Tropical Bar med Carlssons och 1 juni!

av Åse

God morgon! Ännu en vacker dag och idag ärdet 1 JUNI!
Innan min Juni gick till skolan idag, sa hon:

–  Mamma! Du har glömt att säga något!
–  Ahh just ja! Grattis på din månad gumman!

😅🤩

Alltså det måste vara något med dessa sommarkvällar! har så svårt att komma i säng!
I går gick jag och lade mig strax efter 22 men blev fast i mobilen. Låg och googlade träningsövningar till dagens styrkepass, låg och messade med Mats och kunde bara inte komma till ro!

5 timmars sömn är såååååå icke optimalt! Tror jag får tvinga mig till en liten lur sedan faktiskt.
I kväll blir det examensfest för min fina vän och granne Anna som nu är färdigexaminerad sjuksköterska men det får bli en lugn kväll. Hon är ju gravid så jag tror att jag håller mig till samma som hon dricker så jag får en skön natts sömn i stället!

Morgonens nyvakna ofixade jag med MCT kaffe och ojämnt BUS-sprayade ben och fötter! Haha! Får skrubba dem sedan!
Om ni undrar över fläcken jag har på sidan av kinden / hakan så har jag varit och fryst bort en seborroisk keratos i måndags.

Frukost varje dag är en kopp kaffe med MCT olja och min ACV dryck. Det kickar igång ketoner (kroppens energikälla vid lchf / keto) Collagenet ger mig protein och stärker hud, hår, leder, tarmslemhinna etc. Ni kan ju läsa mer HÄR

Jag har ätit strikt ketogent nu sedan Tallinn. Även i Paris, dock blev det ju vin och bubbel där men jag höll mig till torra viner och inga drinkar.
Jag räknar ingenting, varken kalorier eller kolhydrater, jag väljer helt enkelt bara riktig mat och håller mig till grönsaker ovan jord. Fastar men håller inga tider.

Jag har inte för vana att mäta blodketoner men mätte idag för att visa vad jag brukar ligga på när jag äter strikt som nu. Detta kallas optimal ketos och är en bra nivå att ligga på när man vill kicka igång lite saker i kroppen. Men här varken kan eller vill jag vara hela tiden. Den här länken förklarar det bra! Jag förespråkar alltid att inte vara konstant för människan har aldrig varit konstant! Att dag in och dag ut äta exakt samma saker eller ligga på exakt samma mängd energi (både kcal och kolhydrater) är inte optimalt!
Skapa en trygg kropp genom att ge den bra mat, mycket näring per densitet, arbeta med stressen, umgås med människor som ger dig positiv energi, rör på dig och så emellanåt ge den extra energi i form av ökat mängd energi! (Mer mat och mer kolhydrater) – det är mitt framgångsrecept.

Nåja – det var dagens kostföreläsning! HIHI!

Över till gårdagen som blev så magiskt mysig med spontanbesök av grabbarna Carlsson ❤️
Juni ska börja i ny skola till hösten – hon börjar 6:an! Hon och hennes tre bästa kompisar gör ett gemensamt byte och kommer gå på en friskola mitt i stan som har idrottsprofil. Hon och hennes kompisar går på gymnastik och rider och de vill satsa på det. I går var det infomöte och det känns så bra och lill-loppan var så lycklig och glad efteråt!
Mats messade och frågade om jag/vi hade tid att ses lite senare. De var i Vinslöv på ett gig och hade ca 6 timmar att slå ihjäl och i Vinslöv händer det ju inte så mycket! =) Det är ca 1 timme från oss.
Sagt och gjort, efterMagnus soundcheck med Ola Salo så styrde grabbarna sin kos mot mitt vackra Helsingborg!

De hämtade upp mig här hemma och så drog vi ner till stan. Tropica Beach är en anlagd strand mitt i stan occh Tropica Bar där är så himla mysigt!
Visst skulle man kunna tro att vi redan befann oss i L.A.!??


Mysiga Tropical Bar

Vi beställde in en Räksallad med extra majonnäs, men den extra majjon hade inte behövts kände jag – var tillräckligt som det var och både ägg och räkor ju.

Helsingör (Danmark) ser ni där över och en av våra Öresundsbåtar.


