Vad äter jag?

av Åse

Jag vet att många saknar checklistan men tyvärr så måste jag säga att den inte kommer uppdateras i nuläget. Jag skriver in vad jag äter på bla GI viktkoll men även i Viktklubben och det blir lite kaka på kaka.

Men för att ni ska få lite svar på era frågor så kan jag berätta hur jag äter och även lite tips på livsmedel.

Till frukost äter jag uteslutande antingen: 1 dl tinade hallon/blåbär (osockrade jag köper ICAS egna), 125 g kesella (ibland lätt, ibland 10%) med en skvätt fun light i. Alternativt 1 dl turkisk yoghurt 10%, 1 Keso 4% och 1 dl hllon/blåbär.

Till mellanmål kan det bli: En tjock ostskiva, skinkskivor med creme bonjour eller annan smaksatt mjukost i (ihoprullade), ägg, 1 bit mörk choklad (minst 70%).

Till lunch kan det bli en tonfisksallad, en räksallad, 1 burk tonfisk (i olja) med ett ägg och majonnäs, en biff från gårdagens middag med smält gorgonzola på och sallad till, 1 Må Gott chorizo med 1 dl smaksatt Keso och lite körsbärstomater, 1/2 paket knaperstekt bacon med två stekta ägg och tacosauce till, ja möjligheterna är ju många!!

Till middag så blir det ju som ni vet massa olika, jag älskar att laga mat och att leta/prova nya recept.
Ofta blir det nötfärsbiffar (fyllda med fetaost och basilika tex) fläskfilé, kycklingfilé, lax med en sallad, blomkålsmos, broccolimos, ugnsrostade grönsaker eller vanlig kokt broccoli. Till det olika såser som gorgonzolasås, Jensen’s Böfhus Favoritsås, Bearnaisesås, och andra såser. En sås gör jag ofta så här:
Till ca 6 personer så tar jag 1 liten burk fraiche, 2 dl grädde (fetthalten varierar) och ofta använder jag de smaksatta fraicherna. Slänger i en halv buljong, lite vitt vin och salt och peppar. Smaksätter gör jag med olika kryddor, konjak etc.

Ja det var väl det hela tror jag! Jag tycker möjligheterna är jättestora med denna kosten!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

21 kommentarer

marika arezelius 10 maj, 2009 - 10:01

Hej…Igen!
Nu vet jag att det inte är du som kanske egentligen ska svara på detta, men jag tänkte eftersom du har koll på denna GI viktkoll sida så kanske du kunde hjälpa mig ändå;)

Idag söndag så går jag in på min sida och under ” Marikas hälsoruta” så står det ”Dag 2 fas 1 rivstart” och det stämmer ju eftersom jag blev medlem igår…
MEN, när jag då trycker på ” till håll koll” precis under så kommer jag till ” nya” håll koll och under den rubriken står den Dag 1 fas 1 rivstart och är då inne på lördag när det nu är söndag????

Men går jag in under ” vanliga ” håll koll så är det söndag?? Hmmmm, blir tokig nu när man är peppad och vill göra allt rätt..
En sak till som är lite finurligt, under ” vanliga” så står det att min beräknade energiförbrukning ska ligga på 1400, men på den ” nya” står det 1689 i energiförbrukning. Jag blir inte klok på detta…

Är det något du kanske kan hjälpa mig med=)

Ha en toppen dag!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:02

Den nya håll koll ska du undvika nu tycker jag för den är bara i Beta stadiet, jag fick aldrig rätt på den!! Lycka till!

Svara
marika arezelius 10 maj, 2009 - 10:15

Okay!
Kan ju förklara saken=)
Japp, jag fortsätter som vanligt då…

Jag måste få säga att jag tycker du gör ett ootroligt jobb med allt du tar dig för!

Lycka till själv!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:18

Tack för de orden! 😉

Svara
Tina 10 maj, 2009 - 08:19

Förstår om det blir mycket extra jobb med att också lägga in i checklistan…Ska försöka ta till mig av dina tips och använda dina recept. Har också testat GI o LCHF förr, men har lite svårt att hålla mig till det hela vägen. Brukar sluta efter två veckor…som alla dieter…Men, det funkar ju såååå bra för dig! Måste skärpa mig också!!
Tack för din superpeppande sida! Och lycka till med nästa vecka! 🙂 /Tina

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 09:52

Ja kom igen nu TINA! Klart det fungerar! Det är ju en inkörsperiod som du ska hålla ut, men tänk så enkelt det kommer vara i sommar! Massa grillat, goda sallader, bearnaisesås, goda fraicher etc 🙂

Svara
MariaD 9 maj, 2009 - 23:09

Blir lite sugen att köra GI- inspirerat jag också ;)) Vet ju att det funkar =)) då jag kört det en gång förut. Och man får ju faktiskt inget sötsug efter ett tag, och egentligen får man ju bara äta det gottigaste *S* goda oster (åhh en stor bit brie, brukade ”tina” den lite i micron så den blev lagomt krämig) räkor, avokado, rökt lax, keso – muuums! Frukosten tycker jag är svårast. Då brukade jag faktiskt ta ett äpple ibland som jag värmde i micron m kanel på och turkisk youghurt, eller hallon o youghurt. Men annars är jag enformig o vill ha 2 lingongrova m lätta (inget annat pålägg) och en stor kopp the. Och mjölken i kaffet/ the kan jag inte komma ifrån.

