Tonfiskbiffar, saftiga och smakrika

30 april, 2020

Har ni provat tonfiskbiffar?
SÅ goda, nyttiga och smakrika!

De går att smaksätta med lite allt möjligt, prova tex att smaksätta dem med röd curry, koriander, ingefära och skal- och saft av 1 lime för lite asiatiska smaker. Servera med wokgrönsaker eller nudlar.

De blir bäst om de tillagas på medelstark värme så att de håller ihop tillräckligt innan de vänds.

De doftar ljuvligt när de är klara!

Jag svängde snabbt ihop en kall sås på grekisk yoghurt, sambal oelek, salt & peppar. Enkelt är godast.
En annan kall sås som passar hittar ni i receptkortet nedan.

Gårdagens lunch =)

Här kommer receptet!

Skriv ut

Tonfiskbiffar, saftiga och smakrika

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x

Scale

Ingredienser

2 burkar tonfisk i vatten á 200 g
2 små ägg
4 msk majonnäs (kan ersättas av creme fraiche)
1 msk pofiber (kan ersättas med tex 1 dl ströbröd om man inte äter glutenfri lågkolhydratkost)
1/21 tsk fiberhusk
1/2 dl finhackad purjolök
2 msk grovt hackad bladpersilja
1/2 msk fisksås (kan uteslutas)
1 msk dijonsenap
2 pressade vitlöksklyftor
1/2 citron, saften + skalet
salt, peppar
12 tsk sambal oelek


Instruktioner

Låt tonfisken rinna av i durkslag och blanda sedan med alla ingredienser. Låt smeten stå i minst 5 minuter. Forma biffar.
Stek sedan på medelstark värme i smör eller kokosolja tills biffarna fått fin färg och håller ihop bra. Ca 5 minuter på varje sida, vänd dem några gånger.


Notering

God kall örtsås:

3 msk majonnäs
2 dl gräddfil
2 dl hackad persilja, dill, basilika och gräslök.
1/2 pressad citron
salt, peppar
Blanda allt och låt stå kallt innan servering

Annonslänkar via APPRL

Vecka 32 TIPS

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


8 kommentarer

Henrietta 4 maj, 2020 - 19:22

Hej! Hur många biffar får man ut av smeten? Hur många räknar man per portion?
Tusen tack för otroligt många goda och underbara recept!!

Svara
Åse 4 maj, 2020 - 19:23

Hej! Som du ser på min tallrik, dvs 2 biffar var. Härligt du uppskattar!

Svara
Stina 4 maj, 2020 - 14:36

Älskar det här receptet med tonfiskbiffarna som du publicerat tidigare tillsammans med en jättegod kall örtsås, jag får panik nu när inte hittar igen den, har du möjlighet att länka till den såsen?

Svara
Åse 4 maj, 2020 - 14:38

Yes, lägger in receptet här senare idag.

Svara
Josefin 1 maj, 2020 - 12:22

Å så gott det ser ut! Ska äggen vara kokta? Trevlig helg och tack för din härliga blogg!

Svara
Åse 1 maj, 2020 - 12:23

Nej inga kokta ägg 🙂 De binder smeten 🌸
Tack snälla!

Svara
Johanna Grahn 1 maj, 2020 - 09:26

Åh så gott, ska definitivt prova detta nästa vecka 😀

http://johannagrahn.se

Svara
Nilla 30 april, 2020 - 21:18

Du har många recept som jag blir sugen att laga. Tonfiskbiffarna ska absolut lagas.
Ostkakan du har här har blivit en favorit. Lagar den till mej och lagar o ger bort i present. Lovar att den blir uppskattad.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.