Vitello Tonnato på Rostbiff

av Åse

Hej vänner!
Lillörda’ it is!

Inte det roligaste vädret idag, jag behöver ta mig ut men det är grått och regnar så jag sätterpå ännu en julfilm som bakgrundssorl när jag jobbar 😅 Daniel fattar inte hur jag kan plöj film efetr film, alla är ju typ likadana men de får mig på gott humör och jag kan lika gärna ha på det som annat på TV.

Här hemma blir det varmrökt lax ikväll närmare bestämt den HÄR rätten – MUMS!

Har ni ätit Vitello Tonnato någon gång? Det är såååå gott tycker jag!
Här bjuder jag på en fuskvariant, nämligen rostbiff istället för tunnskivad kalvstek. Perfekt som förrätt eller till buffébordet eller plocket och så klart som huvudrätt om man tar en liten större portion som här nedan.
Daniel hade även ljummen delikatesspotatis till sin, kyl den först så bildas resistent stärkelse och mättar bättre (blir långsammare kolhydrater)

Vitello Tonnato är en klassisk italiensk maträtt och det ska vara tunna skivor kalvstek med en krämig tonfisksås och kapris.
Rostbiff blir också jättegott och det köper man ju enkelt i charken.

Ni ser ju att jag gillar tonfisksås haha!

Ruccola, cocktailkapris och gärna lite citronskivor. I lööööööv this!

Vill ni ha ett passande vintips kan jag tipsa om den HÄR fylliga Pinot Grigion.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitello Tonnato på rostbiff


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

600 g rostbiff i skivor

Tonfisksås:
1 burk tonfisk i olja 200 gr.
2 äggulor
1 dl olivolja
6 sardellfiléer i olja
3 msk medelstora kapris + 2 msk kaprislag
1 vitlöksklyfta
1 citron, finrivet skal + 1 msk av saften
Persilja till garnering
1 citron i skivor till garnering
Ruccola
svartpeppar


Instruktioner

Mixa alla ingredienser till såsen i en blender på låg effekt. Ställ kallt i en timme innan servering.
Montera rostbiffen på tallrikar med lite sås i botten, sedan ruccola.
Fördela mer tonfisksås över och cocktailkapris, citronskivor och klippt persilja . Servera resterande tonnatosås i en skål bredvid, garnera lite medelstora kapris ovanpå.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Thimans Vinbar Landskrona - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Hälsotips 13 juli, 2024 - 10:51

[…] och Pernilla tog Vitello Tonato (<— mitt recept med rostbiff) […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.