Utmaning

2 maj, 2007

Om 50 dagar åker vi till Kreta i 1 vecka och det kommer bli en utmaning.
Äh, 1 vecka! Strunta i pointsen då och bara njut och ät det du vill äta! – tänker säkert en hel del men nej det är just det beteendet jag håller på att lära mig att komma bort ifrån.
Klart jag inte kommer räkna points slaviskt men jag kommer inte heller strunta och ”passa på” det är just det som gjort mig tjock och en som pendlar i vikt och det är slut på det! Jag kommer unna mig massor av gott precis som jag unnar mig gott nästan varje dag även nu när jag viktminskar! Men jag vill inte åka hem och ha gått upp en massa i vikt – att stå stilla eller möjlightvis lagt på mig högst 1 kg det är OK men inte mer. Jag vill fortsätta med mina goda matvanor, äta regelbundet och bra och göra smarta val. Så det kommer bli en utmaning! Det ska ju vara en balans, man ska inte överdriva åt endera håll, man måste lära sig att äta gott och släppa lite på tyglarna men inte släppa för mycket.

Målet var ju att vara målviktig när vi åker men jag tror inte jag hinner, speciellt inte nu när jag inte helammar längre och man går ju ofta ner mindre ju mindre som finns kvar, men jag kommer nog _nästan_ vara målviktig och sen får jag ta det sista när vi kommer hem.

18 kommentarer
0

18 kommentarer

Nettan 4 maj, 2007 - 18:47

Åse du är superduktig och en källa till inspiration. Även om du inte är målviktig när du åker ner så tycker jag att du resonerar sunt!

Kram

Svara
Paulina 4 maj, 2007 - 10:51

Semester är semester säger jag 🙂

Svara
Maria 3 maj, 2007 - 12:34

Hej Åse! Ja det där har du helt rätt i!
Bryta mönster och skippa ”unna mig” – A och O för varaktighet.
ÄR själv på G igen efter lite Unningar – lite för stora portioner. Nu är jag stenhård, räknar och tränar och bokför ALLT!! Nu ska du få se på resultat som heter duga!

Svara
Jempa 3 maj, 2007 - 10:01

Låter verkligen HELT rätt Åse! Bryta mönster är skitsvårt, men spännande som fan! 🙂 Och visst är det så att den där känslan, av att må bra och sköta om sig själv, slår alla milkshakes och kakor i världen. Lagom är ett fint ord. Bara jäkligt svårt ibland. Kör på!!!

Svara
angelica 3 maj, 2007 - 06:19

Precis så….det är just det tänket man vill lära sig att klara sig utan, jag viktväktar ju inte men har samma inställning att givetvis kan jag unna mig goa saker men med måtta. Jag kämpar med att lära mig äta regelbundet och det ska jag försöka att inte släppa.
Tror det går bra på semestern, Grekland har sååå mycket gott att välja på…du hittar säkert många bra alternativ.

kram

Svara
Viktiga W 2 maj, 2007 - 22:25

Heja Åse!
Det här klarar du galant. Men att det är svårt att ställa om sitt tankemönster kring mat- det är det verkligen. Jag har kört lite vv nu under våren och trodde att jag kommit på ett bra sätt- köra 14 p i veckan och vara lite lös & ledig på helgen. Och kanske är det bra, bara man inte sätter igång och tänker ”ja, nu har jag ätit den där kakan, så då är det förstört ändå…” och så äter man två kakor till. Det är tufft att inse att det är ok att äta vad som helst, UTAN dåligt samvete, men inte jämt….

Svara
Malin B 2 maj, 2007 - 21:56

Det är precis så man ska tänka och förhoppningsvis fungera utan att tänka….fint fromulerat va? Men du fattar nog vad jag menar.
Jag är själv en sådan som tänker ”allt eller inget” och jag har inte kunnat ändra mitt tänk än men jag jobbar på det…..
Sedan är det ju så lätt att börja fuska och tänka att ”jag tar nya tag imorron” men det blir svårt att komma igen när man väl börjat….
Men du har ju så bra karktär så du fixar det galant tror jag! Annat är det med mej…..

Kramis!

Svara
Maria i Göteborg 2 maj, 2007 - 21:36

Om någon klarar det så är det du!!! Skit i om du inte hinner bli målviktig tills ni åker- du har ju hela livet på dig att vara det sen.
Kram från Gbg

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.