, 2014 - 10:38

Åh vilket bra tips! en sån måste jag skaffa så jag äntligen kan göra lite ”finare” zucchinispagetti än det blir med en potatisskalare 🙂 Synd att jag inte hinner önska mig en sån till födelsedagen, då jag fyller
redan på söndag 🙂

Svara
Anna Holmén 10 juni, 2014 - 09:07

Hej Åse! Tack för tipset, vilken cool grej! Har nyss beställt en likadan, jag hittade den för 129 kr på webben =) Ha en fin dag i solen =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.