18,9K
Print
Innan jag åkte gjorde jag en uppskattad tonfiskgratäng som jag tänkte dela med mig av. Vill man ha lite mer krydda i så kan man addera till lite sambal oelek eller annan het chilisås, jag tycker det är gott med Sriracha i.
Snabblagad och smarrig! =)
Tonfiskgratäng med blomkål
- Yield: 4
Ingredients
- 2 burkar tonfisk, vattnet avrunnet
- 1 blomkål
- 1 lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 msk tomatpuré
- 3 dl lagrad riven ost
- 2 dl Créme fraiche
- 2 dl grädde
- 1 ägg
- salt, peppar
- 1/2 dl klippt färsk persilja
- smör att steka i
- garnera med tomater
Instructions
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och ånga av på låg värme i några minuter. Lägg i ugnssäker form.
- Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i stekpanna. Rör ner i blomkålen. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, riven ost, tomatpuré, tonfisk och kryddor i en skål. Salta och peppra något.
- Häll sedan överblomkålen och avsluta med persiljan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.
Annons för TrendRehab
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
12 kommentarer
Hejsan
Jag vill gärna minska fetthalten något och undrar om det går bra med lätt creme fraiche och matlagningsgrädde. Behövs det fler ägg då?
Hej! nej det ska gå bra ändå =) jag hade nog adderat till en äggula i allafall.
Hej. Jag undrar bara vilken storlek tonfisk burkar du använder? Det finns ju olika storlekar.
Hej! Abba tonfisk i vatten 200 g
Tack. Våra här i Australien är 400 gram. Det verkade lite mycket. Nu ska jag testa receptet. Låter jätte gott 🙂
Det förstår jag! jag brukar ange vikt, men måste glömt här =) Hoppas det smakar!
Jag hann testa detta innan tillägget om att förvälla blomkålen kom med. Men det funkade fint ändå. Hade den inne lite längre i ugnen. Blev supergott!! Tack!
Verkar ju jättegott men förväller du blomkålen något?
Du ska ha tack för alla goda recept som du delar med dej av.
Ha nu en kväll med dina nära o kära.
Kram
Åh men så klart! Det glömde jag! Lagt till i receptet nu! 😀 kram!
Låter riktigt gott! Ska testa att laga den ikväll när jag kommer hem från jobbet. Åter igen tack för inspirerande recept 🙂
Tack själv för att du läser Britta!