Skriv ut

Smörstekt torsk med dill & äggsås med kokt blomkål

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 20
  • Tillagningstid: 30
  • Totaltid: 50

Scale

Ingredienser

  • 800 gram torskfiléer
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 fiskbuljongtärning eller 2 msk fiskfond
  • 1 dl finhackad dill
  • salt och vitpeppar
  • skalet av 1/2 citron + lite saft
  • 24 ägg (jag gillar ägg så jag tar 4)
  • smör att steka i

Instruktioner

  1. Koka äggen hårdkokta och finhacka dem.
  2. Koka upp creme fraiche, grädde och fond/buljong. Pressa ner 1/2 citron och riv ner lite citronskal. Smaka av med vitpeppar och eventuellt salt. Dra av från plattan och rör ner ägg och dill.
  3. Salta och peppra fisken, krydda eventuellt med ekologisk citronpeppar. Stek i rikligt med smör tills fisken precis är klar.
  4. Servera med en citronklyfta och kokt blomkål.

Notering

  • Receptet finns i boken Lev gott med LCHF och periodisk fasta

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6