Ingela har lagt upp detta receptet på Kostrådgivarna.se och de har varit mina favoriter nu i en veckas tid, de är så goda och man är mätt läääääänge! De är en fullvärdig måltid och kan därför ätas både till frukos, lunch eller middag. Till middag kan de ju serveras med andra roliga tillbehör, kanske som en blinier med creme fraiche, rom och lax?  Många tycker att det är svårt att få i sig den rekommenderade mängden 50 gram ekologisk kokosett per dag och dessa plättar är perfekta, för de har hög andel av det supernyttiga kokosfettet!

20-22 stycken.

50g ekologiskt rumstempererat kokosfett (jag använder det deodoriserade, dvs utan smak men det naturella fungerar också!)
4 ägg, gärna ekologiska
1 dl vispgrädde
2 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium) är 7 gram.
1 nypa salt + ev smaksättning (jag har i 1 tsk vaniljpulver eller kardemumma)

Mixa ihop allting med stavmixer i någon minut och grädda i plättjärn. Första laggen behövs lite extra kokosfett på järnet.

Detta receptet passar inte till pannkakor då de har svårt att hålla ihop, prova då detta i stället.


Jag köper mitt kokosfett hos LCHFbutiken.se, har ett litet lager hemma 😉

 

 

Mina Cole & Mason kvarnar har kommit!! Från Campadre så klart! (F’låt, jag tjatar – men love them!)


Denna ska få stå på köksbordet


Kan man få för många vackra köksprylar??? 😉

Nu ska jag hoppa i duschen, sedan muta lillasyster med ett gäng plättar för hon ska vara valpisvakt medan jag möter upp fina Anna Hallén för lite lunch.

Kam på er alla!!

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

30 kommentarer

Mer om ägg « Ingrid B Beautiful 7 april, 2012 - 19:55

[…] med örtsalt och persilja är riktigt gott det. Gärna med någon slags ost i. En annan favorit är LCHF-pannkakor i olika former! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Ägg […]

Svara
Lena 1 februari, 2012 - 21:23

Hej!

Kan man frysa plättarna?

Svara
Åse 2 februari, 2012 - 12:29

Ja det ska nog gå!

Svara
Zanna 23 januari, 2012 - 19:02

Mums! Väldigt goda plättar. Vill hålla nere på mejeriprodukter ett tag så jag provade att byta ut grädden mot vatten och det gick hur bra som helst!
TACK för all inspiration!

Svara
Mikaela Bjerring 21 januari, 2012 - 13:22

Prova detta receptet idag! Mycket gott 🙂

Svara
Annika 18 januari, 2012 - 13:04

Då får det ju kanske bli plättar någon dag!

För pannkakorna i går var hemska. Men när jag då läste i detta recept att man skulle vara SÅ noga med fiberhusket, så tänkte jag att det var kanske därför… SÅÅ noga var jag kanske inte. 😉

Fiberhusk (psylliumfröskal)et var förresten slut på MAXI i dag. Din busa… ha ha.. Har du köpt allt? *mutter*

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 13:06

Haha ja risk för cement r annars stor ;))
Nääääääj är det slut!!! Grrrrr mitt också så jag är oskyldig! 😉 Hoppas de får in snart!!! Kramis!

Svara
Ann-Mari 18 januari, 2012 - 12:17

Äter LCHF sedan drygt två år tillbaka och har på den tiden testat flera ”typ” pannkaksrecept och kan bara konstatera att det här är perfekt. Men inte kunde du väl mena att det var beräknat för en person. Knappt hälften åt jag med lite rysk yoghurt till. Mums. Tack för receptet och för en trevlig och lättläst blogg.

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 12:58

Nej 22 plättar räcker till 2 eller tre personer 😉 Jag äter själv bara 1/3 av hela receptet. Gott är det!! Tack för din kommnetar, roligt att du trivs här!

Svara
Margitha 18 januari, 2012 - 09:08

Hej Åse!
Jag har en fråga. Det pratas en hel del om att mäta sin kropp. Och nu undrar jag vad är det som gör att kroppen ändras så mycket men man går inte ner i vikt?? Har full förståelse för att man minskar en del för att man blir mindre svullen. Men att minska flera storlekar utan kg minskning får jag inte ihop det till.

Kram och ha det bra

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:16

Nej minska flera storlekar utan viktminskning på vågen verkar konstigt? Däremot är det inte ovanlgt att man går ner flera centimeter men vågen visar ungefär samma. Generellt talar inte vågen om vad som väger, muskler, fett eller vätska? Vågen är ett jättefdåligt mått för fettförlust. Många börjar träna och dels väger muskler mer än fett men muskler samlar även vatten så därför kan man gå ner i fettvikt men vågen visar ingen större förlust. Det är samma fenomen bakom en pulverdiet fast tvärtom. Vågen kan visa på flera kilos viktförlust men mycket är vatten och förlorad muskelmassa.

Svara
Anita 18 januari, 2012 - 01:09

Det blir plättar idag, ser mumsigt ut. Är kokosfettet du köper i plastburkarna lika bra, som det andra du köpte förrut i glasburken? Jag har kvar lite av den andra, det är därför jag frågar.Till nästa inköp. 🙂

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:17

Det är absolut i samma kvalitet! Kan varmt rekommendera det!

Svara
Anita 18 januari, 2012 - 13:04

Tack för svaret. Nu har jag testat plättarna, mycket goda. Tog lite kanel till. 🙂 Matlåda till imorgon oxå.

