Hej hej!
God middag från vackra Bua 💕 Vi hälsar på våra kompisar Pia och Jonas med barn.
Igår hade vi kräft och skalddjursfest här och vi åt så det sprutade ur öronen! Är man på västkusten så är man!
Barnen åt för glatta livet ja alla utom Alice som åt 1 räka haha!
Snickaren Jonas hade inga kräftverktyg men verktygslådan var ju runt hörnet 😉
Men nu skulle ni ju få ett recept på en god sommarsallad!
Om man vill komma ifrån potatis, potatissallad, potatisgratäng, potatis-till-allt så är ju matiga sallader SÅ goda och bra! å göder man de goa tarmbakterierna och fyller på med bra näringsämnen som ”de gröna” bjuder på!
Sparris är en favorit, jag kan ha det till ALLT! Edmamebönor är också en favorit.
I denna salladen är det absolut inte fel att ha kall nypotatis i (resistent stärkelse) – jag hade potatis bredvid för de som ville ha det och istället små tomater i olika färger.
Potatis penslat med smör och pressad vitlök & timjan.
Min Micheloppa & hennes Jeff 💕
Michelloppan kikar in på fågelholken hon snickrade ihop på träslöjden för några år sedan ♥️
Milo, vår snart 10 åring! 💖
Här kommer receptet!
Skriv utSommarsallad med pestodressing
Ingredienser
2 knippen sparris (a 250 g)
2,5 dl edamamebönor
10 st små tomater gärna i olika färger.
(10 små kalla kokta halverade nypotatisar)
150 g fetaost
salt, peppar, örtsalt
Pestovinägrett:
1/2 dl grön pesto
1 dl olivolja
2 msk äppelcidervinäger
1 dl finriven parmesan
salt, svartpeppar
Instruktioner
Förväll sparris och edamame i lättsaltat vatten så de mjuknar något.
Låt ånga av.
Dela tomaterna på hälften och blanda med grönsakerna i stor skål. Smula ner fetan.
Rör ihop ingredienserna till vinägretten och blanda ihop med grönsakerna.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Hej! salladen ser jättegod ut! Måste testa! Hur tillagar du de halva potatisen? Kokar du först eller direkt in i ugnen? Vilken ugnsvärme?
Tack på förhand och kram kram!
Siw, Göteborg
En liten fråga ”kommentar” när ni/ du anger gradantal är det vanlig ugn, varmluft el vad??? Har tänkt på det väldigt ofta när jag läser/ ser olika recept men undvikit att laga väldigt ofta pga detta…
Ha en trevlig kväll!!! kram Anne
Om det inte uttryckligen står varmluft så är det alltid vanlig ugnsvärme, så fungerar det i de flesta recept. Man kan ju inte utgå från att människor har varmluft eller använder den funktionen.
vad kul ni har det jag tror jag kommer övet nån gång om jag får.ha en fortsatt bra kväll.
kram från en som gillar din blogg.🤗