Summering MF Hälsokonvent

2 april, 2012

Pust! Ja det var en intensiv helg som heter duga! Så intensiv så jag t.o.m fick springa till planet efter att de ropat upp mig i högtalaren!
Som ni förstått så har det varit en grym helg! Föreläsningarna har alla varit bra även om man på något sätt hade önskat att de gick något steg djupare eftersom de flesta av oss redan var väl insatta i LCHF och dess fördelar.
Det har varit så upplyftande och inspirerande att umgås med alla glada sprudlande människor! Så många härliga människor jag mött! Monique och jag fann varandra med en gång, klockren kemi. Hennes Ronnie och Andreas var härligt roliga och trevliga och vi var sist ut från Restaurangen på fredagskvällen 😉 Fantastisk LCHF anpassad trerätters åt vi på Åberg-Nilsson!

Katrin var där och föreläste på lördagen och stannade hela helgen, sedan var även hennes Bingo och hennes lille karamell Ringo där på söndagen, Katrin var underhållande kul i sin föreläsning även om det inte framgick ny kunskap och hon har ju sitt speciella sätt att prata på (och jag håller inte alltid med! Speciellt inte hennes LCHF syn) men hon var riktigt trevlig att prata med senare. Bitten Jonsson är väldigt kunnig och man lyssnar andäktigt, Cathrine Schück föreläste dels på fredagen på förkonventet och var sedan med ute och läste! Jättemysig!
Helgens absolut roligaste underhållare var Rune Larsson, ultradistanslöpare! Helt galen men fantastiskt inspirerande!
Utöver dessa LCHF ”kändisar” så mötte vi så många härliga kostrådgivare och glada människor, Josefin var söt som en karamell och strålade hela hon!

Jag har fått otroligt många frågor om periodisk fasta! Jag vet att Jonas Bergqvist pratar om det i sin bok: LCHF & Träning.
Jag mår jättebra på PF! Min fettprocent (som var för hög!) har gått ner (på bara 1 vecka!) men jag har inte tappat energi, snarare tvärtom! Kände mig stark och energisk i helgen och tränade ju en hel del i helgen!! Periodisk fasta ska inte förväxlas med lågkaloridieter eller att beröva kroppen från energi den behöver! Man tvingar i stället kroppen att använda upp den överflödiga energin den redan har lagrad i kroppen och man efterliknar det naturliga sättet att äta. Kroppen får mer tillväxthormoner att bygga muskler och lättare att förbränna fett. Detta kan man göra hur ofta eller hur sällan man vill. Man kan göra det oftare i början och kanske 2 ggr i veckan sedan. Jag är totalsåld, detta passar mig ypperligt och jag mår jättebra!

Nu ska vi snart hem till syster och äta wok! Vi har hunnit med att bada på Karlslundsbadet också i dag!
Ha en fin måndag!

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

18 kommentarer

Kristina 4 april, 2012 - 11:47

Hej Åsa,
Kolla den här länken, riktigt bra! http://www.marksdailyapple.com/fasting-brain-function/#axzz1r12IfN4z

Svara
Åse 4 april, 2012 - 11:48

Just ja Kristina! Kommer ihåg att du pratatde om PF på en av våra kurskvällar!! tack, ska kika! Ses ikväll!!

Svara
Monique 3 april, 2012 - 11:41

Hej på dig goa Åse!
Är så glad att vi äntligen har träffats! Mera sånt!
Fin fina bilder 🙂

Kram o tillsammans ändrar vi världen! =)
Monique

Svara
Åse 3 april, 2012 - 13:15

KRAM!!! <3

Svara
Mia 3 april, 2012 - 10:42

Hej Åse! Och tack för en mkt bra blogg som jag kikar in på varje dag!
Jag skulle gärna få veta hur du lägger upp din periodiska fasta…gör du det ett par dagar i veckan eller varje dag osv..

tacksam för svar & glad påsk!

Svara
Åse 3 april, 2012 - 13:14

Jag har kört i en vecka nu och det har blivit sammanlagt 4 dagar! Så det är nog något sådant det kommer bli framöver också.