Svara
Caroline 17 januari, 2012 - 23:19

Hej Åse!
Har följt din blogg ett tag och den är så inspirerande! Jag är riktigt sugen på att börja äta LCHF men har en liten dotter på snart 5 månader som jag fortfarande ammar. Vet du om det är bäst att vänta med att ställa om kosten tills jag slutat amma eller om det spelar någon roll? Har läst lite varstans att kroppen kan släppa ifrån sig gifter när man ändrar om kosten radikalt. Är glutenintolerant och vi äter inga lättprodukter som det är i dagsläget, så det kanske inte är så jättestora förändringar så det kan vara skadligt för henne?

Tack för en bra blogg!
Hälsningar Caroline

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:18

Nej absolut inte! Du kommer inte göra en jätteförlust i fettvikt och det är där gifterna samlas. Att du äter bra mat är bara bra för henne =) Lycka till!

Svara
Helena 17 januari, 2012 - 21:13

Ok!
Tack (=

/Helena.

Svara
Lucypath.com 17 januari, 2012 - 21:06

Jag har aldrig ätit plättar i hela mitt liv, pannkakor dock 🙂

Svara
Monkan 17 januari, 2012 - 22:11

Plättar på ”norrländska” – tunnpannkakor på ”svenska”.
Småplättar på ”norrländska” – plättar på ”svenska”
Pannaka på ”norrländska” – ugnspannkaka på ”svenska”.
🙂

Svara
Monkan 17 januari, 2012 - 22:12

Pannkaka, ska det stå!

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:18

Intressant! =))

Svara
lisasgodbitar.se 17 januari, 2012 - 20:59

Tack för tipset! Dom får det blir till frukost imon. Häls Lisa

Svara
Anna D 17 januari, 2012 - 19:15

Hej! Jag har läst ett tag på din blogg, men inte skrivit förrän nu. Älskar fina kycklingen och testade pannacotta och rättiksgrätän i helgen. Plättarna låter goda. Jag testade ett liknande recept för några dagar sedan. De gick inte att steka som pannkakor så jag tröttnade på dem och la smeten i en ugnspanna ist och så blev det en god ugnspannkaka som jag idag ätit till lunch tillsammans med jordgubbar.

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:20

Hej! Härligt att det smakade!! Fina kycklingen är god =)) ja ugnspannkaka kan man ju göra av lchf pannkaksrecept =))

Svara
Helena 17 januari, 2012 - 18:12

Hej!

Vilken viktresa du gjort under de här åren!n Grattis till det!
Jag har ca 4-5 kg i övevikt och skulle vilja landa på ”din” målvikt 56 kg. Under två veckor har jag nu ätit LCHF kost och tror att jag gått ner lite i vikt (vägde mig inte början).

Hursomhelst så förstod jag att det kan bli svårt att gå ner i vikt om man äter mycket mejeriprodukter så jag försöker minska på grädde, ost osv nu.
Tyvärr blev resultatet att jag kom in i ordentlig ”ketos” och att jag har fått lite svårt att äta överhuvudtaget. Har inga ätstörningsproblem men jag åt inte mycket kött eller mängder av kolhydrater innan LCHF heller.

Känns dock inte så bra att förlora aptiten när det är så viktigt att äta fett och proteiner..tror att kroppen inte släpper ifrån sig några kilon när hjärnan uppfattar ”svältsignaler” heller.
Äter ägg till frukost och jag gillar Oopsis som jag äter på helgen. Tyckte väldigt mycket om LCHF maten i början men nu känns det svårt att äta köttet och alla de feta rätterna.

Förlåt min långa kommentar men jag skulle bli tacksam för svar. Är det vanligt att det kan bli så här vid LCHF och hur ska jag gå ner de 4 -5 kg som jag vill gå ner?
Kanske jag bör lägga till att jag inte tränar något just nu förutom lugna promende varje dag.

Tack snälla för din trevliga blogg,hoppas på svar!

Svara
Åse 17 januari, 2012 - 20:11

Du behöver inte vara orolig! Det självregleras snart!
Men om du känner att du inte mår bra av att vara så starkt i ketos så kan du ju öka på grönsakerna och nötterna.
LCHF är ju ingen quickfix och har man bara några få kilon så kan det ta tid, men det kan lika gärna gå fort! Ha tålamod och njut av att veta att din kropp får bra mat nu.

Svara
Kokosfettfanatikern 17 januari, 2012 - 13:51

Kokosfett klarar jag mig inte utan!:) Så pass att jag till och med gjort en blogg om det flytande guldet:)

Svara
ÅsaS 17 januari, 2012 - 12:51

Nää, snygga köksprylar kan man INTE få för många av… 😉 Älskar att kika på sånt – och shoppa också för den delen. Men, det tråkiga är att köksskåpen verkar krympa efter varje shoppingrunda… Just nu är vi på jakt efter förvaring till kombinerade mat-/vardagsrummet så jag kan få lite mer utrymmen att fylla. Ett nytt bord med tillhörande stolar vill vi också ha, och en TV-möbel, och soffa, och…. Ja, du hör, ALLT känns det som att vi vill ha och behöver. Börjar man med en liten renovering så för det med sig massor av annat som bör fixas. Men, men, allt behöver ju inte ske på en gång, även om det vore roligt om det gjorde det.

Plättar låter väldigt mumsigt. Får bli morgondagens middag tror jag. Idag står maken för middagen och då brukar det bli burgare. 😉

Ha en trevlig lunchdate med AH!

Kram ÅsaS

Svara
Åse 18 januari, 2012 - 09:22

Eller hur!!! Här är skåpen fulla ;))
Hoppas plättara smakar!! Stor kram!

Svara
Tina 17 januari, 2012 - 12:00

Fniss åt dem igår för jag också hittade dem på kostrådgivarnas sida 🙂 Goda!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.