Skriv ut

TortillaPizza LCHF Paleo

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 dl mandelmjöl
  • 2 msk Aman Prana kokosmjöl
  • 0,5 dl pofiber
  • 1 krm bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2,5 msk fiberhusk
  • 2 dl vatten
  • 1 msk olja (olivolja, kokosolja utan smak, rapsolja)
  • vitlökspulver
  • Förslag på pizzatopping:
  • 1/2 dl creme fraiche
  • 3 handfulla grönkål utan stjälk
  • 1 rödlök
  • salt, peppar, olja att steka i
  • 150 g gorgonzola
  • 8 skivor parmaskinka

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr (varmluft)
  2. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop med vatten och olja till en deg. Låt vila 5 minuter.
  3. Dela degen i två delar och kavla ut tunt med kavel. Använd en degspatel och handflata för att få upp degen i handen.
  4. Lägg tortillaplattorna på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. När plattorna fått lite färg och känns torra, vänd dem om. Ta ut och lägg på galler.
  5. Sänk ugnen till 200 gr.
  6. Lägg på toppingen och sätt in iugnenn i ca 8-10 minuter tills pizzorna fått fin färg och osten smält.