Underbart god Aioli/Majonnäs

av Åse

Denna Aiolin/Majonnäsen utan tillsatser är helt underbar och går på ett kick att göra! Ursprungsreceptet är från Matklubben.se, som jag moddat om.
Denna satsen ger ca 3 dl.

21/2 dl rapsolja
2-3 äggulor
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
2 vitlöksklyftor
Cayennepeppar
Salt och peppar

Lägg alla ingredienserna utom kryddorna och vitlöken i en hög bunke, för ner stavmixern mot botten och sätt på den, för den upp sakta tills en krämig Majonnäs växer fram 🙂 Krydda med salt och peppar om du vill ha en majonnäs och vill du ha Aioli så pressar du ner vitlöken + lite cayennepappar.

IMG_4129_

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

38 kommentarer

Anna 21 april, 2013 - 14:24

Hej! Jag har samma problem som någon annan skrev i en kommentar. Den blir inte krämig utan är rinnande. Vad gör jag för fel? Vilken ingrediens kan jag ta mer av?

Svara
Åse 21 april, 2013 - 17:14

Jag gör alltid så här: http://56kilo.se/aioli-pa-minuten/
Det blir aldrig fel. Använd kylskåpskalla ingredienser.

Svara
Ika 17 augusti, 2012 - 19:17

Hittade ditt recept när jag skulle göra min första egna majonäs och det gick som en dans och snabbt! Och så fantastiskt god 🙂

Tack!

Svara
Cecilia 19 juli, 2012 - 16:59

Får bara inte det här att funka.. Blir aldrig tjockt, vet inte vad jag gör för fel. Suck!

Svara
Anita 1 augusti, 2010 - 19:15

Tror du att jag kan få till en bra
”majjo” om jag vispar med
en vanlig elvisp?

Svara
Åse 1 augusti, 2010 - 19:37

Oh ingen aning! jag vet bara att detta fungerar.

Svara
Anita 1 augusti, 2010 - 23:10

Tack för det snabba svaret:)

Svara
Jen 25 november, 2009 - 22:42

Åh vad gott det låter, tack!!

Svara
gruset 25 november, 2009 - 21:09

Jag gjorde aiolin, den är ju underbar!!
Tack snälla, för det receptet! Den kommer jag att göra fler gånger. Det var ju så enkelt! 🙂

Svara
Åse 25 november, 2009 - 22:16

Härligt att den gillades!! =))

Svara
Liz 25 november, 2009 - 12:54

Åhh är det såå lätt att göra majo. alltid trott att det är toksvårt :S
Tack för ännu en upplysning idag 😉

Svara
susanne 24 november, 2009 - 22:32

den ser verkligen smarrig ut….
den där formeln verkar invecklad tycker jag-typ einstein…
man måste nog ha en calkylator antar jag om man hoppar på det här..
ha det bäst!

Svara
Gabriella 24 november, 2009 - 21:34

Låter helt fantastiskt att de ska funka att göra egen majonnäs så lätt. Måste jag testa, mina tidigare försök har slutat som för dig med ”pannkaka”. 🙂

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 20:02

Hej igen, många inlägg från mig nu ha ha ….

Jag har ju sagt att man räknar propointsen med hjälp av kalorier, kolhydrater, fett, protein och fibrer men det stämmer inte … man har faktiskt inte alls räknat in kalorier!! Tycker jag är ganska stort! Man räknar enbart mängden kolhydrater, fett, protein och fibrer.

Kramilikram

Svara
Anna 24 november, 2009 - 20:29

Jag googlade fram formeln och den beror på kalorier, fett och kostfiber. Kalorier i sin tur räknas fram från kolhydrat, fett och protein.

Svara
Åse 24 november, 2009 - 20:31

Intressant!!!

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 20:53

Verkligen intressant! Vart hittade du formeln?

Svara
Anna D 24 november, 2009 - 21:36

Fast nu när jag tittade in hemifrån så såg jag att det står 2003 på länken. Antingen är det så att de först nu lanserat det amerikanska programmet i Sverige (verkar skumt) eller så hittade jag helt enkelt fel formel. Jag har kontrollräknat ett par WeightWatchersrätter och de stämmer med formeln jag hittade, men jag tror inte jag vågar lämna ut länken. Sorry!

/Anna

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 21:50

Hej,

Är det denna formel du hittat?

p = (c/50) + (f/12) – (min{r,4}/5)

p=points
c=calories
f=fat grams
r=dietary fibre grams

If r is less then 4 then divide by that value, otherwise divide by 4

I den här lägger man inte in kolhydrater eller protein men det kanske räknas ut?

Kram

Anna 24 november, 2009 - 21:55

Japp, den finns även på Wikipedia som den formel som viktväktarna har patent på.

Kalorier beräknas utifrån proteiner, kolhydrat och fett. Så så fort något baseras på kalorier är det samma sak som att det baseras på kolhydrat, protein och fett.

