Svullen som en gris

25 maj, 2010

Helgen som gick, blev inte sååå bra som jag hade föreställt mig och det berodde nog mest på att jag satte gårdagen som startdatum så jag ”passade på…” ni vet det där eviga ”jag måste passa på”
Nåväl i går var en annan dag!
Men hur som haver så vaknade jag och svor på att jag gått upp 5 kg över helgen, det såg faktiskt så ut och startvikten på min hemmavåg visade chockartade siffror!!!!!!!!!!!!!!
I går höll jag igen på kolisarna men åt ändå tex min äggamacka.
I morse pekade vågen på 2,2 kg mindre! Så jag är ju tillbaka där jag brukar ligga. Nu förstår ni hur kolhydratkänslig jag är, jag samlar vatten som en kamel när jag äter för mkt kolhydrater och då har det alltså i princip bara varit MAT i helgen, inget godissvullande etc.

Jag är så otroligt hängiven nu. Jag s k a vara på målvikt igen 1 aug senast! (för stanna där vet jag hur jag gör) nu!
När det gäller veckobonusen så vet jag varför det gått fel de veckor jag propointsat innan (egentligen väldigt få veckor eftersom jag gått över till ny metod efter2-3 veckor.)
Den där VB:n är lite lurig tycker jag. Bemärk nu att detta är min personliga uppfattning, skapa er egen!


När jag vet att jag har 35 bonuspoints så sätter jag i system att överskrida varje dag, det finns inget ”nej jag har inte points kvar” utan det blir: ”ja tack, jag tar av veckobonusen”.
Ofta har VB:n gått åt till vin och fika och på lördagen har den varit slut…. det innebär att jag ÄNDÅ ätit och druckit det jag velat på lördagen med påföljd att min pointsbudget tagit slut.
Nu har jag bestämt mig för att jag inte rör veckobonusen förrän till helgen och det är nog viktigt för mig för att lyckas! Jag hittar gärna små tillfällen i vardagen för att leva gott! 😉 😉

Nåväl, tillbaka till matlagningen – bara lite reflektioner jag ville få på pränt!

28 kommentarer
0

28 kommentarer

Louice 28 maj, 2010 - 11:34

Känner igen det där. Jag vet att jag gjorde exakt just det felet när jag propointsade tidigare. På så vis kom jag in i fel rutiner där jag småslarvade lite mest var dag..hade ju vb:en…Så när helgen kom var den slut o så tog jag lite bonus på bonusen ist..Gick förvisso ner till en början men sen började det gå segt o vips så ledsnade jag.

Svara
B-M 27 maj, 2010 - 15:20

Jag sparar alltid hela veckobonusen till fre + lör. Jag gör nästan aldrig av med hela då heller, utan jag använder den till att få lite guldkant på helgen.
För mig funkar det bra! Men nu har jag stått stilla i två veckor och det är jag GLAD över…eftersom det har varit 3 födelsedagskalas och en Ålandskryssning under tiden 😉 Men nu kör jag järnet igen! Hoppas det funkar bra för er med ProPointsen, men du kan ju det här. Du har ju gjort det förut =) Kram kram

Svara
pumpan 26 maj, 2010 - 20:54

Åh vad jag känner igen mig!!!!
Men nu säger jag som du-allvaret börjar NU. Viktväktarne here I come!
http://ma-bra.blogspot.com

Svara
Ida A 26 maj, 2010 - 12:23

Gud vad jag kände igen mig!
Tänker ofta: Passar på idag för imorgon börjar jag nytt liv – man äter och svullar som man aldrig skulle få mat igen 🙂 det är inte konstigt att man ser ut som man gör inte… Du är en sådan inspirationskälla! Kramis Ida A

Svara
Jessica 26 maj, 2010 - 12:00

Ja shit vad ”man måste passa på” fniss.
Skönt att kroppen släppte det igen då..Men du känner ju din kropp så väl!
Ja det där är nog inte lätt. Har inte en susning på nya vv heller. Men kör det som passar dig bäst.
JDu kommer att klara det galant och säkert innan 1 augusti också med din fokus!!

KRAM

Svara
Lucan 26 maj, 2010 - 11:20

Hmm ja det där med VB är klurigt… Jag har bytt vägningsdag till torsdagar från måndagar då jag märkte att det blev som du beskrev. Nu fungerar det mycket bättre!
Men det känns som att det tar längre tid att gå ner i vikt med det nya systemet. För några år sedan körde jag VV och bokstavligen rasade i vikt! Nu kan man väl säga att jag mer struttar ner i vikt *ler*
Någon annan som upplever samma sak?

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 11:27

Det är så enkelt att VV ändrat sina rekommendationer från att gå ner 0,5 kg till 1,0 kg i veckan till att helst högst ligga på 0,5 kg i veckan, det innebär att nya VV programmet låter dig äta MER, och man behöver inte vara ett snille att dra slutsatsen att man då går ner i mindre takt, vilket kan vara BRA!
MEN om du inte vill strutta ner;) så försök att undvika att äta upp alla VB, egentligen räcker det ju med att man äter 10-15 av dem för att kunna unna sig extra.
Jag vet många som inte kan äta sina VB om det vill gå ner 0,5-0,9 i veckan.

Svara
Lucan 26 maj, 2010 - 13:31

Ja visst är det så. Det känns mycket bättre denna gång, kroppen känns mer stabil och man hinner lära sig att äta rätt på ett helt annat sätt. Förra gången tappade jag min vikt men gick snabbt, tyvärr, tillbaka till mitt gamla mönster. Men nu har jag gett mig attans på att hålla detta. Din blogg är en stor inspirationskälla! Tack för alla goda recept och vardagstips. Idag ska jag baka långpannebrödet!

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 13:36

Verkligen, kosten man äter nu är ju bättre för blodsockret och kroppen och hjärnan hinner med i viktminskningen – och det är det som Viktväktarna ville åstadkomma denna gången.
Haha jag med, frysen är tom nu ;))

Svara
Sockergrynet 26 maj, 2010 - 09:37

Jag känner det också nu när jag förtillfället inte äter socker och kolhydrater… Jag är ALDRIG sugen!! 🙂 Så jag har insett att jag är väldigt känslig jag med.

Du är fokuserad, du kommer att klara det!
KRAM

Svara
anna-lena 26 maj, 2010 - 08:40

Hej gumman, jag är riktigt taggad nu och allt funkar kanon. Jag kör alltid så att jag sparar VB till helgen, känner inte att jag ”behöver” dom på vardagarna.

Har kommit igång med träningen bra med efter att jag har haft problem med ryggen ett tag, så är det när man fyllt 40 ; )

Kramis A-L

Svara
Åse 26 maj, 2010 - 08:58

Skönt!

Nej jag tycker också att man ska försöka hålla sig inm sina points för det blir lätt en dålig vana annars och trots allt tycker jag man ska försöka komma till bukt med dåliga matvanor som att äta fikabröd och massa socker var o varannan dag.

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.