Snabb Egg McMuffin (Muggbröd – lchf)

av Åse

Hej vänner!

Så var det måndag igen och nu har vi vår sista hela vecka här i Helsingborg och Sverige på några veckor.
Har suttit och gått igenom lite packning med syrran.
Och när jag satt och funderade på mat i bilen etc så kom jag på att jag ska ta med mig en påse mandelmjöl till Spanien, för det går ju så snabbt att slänga ihop muggbröd / microbröd och de är perfekta till allt från mackor till stranden som till hamburgerbröd!

Jag blev så sugen på Egg McMuffin, ni vet Donkens ägg, bacon och cheddarost ”burgare”

Hittade en form som var nästan rund i botten och lagom stor. Sprayade med lite smörspray i botten och hällde på sesamfrön.

Vispade ihop smeten och hällde i.
In i mikron i 2 minuter på full effekt.
Ja man kan diskutera om man tycker mikro är hälsosamt eller inte, jag tillaga så sällan saker i mikron så jag oroar mig inte.
Detta receptet kräver en mikro.

Efter 2 minuter har man ett bröd!

Tyvärr hade sesamfröna försvunnit i brödet så jag pensalde med ägg, sprinklade vallmofrön på oh satte in i het ugn i 2 minuter.
Brödet är även supergott att rosta!

Jag hade inget bacon utan skinka och personligen så använder jag alltid äkta röd cheddar (Ica har) men de var slut så det fick bli ”plastost” 🙈 som barnen gillar att ha ibland.

Blev väl inte den snyggaste mcMuffinsen haha! Men picture it!

Alltså MUMS såååååå gott detta blev!
En smarrig lunch eller lättare kvällsmat 😜

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Snabb Egg McMuffin (Muggbröd)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.3 från 3 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

3 msk mandelmjöl
Drygt 1/2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1 msk olivolja
1 ägg


Instruktioner

Vispa ihop allt till en slät smet. Häll i liten mikrosäker form och mikra i 2 minuter på 900 w.
Låt svalna, stjälp upp.
Pensla ev med ägg och sprinkla vallmo eller sesamfrön över, grädda i het ugn 2 minuter.
Alternativt dela och rosta skivorna.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 1
  • Kalorier: 363
  • Socker: 1
  • Fett: 32
  • Mättat fett: 3
  • Kolhydrater: 3
  • Fiber: 2
  • Protein: 11
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

13 kommentarer

Caroline 4 december, 2020 - 08:06

Hej
Jag har provat detta i ugn och det funkar. Det blir något kompaktare men helt ätbart. Satte min varmluftsugn på 200 och den var inne kanske 11-12 minuter.
Det fastnade en del i formen så nästa gång ska jag se om det blir bättre om man smörar formen och kanske lite sesamfrön som du hade.

Svara
Björn Hellström 14 juni, 2020 - 09:02

Smidigt och lätt att fixa. Tycker dock att den blir väldigt svampig och behöver definitivt rostas för bästa resultat.






Svara
Felicia 20 juni, 2019 - 17:30

Hur skulle du göra brödet utan micro i tex ugn? 🙂

Svara
Åse 20 juni, 2019 - 17:47

Dår får man prova ett annat recept för det här fungerar bara i mikron =)

Svara
Caroline 4 december, 2020 - 08:07

Jag provade i ugn och det funkar ok, se min kommentar längre ned.






Svara
Åsa 5 juni, 2019 - 21:44

Var hittar man formen?

Svara
Angela 28 maj, 2019 - 13:43

Allergisk mot mandel, nötter. Vad kan jag använda istället?

Svara
Åse 28 maj, 2019 - 14:02

Du kan prova 1,5 msk pofiber istället – kan inte garantera resultatet.

Svara
Consessa 25 juni, 2023 - 18:56

Den blev perfekt i micron, la smeten i en liten keramikform och körde på 2.15 min.
Delade den på mitten och gjorde en toast. Inser att man kan ha brödet som hamburgerbröd efter att ha kört den i tosten 😊






Svara
Åse 26 juni, 2023 - 13:34

Härligt det smakade! tack för feedback!

Svara
Birgitta 27 maj, 2019 - 21:20

Låter smaskens. Gillar när du lägger ut kcal och näringsinnehåll👍

Svara
Jenjo 27 maj, 2019 - 18:44

Men så gott det ser ut. Och enkelt! 😍 Men ägget, steker du det ”som vanligt” då eller? ☺️

Svara
Åse 27 maj, 2019 - 18:47

Jajjemen!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.