Åse 25 november, 2009 - 09:21

Men inte kan det vara nya ProPointsformeln?? Det är ju ett helt nytt program och formeln kan ju inte ha ”läckt” ut så här fort??

Anna D 25 november, 2009 - 10:28

Programmet är inte helt nytt i Usa och England. Men som sagt, jag är osäker på om den verkligen stämmer.

Ellinor 24 november, 2009 - 22:05

Anna,

Har kollat med havregryn och då stämmer den inte men jag ska kolla vidare hi hi jag är sååååå himla nyfiken ha ha

Kramilikram

Åse 25 november, 2009 - 09:52

Hörru gumman, om du orkar och har tid kan inte du snabbt räkna ut hur mkt min frulle skulle kosta i ProPoints?? Sååå nyfiken om den ryms. 150g 10% kesella och 1 msk vispgrädde (iofs 36% men du kan räkna på 40%)
Bären är väl fria som vanligt. i Points blev den 6,5.

Ellinor 25 november, 2009 - 10:26

Klart jag kan 🙂

Den blir 8,26 psopoints men om jag får protein,kolhydrater, fett och fibrer på grädden så kanske vi kan få ner den till 8 he he 😉

Vill du ha i nötter så är 5g 1pp 😉

Så det är klart du kan fortsätta med din frukost eftersom i detta nya så får du inte spara några propoints utan d måste äta upp alla 😉 Dom flesta har fått 29p om dagen sen så får man mer eller mindre veckobonus.

Kramilikram

Åse 25 november, 2009 - 10:38

Spännande!!! :))
Är det alltså så att man ska äta en viss mängd pp till varje måltid?
Dvs om jag ska äta 10 pp till frukost, ”måste” jag lägga till ngt då till min frukost för att komma upp i 10?

Undrar om 29 pp är lägsta? Jag skulle ju enligt points äta det lägsta pga min vikt/längd.

Ellinor 25 november, 2009 - 10:44

Jag tror 29 är det lägsta för guldmedlemarna fick oxå 29 men dom fick ingen veckobonus 😉 Det måste vara det enda positiva med att inte vara guldmedlem he he. Så om jag får gissa så kommer du få 29 dagliga men ingen veckobonus men det är en gissning …

Du behöver inte lägga en viss pott på en måltid men när dagen är slut måste du ha ätit upp alla dina dagliga propoints 😉

Ägg är fortfarande 2pp men nyhet är att ägg är duoval 5pp.

Kramilikram

Ellinor 25 november, 2009 - 10:46

Min mail är [email protected]

Du får fråga huuuuuur mycket du vill 😉

Kram

lotta 24 november, 2009 - 19:59

Jag undrar bara – hur smakade hatten? hihi Ser jättegott ut och låter nästan för bra för att vara sant! slippa vispa i droppvis i evigheter….

Svara
Aika 24 november, 2009 - 19:52

Vad gott, och vilken underbar färg!

Svara
Sara 24 november, 2009 - 18:52

Jag tror nog inte att jag är den som börjar med VV. Tycker ändå att dina tips är mycket värdefulla och intressanta.

Ha en fortsatt bra dag!

Svara
Jenjo 24 november, 2009 - 16:19

Ursäkta en korkad fråga… Men blandar du verkligen alla ingredienser direkt i bunken? Jag har aldrig gjort aioli eller majonnäs just för att man ska ha i oljan i små små doser och vispa massor. Detta låter för bra för att vara sant…
KRAMIS

Svara
Åse 24 november, 2009 - 16:24

Jag kan berätta historien bakom. Jag stod i lördags och gjorde majjo ”som man ska” Hällde 3 dl DROPPVIS ner i bunke som vispade, tog eeeeeeeeeeeeeevigheter och blev skit.
I ren panik googlade jag och hittade detta receptet som jag moddade om och jag sa till min man ”Fungerar detta så äter jag min hatt” Det tog 20 sekunder och blev HELT perfekt!!! Alla på middagen älskade det och min väninna sa att det var den godaste Aiolin hon smakat ;))

Svara
Jenjo 24 november, 2009 - 16:28

HELT otroligt!!! Detta ska jag absolut prova på fredag!
Hoppas hatten var god… 😉

Svara
Anna D 24 november, 2009 - 16:11

Åh, om jag tar sex st av dagens ranson så kan detta vara min veckogrej. 🙂 (Fast man behöver kanske inte äta hela själv?)

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 14:22

Den är 55 propoints 😉

Hi hi

Kramilikram

Svara
Åse 24 november, 2009 - 14:29

Hahaha!! :))))
I hela??

Svara
Ellinor 24 november, 2009 - 14:42

Japp hela är 55pp så det är ju inte heeeelt omöjligt att ha lite till den grillade laxen 😉

kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.