Skriv ut

Tonfiskgratäng med blomkål

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, vattnet avrunnet
  • 1 blomkål
  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk tomatpuré
  • 3 dl lagrad riven ost
  • 2 dl Créme fraiche
  • 2 dl grädde
  • 1 ägg
  • salt, peppar
  • 1/2 dl klippt färsk persilja
  • smör att steka i
  • garnera med tomater

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Dela blomkålen i buketter och koka i lättsaltat vatten ca 10 minuter. Lt rinna av i durkslag och lägg sedan tillbaka i kastrullen och ånga av på låg värme i några minuter.  Lägg i ugnssäker form.
  3. Finhacka lök och vitlök. Fräs mjuka i stekpanna. Rör ner i blomkålen. Rör ihop creme fraiche, grädde, ägg, riven ost, tomatpuré, tonfisk och kryddor i en skål. Salta och peppra något.
  4. Häll sedan överblomkålen och avsluta med persiljan. Grädda i ugnen i ca 30 minuter.