Svara
Teresa 3 april, 2012 - 08:35

Ja, vilken fantastisk helg…och vilka roliga bilder! Jag är med på flera av dina bilder! Jag förstår ju att det är Tove du fotat…men jag råkar vara precis bredvid henne vid några övningar. Roligt…för det blir ju inte så många bilder på en själv. Hur har du det förresten med träningsvärken? Min är MASSIV och i går var jag tvungen att kliva upp och ner på en bock när jag tapetserade…det var inte skönt. Som tur är går det över. Tack för en jättetrevlig och inspirerande blogg!

Svara
Åse 3 april, 2012 - 09:18

Men hej!! ja dig känner jag ju igen!! =)) Ja träningsvärken finns där påtagloigt!! Mitt sitter speciellt i överkroppen, men härligt!! =))

Svara
Jenjo 3 april, 2012 - 07:26

Vilken helg!!! Där skulle man ha varit. Måste varit jätteinspirerande! 🙂
Jag brukar sällan se ”bantnings-program” på tv, men just nu är min inspiration så låg att jag måste suga i mig allt jag kan. Igår var det ett program som hette något liknande: ”Älskling, du har blivit en tjockis”. I det programmet ska deltagaren äta enlig LCHF för att gå ner i vikt. Det kändes väldigt ovant att en träningsguru på tv sa att kvinnan skulle äta strikt LCHF. Ovant, men bra tycker jag då det är ett mycket bra sätt att äta, har du ju lärt mig!!! 🙂
Önskar dig en trevlig dag, vännen!
KRAMIS

Svara
Chris Mc Guire 2 april, 2012 - 23:42

God Kväll Åse! det var ett tag sedan jag var inne och kommenterade hos dig. Har verkligen försökt att följa med i allt som sker, men tyvärr har mye annat som spökar i livet just nu. Jag blir så oerhört peppad av att få ta del av det du gör. Tusen tack för att du delar med dig av dina erfarenheter. Till o med jag har blivit inspirerad av att börja träna efter dessa kula bilder i inlägget.

Svara
Uppochhoppa 2 april, 2012 - 22:01

Jag var på plats och har också skrivit om min upplevelse. Jag välkomnar Mf’s initiativ att koppla samman lchf med träning, för det tycker jag behövs. Jag tycker sedan också att det är riktigt synd att man låter Katrin hållas. Visst hon har sin stil, men det känns onekligen som hennes okunskap och flams förstör mer än det gör nytta. Synd att kag inte kunde lyssna på Jonas, för jag tror hans föreläsning var riktigt bra. Jag äter naturlig mat, av bra varor. Inte lchf – kanske mer mot paleo – men inte strikt det heller. Äter inte för att gå ner i vikt, utan för att orka träna bra. jag har hittat min grej, men är nyfiken av naturen och har några lchf-favoriter som jag gör då och då. Så kan man också äta. Tränar hårt, älskar livet – och vill inspirera till mer träning oavsett vilken livsstil/diet man följer. Synd att jag missade dig på lördagen!

Svara
Åse 2 april, 2012 - 22:34

Jonas föreläsning + Andreas hade du nog gillat! Synd vi missade varann!! Kram!

Svara
Petra 2 april, 2012 - 20:48

Herregud, du måste ju vara hur taggad som helst:-)
Hade GÄRNA varit med!!!
Kram

Svara
Annika Rogneby - Bakglädje med LCHF 2 april, 2012 - 19:59

Åh vad roligt ni verkar ha haft det, o tufft träningsmässigt 🙂
Så kul att läsa om allt!! Ser fram emot nästa event, för då ska jag ta och pallra mig dit 😉

Svara
Linruz 2 april, 2012 - 19:51

Åhhh vilken härlig helg ni verkar ha haft.
Kram på dig du fina

Svara
Jimmie 2 april, 2012 - 19:32

Inte utan att man är lite avis 🙂

Ha en skön kväll/ Jimmie

Svara
anna 2 april, 2012 - 19:29

Vilken underbar helg det verkar ha varit!!

Svara
Fnulan 2 april, 2012 - 17:22

Så härligt att läsa om att det du är med om! Heja Åse!! Stolt över dig!! LOVE

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.