Sockerfri Trifle med lemon curd och vaniljcrème

av Åse

Här kommer ett recept på en grymt god dessert som inte innehåller socker eller gluten, dock sötningsmedel. Vill man använda vanligt vitt socker så gör man det.
Jag vill helst söta med helt naturliga sötningar som frukt eller honung men ibland krävs en ströersättare till socker och då rekommenderar jag Icas Sötströ eller Nick’s Use like sugar Nick’s Use like sugar.
Lemon Curd är ju så rackarns gott! Mitt sockerfria recept hittar ni HÄR.
012A3172
Till min dessert behövs också Mandelcrunch, som substitut för kex.
Det är helt enkelt bara smör, mandelmjöl och Ica sötströ.
Smeten kavlas ut tunt på bakplåtspapper. (Lägg plastfolie över och kavla)
012A3174
Det kan bli lite väl rostade kanter, de sorterar jag bort och behåller bara det krispiga!
012A3175
Triflen byggs sedan i små glas. Denna desserten är mäktig och lite räcker!
012A3176
012A3178
012A3180-Redigera
Smaklig spis!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sockerfri Trifle med lemon curd och vaniljcrème


Ingredienser

Mandelcrunch

Vaniljcreme


Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 180 gr r.
  2. Förbered lemon curden och ställ den kallt.
  3. Rör ihop smält smör, mandelmjöl och sötning och lägg på bakplåtspapper, lägg plastfolie ovanpå och kavla ut till en tunn platta. Se gärna till så att kanterna inte är för tunna då bränns de.
  4. Baka i ugn i ca 7-8 minuter tills mandelcrunchen är gyllenbrun.
  5. Låt svalna och för ihop med sidan av en kniv.
  6. Vispa grädden, inte för hårt utan fluffig. Gröp ut vaniljstångens frön och blanda med den grekiska yoghurten. Blanda sedan med grädden och sötningen.
  7. Varva mandelcrunch, lemon curd och vaniljcreme och toppa gärna med lite rivet citronskal.

Noteringar

  • Per portion: 651 kcal, 11.6 g protein, 8.4 g kolh, 63.5 g fett

Nutrition

  • Serving Size: 4
Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

20 kommentarer

Marie 22 februari, 2020 - 08:35

hej! Kollade upp Icas sötströ men det innehåller ju väldigt mkt kolhydrater…?

Svara
Åse 22 februari, 2020 - 09:29

Det är sockeralkoholer, de kolhydraterna kan inte kroppen spjälka eller ta upp, sockeralkoholer fungerar som fibrer för tarmen. Den räknas som en kolhydrat men uppför sig inte som en utan utsöndras oanvänt i urinen.

Svara
Marie 22 februari, 2020 - 09:53

Ok, tack så mkt för svar! Och tack för bra recept! Relativt ny till lågkolhydratskost, tänkte prova ditt recept på pizza och äppelkaka i helgen! Har du några tips på vaniljkräm, nu börjar sötsuget komma…4veckor och 4kg lättare😁👍
Mvh Marie

Svara
Åse 22 februari, 2020 - 10:12 Svara
Citronmousse med lemoncurd och mandelcrunch Sockerfri/Glutenfri - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 29 december, 2019 - 13:53

[…] och lägg på bakplåtspapper. Smeten kavlas ut tunt. (Lägg plastfolie över och kavla) Recept HÄR. Det här blev outstanding! Receptet är för två men jag personligen som inte är en […]

Svara
Ullis 15 september, 2018 - 17:53

Då är det min tur att prova. Trevlig helg.

Svara
Åse 16 september, 2018 - 09:13

Hoppas det smakar! =) Kram1

Svara
Monica 19 augusti, 2017 - 12:57

Hej Åse!
Fann detta goda recept som jag testat för längesen, verkligen gott! Min fråga är om du kan uppskatta hållbarheten på denna mandelcrunch eftersom jag har kvar sedan sist? Det är väl smöret som kan förändras eller vad tror du? Jag har haft crunchen i en tät burk men i rumstemperatur!

Svara
Malin 5 juni, 2016 - 16:12

Min lemoncurd blev rätt rinnig, vad kan jag ha gjort för fel? Vispade ändå jätte länge i grytan.. Men god va den.. Kan jag tjocka till den i efterhand?

Svara
Viktoria 18 april, 2016 - 13:49

Hej Åse!!
Detta testade jag i helgen och Min man sa det var absolut det godaste han ätit!!!
Den är super god och jag toppade med lire jordgubbar

Svara
marie 15 april, 2016 - 08:50

Hej Åse.
Jag är 29 år gammal, normalviktig men totalt SLAV under sockret. Jag har försökt lite med LCHF då och då men har alltid gett upp efter ett tag. Nu känner jag att jag vill ta mig i kragen och verkligen försöka helhjärtat. Har dessutom 3-4 kilos trivselvikt som jag vill gå ner inför sommaren.
NU till min fråga.
Jag tänkte denna gången köpa en LCHF bok som motivation och jag undrar då vilken av dina du rekommenderar? Har ingen sen tidigare.
Önskar dig en fin dag.
Kram Marie

Svara
Åse 15 april, 2016 - 11:51

Hej Marie! Vad härligt att höra!
Ät & Njut har bra information och läckra recept och är lite mer en livsstilsbok med träning etc men Viktminskning med Lchf har många bra familjerecept och är väldigt uppskattad på grund av det! Må gott och lycka till!

Svara
Sara 14 april, 2016 - 21:38

Så gott!! Ska absolut testas!! Jag är inte så glad i sötströ utan brukar använda björksocker. Vad anser du om det?

Svara
Åse 14 april, 2016 - 22:05

Tycker inte björksocker ger en perfekt sötma så jag brukar blanda, men det är ju min smak 🙂

Svara
Marja - Baka Sockerfritt 14 april, 2016 - 20:28

Vad fräscht och gott det ser ut! Dock så har jag svårt för citron, men jag tänker denna med exempelvis äppelmos… Mmm….

Svara
Anna 14 april, 2016 - 15:50

Åse,
Får jag fråga vad du anser om kokossocker? Ordet ”kokos” har ju en sådan positiv klang i lc-kretsar, och jag läste på Kung Markattas hemsida att kokossocker har lågt GI (35). Ändå innehåller det nästan bara kolhydrater (94 g per 100 g) och närmare 400 kcal per 100 g. Visserligen sägs det innehålla en del naturliga näringsämnen då det inte är raffinerat, men jag undrar om det verkligen är bättre än vanligt vitt socker…?

Svara
Åse 14 april, 2016 - 15:53

Kokossocker är väldigt rikt på fruktos och därmed inte speciellt hälsosamt men som ersättning för VITT raffinerat socker så vågar jag påstå att det är liiiiiiite bättre, men njae…

Svara
Anna 14 april, 2016 - 19:05

Tack, som jag misstänkte då:-)
Ibland låter det bättre än det är…!

Svara
Malin Henriksson 14 april, 2016 - 13:35

O my goooood så gott det ser ut 🙂
Detta ska absolut testas!
Ha en trevlig helg!
Kram / Malin

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.