Torsk med räkor och avokado

26 augusti, 2010

Detta receptet hittade jag på LCHF-bloggen, sååå många smarriga recpet! Och så moddade jag lite.
FABULOUS gott! Gudars skymning..

6 personer

6 torskfiléer
Knorr fiskkrydda
11/2 avokado
Körsbärstomater
Färsk basilika


2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
Skalade räkor (200 g?)
200 g lagrad cheddar
1/2 dl skalade hasselnötter (Ica Gott Liv tex)

Lägg torskfiléerna i en smord form. Krydda med Knorr fiskkrydda.
Lägg skivad avokado, halverade körsbärstomater, färsk basilika och häll över creme fraiche/gräddblandningen, toppa med ost och hasselnötter. In i ugn på 200 g i ca 20 min. Jag höjde till 250 de sista 5-8 minutrarna för att få mer yta.

Barnen fick kokt potatis och jag och maken tog lite grönt bara.


Innehåller annonslänkar från Adviral
Min kod 56KILOOKT ger 20% på hela ordern, giltig tom 1/11.


Black Galaxy Marble / Golden Burgundy Marble / Emerald Satin / Black Reef Marble

14 kommentarer
0

14 kommentarer

Madde 9 maj, 2013 - 16:20

Hej!
Uppskattar din blogg och alla dessa recept som underlättar och inspirerar i vardagen!!
Tänkte laga torsk efter detta recept, men undrar var räkorna kommer in?
Vänligen Madde

Svara
Åse 9 maj, 2013 - 16:39

Hej! De toppar du med en liten stund innan du tar ut från ugnen! Sorry ska uppdatera receptet!

Svara
THE SALAD SISTERS 3 september, 2010 - 22:15

ah det låter jättegott! 😀
tack för en bra blogg!

Svara
Rebecka 1 september, 2010 - 18:44

Jag är ledsen att du inte kör VV längre och skriver PP 🙁
Låter förövrigt förbjudet gott det där 🙂 Min unge hatar oxå fisk.

Svara
Åsa N 28 augusti, 2010 - 16:55

Detta ska testas i nästa vecka. Låter mums!

Svara
Marie 27 augusti, 2010 - 10:19

Ser jättegott ut!! Underbart med nya fiskrecept, för det är jag så dålig på att komma på, samtidigt som jag älskar fisk!

Svara
Jenjo 27 augusti, 2010 - 08:30

Uräkta min okunniga matlagningskonst, men hur länge bör det vara i ugnen och ungefär på vilken temp??? Det ser ju väldigt gott ut så jag vill gärna prova. Men är det gott med varm avokado?
KRAMIS

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 08:34

Haha men gud jag hade ju glömt skriva ner det =) Nu är receptet uppdaterat! KRAM

Svara
Helena Ljunggren 27 augusti, 2010 - 08:14

Mums, det låter riktigt riktigt gott. Det måste jag absolut prova en dag!

Svara
Pernilla 27 augusti, 2010 - 08:00

Verkar vara supergott. Undrar om jag kan lura i mina fiskhatande barn detta 😉

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 08:46

Gillar de inte lax heller?

Svara
jennie 26 augusti, 2010 - 19:49

Härligt med ett recept!
Jag är själv inte speciellt förtjust i fisk men ditt recept lät faktiskt till och med gott…så jag tror jag skall testa det i helgen. Jag försöker att laga fisk här hemma rätt så ofta , vill inte inte överföra mina åsikter/smaker på våra flickor!Gisk är ju nyttigt!!
Jag ser fram mot fler av dina recept!
/Jennie

Svara
anje01 26 augusti, 2010 - 19:40

Såg riktigt gott ut.Det kommer nog på våran matsedel till veckan.Tack för tipset:)

Svara
Linruz 26 augusti, 2010 - 19:22

Mumma vad gott det låter.
Kram Lina

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.