Ingredienser
- 1 dl mandelmjöl
- 2 msk Aman Prana kokosmjöl
- 0,5 dl pofiber
- 1 krm bakpulver
- 0.5 tsk salt
- 2,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
- 2 dl vatten
- 1 msk olja (olivolja, kokosolja utan smak, rapsolja)
- vitlökspulver
- Förslag på pizzatopping:
- 1/2 dl creme fraiche
- 3 handfulla grönkål utan stjälk
- 1 rödlök
- salt, peppar, olja att steka i
- 150 g gorgonzola
- 8 skivor parmaskinka
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 gr. (varmluft)
- Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör sedan ihop med vatten och olja till en deg. Låt vila 5 minuter.
- Dela degen i två delar och kavla ut tunt med kavel. Använd en degspatel och handflata för att få upp degen i handen.
- Lägg tortillaplattorna på bakplåtspapper och sätt in i ugnen. När plattorna fått lite färg och känns torra, vänd dem om. Ta ut och lägg på galler.
- Sänk ugnen till 200 gr.
- Lägg på toppingen och sätt in iugnenn i ca 8-10 minuter tills pizzorna fått fin färg och osten smält.