Torsk med räkor och avokado

26 augusti, 2010

Detta receptet hittade jag på LCHF-bloggen, sååå många smarriga recpet! Och så moddade jag lite.
FABULOUS gott! Gudars skymning..

6 personer

6 torskfiléer
Knorr fiskkrydda
11/2 avokado
Körsbärstomater
Färsk basilika


2 dl creme fraiche
2-3 dl grädde
Skalade räkor (200 g?)
200 g lagrad cheddar
1/2 dl skalade hasselnötter (Ica Gott Liv tex)

Lägg torskfiléerna i en smord form. Krydda med Knorr fiskkrydda.
Lägg skivad avokado, halverade körsbärstomater, färsk basilika och häll över creme fraiche/gräddblandningen, toppa med ost och hasselnötter. In i ugn på 200 g i ca 20 min. Jag höjde till 250 de sista 5-8 minutrarna för att få mer yta.

Barnen fick kokt potatis och jag och maken tog lite grönt bara.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
14 kommentarer
0

14 kommentarer

Madde 9 maj, 2013 - 16:20

Hej!
Uppskattar din blogg och alla dessa recept som underlättar och inspirerar i vardagen!!
Tänkte laga torsk efter detta recept, men undrar var räkorna kommer in?
Vänligen Madde

Svara
Åse 9 maj, 2013 - 16:39

Hej! De toppar du med en liten stund innan du tar ut från ugnen! Sorry ska uppdatera receptet!

Svara
THE SALAD SISTERS 3 september, 2010 - 22:15

ah det låter jättegott! 😀
tack för en bra blogg!

Svara
Rebecka 1 september, 2010 - 18:44

Jag är ledsen att du inte kör VV längre och skriver PP 🙁
Låter förövrigt förbjudet gott det där 🙂 Min unge hatar oxå fisk.

Svara
Åsa N 28 augusti, 2010 - 16:55

Detta ska testas i nästa vecka. Låter mums!

Svara
Marie 27 augusti, 2010 - 10:19

Ser jättegott ut!! Underbart med nya fiskrecept, för det är jag så dålig på att komma på, samtidigt som jag älskar fisk!

Svara
Jenjo 27 augusti, 2010 - 08:30

Uräkta min okunniga matlagningskonst, men hur länge bör det vara i ugnen och ungefär på vilken temp??? Det ser ju väldigt gott ut så jag vill gärna prova. Men är det gott med varm avokado?
KRAMIS

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 08:34

Haha men gud jag hade ju glömt skriva ner det =) Nu är receptet uppdaterat! KRAM

Svara
Helena Ljunggren 27 augusti, 2010 - 08:14

Mums, det låter riktigt riktigt gott. Det måste jag absolut prova en dag!

Svara
Pernilla 27 augusti, 2010 - 08:00

Verkar vara supergott. Undrar om jag kan lura i mina fiskhatande barn detta 😉

Svara
Åse 27 augusti, 2010 - 08:46

Gillar de inte lax heller?

Svara
jennie 26 augusti, 2010 - 19:49

Härligt med ett recept!
Jag är själv inte speciellt förtjust i fisk men ditt recept lät faktiskt till och med gott…så jag tror jag skall testa det i helgen. Jag försöker att laga fisk här hemma rätt så ofta , vill inte inte överföra mina åsikter/smaker på våra flickor!Gisk är ju nyttigt!!
Jag ser fram mot fler av dina recept!
/Jennie

Svara
anje01 26 augusti, 2010 - 19:40

Såg riktigt gott ut.Det kommer nog på våran matsedel till veckan.Tack för tipset:)

Svara
Linruz 26 augusti, 2010 - 19:22

Mumma vad gott det låter.
Kram Lina

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.