Svara
marika arezelius 9 maj, 2009 - 20:56

Hej igen!

Blev så peppad av att du skrev att du var med i GI viktkoll så nu har jag oxå gott ner. Ser ju på din vägning att du verkligen rasar i vikt, men inte jag, så nu vill jag ha en förändring… En fråga om denna sait då, som jag inte riktigt blir klok på… När man ska lägga in på ” håll koll” så går det ibland inte o lägga exakta mått som t ex dl eller en näve nötter… Hur gör du där??
Äter du efter rivstart eller nystart eller bara efter eget…
Skulle bli jätte glad om du ville svara på detta, så jag kan sätta igång direkt=)

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:21

Jag äter enligt Rivstart kan man säga.
När dte gäller mått etc så får man ibland manipulera med siffrrona där tex du får väga en dl nötter kanske och skriva in grammen istället, det är lite lustigt utformat ibland där.

Svara
Ingela 9 maj, 2009 - 18:00

Grattis till dagens viktnedgång! Du har verkligen hittat ett sätt som passar just dig – och det är ju det det handlar om, att hitta en kosthållning som håller både för viktminsknig och sedan när man är vid sin målvikt. Själv skulle jag aldrig klara att helt utesluta kolhydrater, knäckebröd med keso, tomat och örtsalt är alldeles för gott 😉 men att faktiskt ifrågasätta vad man äter och fundera på vilka kolhyrdtater man äter, och hur, är nog väldigt klokt!

Jag var lite intresserad av hur du ”valt” din målvikt? När du nu har ett normalt BMI är det ju mycket beroende på benstomme etchur mycket man vill väga. Spannet för ”normal BMI” är ju faktiskt väldigt stort.

Lycka till nu veckan som kommer!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:23

Jag har valt målvikten 56 därför att det är min översta gräns där jag verkligen trivs. Egentligen trivs jag bäst runt 54 kg så där kommer jag nog ligga sedan, men som sagt 56 är min absoluta översta gräns där jag känner mig smal och kan använda de kläder jag vill ha.

Tack för din kommentar!! 🙂 Lycka till du också!

Svara
Sandra 9 maj, 2009 - 16:07

Hej hej

När du säger viktklubben, hur många kcal äter du då? Jag har varit med där några gånger o gått ner varje gång men nu e det kämpigt därför undrar jag hur du räknar det o då samtidigt med GI.

Kram Sandra

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:25

Jag bara lägger in det jag äter där, följer inte deras kalorimall (äter fler kalorier) eller deras fördelning på kolhydrater/protein/fett, jag tycker bara att de har ett bra redskap där man bla kan skriva in egna livsmedel vilket man inte kan på tex GI viktkoll.

Svara
Ida 9 maj, 2009 - 15:52

Hej, jag har lite problem med inlogg. Har försökt logga in på ”massor” med registreringsanvändarnamn och lösen. Har nog försökt registrera mig ca 4 ggr men lyckades bara första gången. Vad gör jag för fel??? Vill gärna kunna använda din blogg som inspiration. mvh Ida

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:23

Går det bra nu?

Svara
mammaliv 9 maj, 2009 - 15:28

Men hur gör du när du äter ute (restaurang) eller om du blir bortbjuden? Det är det jag tycker är svårast! Äter ”ute” 3-4 ggr i veckan och det är då jag tycker det är svårt med vilken metod man än väljer… så därför har jag övergått mer till sunt förnuft de tillfällen när jag inte äter mat jag lagat själv.

Lagar förresten ofta broccolimos nu efter tips från dig. Tycker det är jätte gott! Och enkelt att göra!

Svara
Åse 10 maj, 2009 - 10:24

Äter man ute så är det ju enklast att välja en sallad med tonfisk/räkor/kyckling etc alternativt en köttbit med sås och be om grönsaker eller sallad istället för ris/pasta/potatis etc.

Svara
jenco 9 maj, 2009 - 15:11

Jo möjligheterna är ju verkligen många! Jag kan inte fatta varför jag tycker att det är så svårt att äta efter gi… jo att jag får kolhydratbegär a´la panik men sånt går ju bevisligen över….
kram på dig!

Svara
Aika 9 maj, 2009 - 14:27

Ses snart 😉

Svara
miaho 9 maj, 2009 - 13:27

Du får det att låta så enkelt =) och det är det ju egentligen. Just nu har jag lite svårt att motivera mig till att undvika kolhydrater. Men du och din sida ger mig verkligen inspiration till att komma igång igen! =)

Svara
camilla 9 maj, 2009 - 11:17

Ja det låter som mina dagar ungefär 😉 Det finns ju så mycket att variera med nu tycker jag,och en massa gott….mmm

Den där varianten med kesella ska jag nog ta och prova en dag.Var och handlade hem en hel del i går,så nu finns det att plocka på.
Idag blir det din lax i saffransås 😉
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.