Snabb bärglass

20 juni, 2012

Detta är en gammal kassiker som jag gjort mååååånga ggr. Perfekt som mellanmål och som dessert!

1 portion

1 dl kesella
Drygt 1 dl frusna bär
1 tsk vaniljpulver
ev sötning efter smak tex sukrin melis eller sukrin+

Lägg ner allt i en mixerbägare och sätt ner stavmixern och kör tills allt blivit slätt!
Njut med gott samvete!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
11 kommentarer
0

11 kommentarer

Linn 26 juni, 2012 - 21:35

Jag gjorde en variant igår med hemmagjort lakritspulver. Hittade inte färdigt. Inte som ”äkta” lakritsglass jag gjort tidigare, men det var gott och kommer göras igen:) Perfekt ”snabbfika” också när man får oväntat besök.

Svara
Malin 23 juni, 2012 - 17:05

Åhh så gott detta var!! 🙂 Perfekt så här på midsommardagen, när man är lite småhungrig mest hela tiden…. 😉

Svara
Åse 23 juni, 2012 - 19:36

Eller hur!? Det är min stående kvällsmys! =)

Svara
Mariann Fäldt 21 juni, 2012 - 08:37

Mmmm… detta låter gott, perfekt sommardessert =)
Glad Midsommar!

Svara
Amagaddish 20 juni, 2012 - 22:23

Grabbarna på http://www.amagadd.com borde börja läsa här lite mera! =)

Feta grabbar som behöver hjälp på tråden.. =)

Svara
Sanna 20 juni, 2012 - 22:06

Det såg superläskande ut! Jag gillar tanken på kesellan, det känns fräsch och syrligt.

Svara
Fru M 20 juni, 2012 - 21:12

Så gott, jag brukar göra med turkisk yoghurt som jag nästan alltid har hemma.

Svara
LisasGodbitar 20 juni, 2012 - 18:41

Om du inte har testat denna varianten med hallon och lakrits så måste du göra det. Så god!

http://lisasgodbitar.wordpress.com/2012/04/05/hallonlakrits-glass/

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 22:40

Det ska jag göra! Måste köpa lakritspulver, jag älskar lakrits och det är min stora svaghet!

Svara
Catherine 20 juni, 2012 - 18:10

Är Kesella samma sak som kvarg? Jag bor i Tyskland och här finns inte kesella, men kvarg har en snarlik konsistens så vitt jag kan bedöma. Den finns med 1%, 10% och 20% fett.

Svara
Åse 20 juni, 2012 - 19:42

Ja kesella och kvarg är samma sak :))

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.