Tonfiskgratäng med blomkål

av Åse

Innan jag åkte gjorde jag en uppskattad tonfiskgratäng som jag tänkte dela med mig av. Vill man ha lite mer krydda i så kan man addera till lite sambal oelek eller annan het chilisås, jag tycker det är gott med Sriracha i.
Snabblagad och smarrig! =)


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Tonfiskgratäng med blomkål


Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, vattnet avrunnet
  • 1 blomkål
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 2 dl Créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt, peppar
  • 1/2 dl klippt färsk persilja
  • smör att steka i
  • garnera med tomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och ånga av på låg värme i några minuter.  Lägg i ugnssäker form.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i stekpanna. Rör ner i blomkålen. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, riven ost, tomatpuré, tonfisk och kryddor i en skål. Salta och peppra något.
  4. Häll sedan överblomkålen och avsluta med persiljan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

7 goda rätter med Tonfisk - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 9 oktober, 2019 - 15:12

[…] Tonfiskgratäng med blomkål […]

Svara
Päivi 11 maj, 2018 - 09:44

Hejsan
Jag vill gärna minska fetthalten något och undrar om det går bra med lätt creme fraiche och matlagningsgrädde. Behövs det fler ägg då?

Svara
Åse 11 maj, 2018 - 09:59

Hej! nej det ska gå bra ändå =) jag hade nog adderat till en äggula i allafall.

Svara
Christina Ferris 5 november, 2017 - 22:36

Hej. Jag undrar bara vilken storlek tonfisk burkar du använder? Det finns ju olika storlekar.

Svara
Åse 6 november, 2017 - 08:57

Hej! Abba tonfisk i vatten 200 g

Svara
Christina Ferris 6 november, 2017 - 10:04

Tack. Våra här i Australien är 400 gram. Det verkade lite mycket. Nu ska jag testa receptet. Låter jätte gott 🙂

Svara
Åse 6 november, 2017 - 10:10

Det förstår jag! jag brukar ange vikt, men måste glömt här =) Hoppas det smakar!

Svara
Anja 11 juni, 2017 - 17:49

Jag hann testa detta innan tillägget om att förvälla blomkålen kom med. Men det funkade fint ändå. Hade den inne lite längre i ugnen. Blev supergott!! Tack!

Svara
Barbro 5 juni, 2017 - 20:01

Verkar ju jättegott men förväller du blomkålen något?
Du ska ha tack för alla goda recept som du delar med dej av.
Ha nu en kväll med dina nära o kära.
Kram

Svara
Åse 6 juni, 2017 - 10:07

Åh men så klart! Det glömde jag! Lagt till i receptet nu! 😀 kram!

Svara
Britta 5 juni, 2017 - 17:53

Låter riktigt gott! Ska testa att laga den ikväll när jag kommer hem från jobbet. Åter igen tack för inspirerande recept 🙂

Svara
Åse 5 juni, 2017 - 18:32

Tack själv för att du läser Britta!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.