Finaste bästa vännen min ❤️

Efter Tropical tog vi en promenad i Norra Hamnen och slog oss ner på Starbucks Espresso House för lite kaffe i solnedgången – vilken underbar spontan kväll!

Nu önskar jag er en helt underbar start på fredagen! Kika in lite senare! Jag har Fredagsdrinken till er!

❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

[email protected] 3 juni, 2018 - 10:21

Hej tack för svar🙏 ja jag har provat kokosfett o kaffe det är så gott men hur många tsk om dagen är ok utan att det blir för mycket? Samband med viktminskning

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:59

1-2 msk om dagen känns lagom!

Svara
Cam 3 juni, 2018 - 08:52

Friskola, antar jag.

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 09:59

Japp Peter Svenskolan som ingår i Pysslingen.

Svara
Linda 3 juni, 2018 - 08:51

Finns det någon nötmjölk/mjölk som är ok i kaffet vid keto kost? Hur mycket kokosfett om dagen kan man använda utan viktuppgång?

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:03

Hej! Hellre nötmjölk och grädde än vanlig jölk. Har du provat att mixa 1 tsk kokosolja med kaffe i en mixer? Blir som latte.
Kokosfett lagras inte i fettet men däremot så är målet att kroppen ska använda sitt lagrade fett som energikälla, överdriver du fettkonsumtionen så kommer inte kroppen ha en anledning att använda lagrat fett. Ligg lågt i kolhydrater, endast kolhydrater från grönsaker och gärna mörkgröna grönsaker, kål etc och addera den mängd fett som håller dig mätt i 4-5 timmar.

Svara
lenah 2 juni, 2018 - 22:39

Hej Åse, jag älskar dina kostrådgivningar. Du är så himla kunnig och du vet preciiiis vad DIN kropp behöver. Jag inspireras av dig och försöker lyssna på min kropp, förstår ju att du och jag kanske inte behöver exakt samma saker men när du berättar om hur tänker, känner och reagerar lär det mig att lyssna på min kropp på ett bättre sätt. Tacksam för det.
Kramar från Lena

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:04

Vad härligt Lena! Det är meningen – inte går min kost och mitt sätt att leva på plagieras men jag hoppas att det inspirerar att hitta sin egen väg så klart! KRAM

Svara
Marie 1 juni, 2018 - 19:44

Men vaa!!?? I Vinslöv?? Där bor ju jag…en liten by med 4000 invånare…VAR var Magnus??? Ett gig???
Tell me all about it!! Please! 😉

Svara
Åse 3 juni, 2018 - 10:15

Hahaha!! var en privat fest för City Gross vad jag förstod =)) Sorry du missa haha! jag hade kanske kunnat se till att få dig inplankad haha

Svara
Linda 1 juni, 2018 - 15:03

Ser ut som ni var på Espresso house inte Starbucks 😉

Svara
Åse 1 juni, 2018 - 17:16

EXAKT! Haha!

Svara
Christina (Lightunicorn) 1 juni, 2018 - 14:18

Så fina bilder 😊 var bara en gång till nu i Helsingborg men kanske kommer jag den 4. augusti för rix fm 😊

Svara
Emma 1 juni, 2018 - 13:55

Vilka härliga sommarbilder, man får en känsla av utlandet.
Väntar med spänning på fredagsdrinken, kanske kan blandas ikväll när ett gäng vänner ska ses och äta tapas!

Svara
Marianne 1 juni, 2018 - 12:00

Åh, så härligt det ser ut. Vi är ganska mycket nere i dina trakter.Har en syster i Båstad så det blir ju så.
Men vi har aldrig varit inne i Helsinborg mer än till fotbollsarenan. Tropical Beach såg ju intressant ut. Dit får vi se till att göra ett besök till. Låg med husbilen i några dagar i Varberg nu i veckan inte så dumt det heller. Strandpromenaden från Apelviken in till centrum är ju så vackert.
Ha en fin helg nu

Svara
Jenjo 1 juni, 2018 - 11:50

Vad roligt för flickan din att börja på en sådan skola. Alltid extra kul när barnen är exalterad över sådant som har med skolan att göra. 😉
Och vilket ställe ni var på igår kväll! Så himla fint! Det är verkligen svårt att tro att ni är i Sverige när man ser bilderna. Men, det bevisar ju bara att även Sverige har guldkorn. 😉
Önskar dig en underbar helg! KRAM <3

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.