Tortillapizza LCHF Glutenfri Paleo

av Åse

GOTT SLUT till er alla!
Tänk, nu är det bara två dagar kvar på 2017!
Är ni förberedda för nyårsbaluns i morgon och peppade på 2018? I am!
Vi flyr HBG och sitter i bilen upp till Närkingarna i Örebro för nyårsfirande 🙌🏻🎉
Här kommer ett gott tips till nyårsdagen som ju är stora pizzadagen! hehe!
En av er läsare tipsade om att använda mitt recept på tortilla som pizzabotten och det har jag nu provat!
Libabröd eller tortillas hade jag ofta som pizzabotten under Viktväktartiden, det blir så krispigt, tunt och gott! Föredrar en tunn knaprig botten mot en tjockare faktiskt. Jag tycker toppingen är det viktigaste!
Detta blev såååå bra! Krispiga kanter och tunn botten, enkel att hålla i handen.
Perfekt för er som undviker mejeri (då skippar man ju osten på pizzan också)
Degen är enkel att hantera och jag kavlar ut på köksön.
Tortillabottnen kan stekas i torr stekpanna men eftersom jag kavlar ut lite större platta än vad jag gör när jag gör tortilla så får den inte ritkgit plats i pannan så jag förgräddar dem i het ugn.
Dessa är perfekt och förbereda och frysa in! Så har ni alltid pizzabottnar klara till stora och små!



En stor favorit just nu är topping av stekt rödlök och grönkål! Sååååå gott med gorgonzola ju!
Pizzorna serverade jag bianco, dvs med creme fraiche istället för tomatsås. Sedan grönkål, rödlök, gorgonzola och parmaskinka.
Sååååå fräsch och gid pizza!
Perfekt att klippa till i slices och servera till buffébordet också (Kanske nyårsförplock till drinkarna??)
Passar ju som quesadillas också. YUM!

Varsågoda, receptet!
Tagga gärna mig på instagram om ni provar! @56kilo.se #tortillapizzalchf
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

TortillaPizza LCHF Paleo


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk Aman Prana kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 krm bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja (olivolja, kokosolja utan smak, rapsolja)
  • vitlökspulver
  • Förslag på pizzatopping:
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 3 handfulla grönkål utan stjälk
  • 1 rödlök
  • salt, peppar, olja att steka i
  • 150 g gorgonzola
  • 8 skivor parmaskinka

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr. (varmluft)
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop med vatten och olja till en deg. Låt vila 5 minuter.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut tunt med kavel. Använd en degspatel och handflata för att få upp degen i handen.
  4. Lägg tortillaplattorna på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. När plattorna fått lite färg och känns torra, vänd dem om. Ta ut och lägg på galler.
  5. Sänk ugnen till 200 gr.
  6. Lägg på toppingen och sätt in iugnenn i ca 8-10 minuter tills pizzorna fått fin färg och osten smält.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Helena S 31 december, 2017 - 00:59

Ser supergott ut. Detta måste jag prova. Ang att frysa in dem. Vad exakt menar du med att ”förbereda och frysa in”? Fryser du in degen ogräddad likt pajdeg?

Svara
Åse 31 december, 2017 - 09:53

Förbereda: gräddade och klara 🙂

Svara
Marianne 30 december, 2017 - 21:11

Tack för det gångna året och ha ett riktigt Gott Nytt År i Örebro med vänner. Själva åker vi till vänner i Sälen och firar in det nya året.

Svara
Camillapa 30 december, 2017 - 12:18

Tack Åse för detta…och alla andra år! För dina fantastiska råd, recept och att du är en sådan underbar insperation och person. Och att du finns där både när man har promenerat av stigen ett tag för att prova sina egna vingar och sedan behöver vägledning att Hitta rätt igen. Då finns du där! 😀
Jag önskar dig åter igen ett fantastiskt nytt år och väntar med spänning vad det nya ska bära med sig! 🙂
Stora varma kramar till dig och din familj! <3

Svara
Åse 1 januari, 2018 - 18:17

Tack kära du! ❤️ Tack för dina kommentarer de uppskattas alltid!
KRFAMAR i massor och hoppas du har en fin start på 2018!

Svara
Camillapa 1 januari, 2018 - 18:39

<3 ❤

Svara
Camillapa 1 januari, 2018 - 22:22

Tack gulliga du! 😊
Jag ska ta tag i fastan, träningen ( tänkte börja med hemmaträning från you tube, när det blir finare väder tänkte jag börja med promenader varvat med jogging) och bli striktare med kosten.
Sonen ögade igenom din nyinköpta bok Lchf 2.0 och sa att det fanns många goda recept. Yuippiii! 😆 Det fanns bara ett problem, var fanns potatisen. Det kan jag göra extra till den som vill ha, sa jag!😉 Det är det som är så bra med lchf! 😄
Tänkte också testa mindre eller utan mjölk produkter, för jag är en sådan som konstant har slem i halsen och näsan, utan att ha allergier eller förkylning! 🤔😳
Så nu fortsätter jag att testa och finputsa hur kroppen fungerar och reagerar!👍🤗
…åh, ja just det, och låta håret bli långt igen. Har ungefär din längd nu! 😌
Har du några utmaningar för början av året 2018? ☺️
Kram

Svara
Jenny 30 december, 2017 - 11:19

Bra tips med pizza till nyårsdagen👍🏼😉🍾🍾 gott nytt år🎉🎉🎉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.