Smörstekt torsk och blomkål

av Åse

Goooood middag!
Jag är på strålande humör och solen skiner från en knallblå himmel! Brunchen i magen och jag ska bege mig till Väla och göra en hel del ärenden. Listan är lång att pricka av..
I morgon eftermiddag sätter jag mig på flyget mot Stockholm. Ska krama Mats en stund och sedan är det dags att kramas med Jill, sedan ska vi på förlagsfest på kvällen! Woooooop!
Klädd i rosa cardigan och nymålade rosa naglar och rosa solglasögon, inte annat kan man bli på gott humör!? ♥
Jag har haft en svacka ett tag då jag bara varit trött, tung i kropp och sinne så jag välkomnar ljuset och lättheten i sinnet!
IMG_8895


Älskar de grå Please jeansen! Bra pris hos Elsa Leonie!
Här kommer ett gott recept som finns i min bok ”Lev gott med LCHF och Periodisk fasta” Smaskigt!
Mamma lagade det för någon dag sedan och smsade hur gott det var så då var ju jag tvungen att göra det i går! =)
IMG_8874
IMG_8877

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Smörstekt torsk med dill & äggsås med kokt blomkål


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 800 gram torskfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar
  • skalet av 1/2 citron + lite saft
  • 24 ägg (jag gillar ägg så jag tar 4)
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Koka äggen hårdkokta och finhacka dem.
  2. Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
  3. Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar.
  4. Servera med en citronklyfta och kokt blomkål.

Notering

  • Receptet finns i boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 30

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

9 kommentarer

Patrik 3 maj, 2017 - 16:51

Ska torskfiléerna vara tinade innan man steker dem?

Svara
Veckomeny 1 för Viktminskning LCHF / Lågkolhydratkost - 56kilo - Inspiration, Recept och Livets goda! 11 januari, 2016 - 14:38

[…] Frukost: 1-2 pannkakor med lite vispad grädde (gärna kokosgrädde) och 30 g hallon , gärna 1 kopp kaffe med 1 msk kokosfett eller MCT Lunch:  Caprese Toast eller gårdagens middag Middag: Smörstekt torsk med äggsås […]

Svara
Lotta 4 april, 2014 - 13:34

Maten ser väldigt gott ut, måste provas!
Snygg jacka!

Svara
Petra 3 april, 2014 - 15:56

Å vilken fin tröja du har på dej. En sån skulle jag vilja ha. Är det en Odd Molly ?

Svara
Åse 3 april, 2014 - 16:05

Ja 🙂 ❤️

Svara
Jenny 3 april, 2014 - 15:30

”Jag gillar ägg så jag tar två!” Två ägg till bara dig eller till 6 pers.
Låter fantastisk gott och väldigt enkelt. Bra mattips inför påsken. Kanske kan man piffa till såsen med lite skaldjur om man gillar det?

Svara
Åse 3 april, 2014 - 15:31

Menade fyra! Ändrar sedan!

Svara
Barbro 3 april, 2014 - 14:42

Snälla Åse ta bort en av mina kommentarer blev lite fel.

Svara
Barbro 3 april, 2014 - 14:39

Åh , vad gott det ser ut att vara.Får nog provas nån dag.
Bra recept med enkla saker i.
Ha en fortsatt bra dag.
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.