TIKAL HBG

av Åse

God förmiddag på er!
Jag har krupit ner i sängen igen med Nyhetsmorgon på TV:n, jag var ju ute med väninnorna i går och var inte hemma förrän 1.30, då hade tonåringen några kompisar här så jag passade på att diska upp och sedan var jag pigg! Haha! Så vet knappt när jag somnade.
Jag ska hämta småtjejerna på Knutpunkten (Statonen/Centralen här i HBG)  vid 11:50 sedan blir det simskola för Alice. Seeeeeeeen ska jag lägga mig i soffan och plöja Suits! =)
Vilken mysig kväll vi fick igår, mammagänget och jag.
Som jag skrev igår, vi har alltid så himla trevligt när vi ses, ni vet så där så man pratar i mun på varann ❤️
Jag väljer alltid mina vänner med omsorg och är lyckligt lottad som har vänner som valt mig tillbaka.
Vi åt på Tikal och jag kommer absolut tillbaka! Supertrevligt ställe med god mat och fab service! Köket är latinamerikanst men jag uppfattade det som att det ändå är en lokal (skånsk) touch över råvarorna!
Vi tog in lite smårätter först och delade på och vi var alla rörande överens om att de var bäst! MUMS!
Kvällens blåsa blev min Filippa K som jag köpte till Mello i vintras. Den är både bekväm men samtidigt snygg och passar i de flesta situationer!

05092015-2015-09-05 18.35.14


Tjejerna tog en skånsk Margarita men jag höll mig till Champagne.
05092015-DSC01464
Fina tjejerna! Lisa, Malin, Pernilla (och jag)
05092015-DSC01466

05092015-DSC01467
Pimentos de padron, Gambas Taquito (Asc-märkt scampi), Chorizo Taquito
05092015-DSC01469

Pernillas råbiff
05092015-DSC01470

Min flankstek med friterad sötpotatis och yucarot, ananassalsa och en chili & chokladsky
05092015-DSC01472
Koriander, lime och en kryddig olja att pimpa maten med!
Vi delade sedan på en lakritsparfait och en chokladmousse (sorry kassa bilder) Sååååå gott!
05092015-DSC01480
05092015-DSC01481

05092015-DSC01483
Malin den stackaren mådde inte så bra, förkyld och ett virus som satt sig på balanssinnet så efter maten så åkte hon hem för att bädda ner sig men vi tre gick vidare till KOL & Cocktails (Helsingborgs bästa ställe just nu!) där även Måns Zelmerlöv hängde som spelat någonstans utanför HBG.
06092015-2015-09-06 00.45.41

Tack tjejer för en fulländad date!
Nu ska jag slänga på lite kläder och bege mig mot stan! Kram på er!
PS: jag kikar in senare med ett mat & vintips!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

11 kommentarer

Pernilla 7 september, 2015 - 20:16

Tack själv kära du! ?

Svara
Ann 6 september, 2015 - 20:36

Måns spelade på Sofiero ?

Svara
Jenjo 6 september, 2015 - 18:39

Ser verkligen ut som om ni hade en fantastisk kväll! Så kul. 🙂
Kramis <3

Svara
Ann 6 september, 2015 - 17:26

Åh! Maten såg helt fantastiskt god ut! Nomnom! ☺️??

Svara
Laila 6 september, 2015 - 15:55

Såg ut som en härlig kväll 🙂 dina boots elr stövletter är himla fina.. Var hittar man dom? Önskar en fortsatt skön söndag!!

Svara
Anna 6 september, 2015 - 15:50

Hej Åse!
En kommentar helt OT, hoppad du inte misstycker.
Jag undrar vad du anser om syrade grönsaker? Jag älskar det (nya favoriten är syrad rödlök efter recept från Ica Maxi), men receptet innehåller 2,5 dl socker…alla recept jag har kollat på innehåller liknande mängd socker, men det färdiga resultatet smakar överhuvudtaget inte sött…så vet du hur förhåller det sig med syrade grönsaker och lchf?

Svara
Åse 6 september, 2015 - 15:51

Är de sockrade är de inte LCHF /lågkolhydrat – jag har dock ett recept här på syrad (picklad) rödlök med sockerersättning om det är ett alternativ.

Svara
Anna 6 september, 2015 - 16:25

Absolut, det känns inte bra att ha flera dl socker i även om det blir gott!

Svara
Lena i Umeå 6 september, 2015 - 14:49

Hej Åse!
OT: Jag hittade ditt muffinsrecept med blåbär från 26/11 2010. Något som jag inte lyckas lista ut är vad ”à 6 PP” betyder, som det står överst i receptet. Så, vad betyder det?
Sen verkar det också saknas delar av hur man gör, det står inte när man häller i smör, grädde och citronjuice, gör man det innan man häller i de torra ingredienserna? Till sist undrar jag om det fungerar fast smeten är mycket lös? Jag vågade inte chansa, så jag tillsatte nån tesked fiberhusk, men det kanske var onödigt? Hur som helst blev de jättegoda, trots att jag fick improvisera. Jag tog röda vinbär istället för blåbär, det blev jättebra.

Svara
Åse 6 september, 2015 - 15:53

Hej! Jag har många gamla recept här från tiden jag viktväktade, en del recept är inte heller så genomarbetade så det kan vara lite brister i dem 🙂 skönt de blev bra, det är ju huvudsaken! 🙂

Svara
Julia 6 september, 2015 - 11:57

Vilken härlig kväll och vad vacker du är, du passar i den hårfärgen 😀

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.