Har ni provat tonfiskbiffar? Om inte så måste ni göra det!
Tänk vad man kan göra med en burk tonfisk =)
Andra tonfisk (på burk) recept som jag har som jag måste tipsa om är:
Tonfiskpasta med Curry
Tonfiskpasta med tomat- och vitt vin
Tonfiskgratäng med blomkål
De här är SÅ goda, nyttiga och smakrika!
De går att smaksätta med lite allt möjligt, prova tex att smaksätta dem med röd curry, koriander, ingefära och skal- och saft av 1 lime för lite asiatiska smaker. Servera med wokgrönsaker eller nudlar.
De blir bäst om de tillagas på medelstark värme så att de håller ihop tillräckligt innan de vänds.
De doftar ljuvligt när de är klara!
Här serveras de med en kall sås på grekisk yoghurt, sambal oelek, salt & peppar.
En annan kall sås som passar hittar ni i receptkortet nedan.
Gårdagens lunch =)
Här kommer receptet!
Skriv utTonfiskbiffar, saftiga och smakrika
- Portioner: 4
Ingredienser
2 burkar tonfisk i vatten á 200 gr.
2 små ägg
4 msk majonnäs (kan ersättas av creme fraiche)
1 msk pofiber (kan ersättas med tex 1 dl ströbröd om man inte äter glutenfri lågkolhydratkost)
1/2–1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
1/2 msk fisksås (kan uteslutas)
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
1–2 tsk sambal oelek
Instruktioner
Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Låt smeten stå i minst 5 minuter. Forma biffar.
Stek sedan på medelstark värme i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra. Ca 5 minuter på varje sida, vänd dem några gånger.
Notering
God kall örtsås:
3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering
5 kommentarer
Åh, vad gott! Tack för påminnelsen att göra tonfiskbiffar. Det är verkligen så gott, billigt och enkelt.
Visst är det SÅ gott! Så mkt gott man kan göra (och billigt!) med tonisk på burk! 🥰
Låter jättegott. Jag gillar inte smaken av pulveriserat psyllium. Kan man byta ut det mot nåt annat?
Med vänlig hälsning
Jeanette J
Psyllium binder men du kan prova att ha i lite chiafrön istället!
Ser riktigt gott ut. Tack för många och underbart goda recept du delar med dig av. Önskar dig en fin sommar. 🤗😎