God förmiddag och skön lillörda’ på er! Men så här nära påsken så blir det inte så fancy här hemma inte haha! Typ makaroner och 🌭 och vatten i glaset… Nej skojar bara, det blir något med kyckling för det tog jag fram igår – tror jag ska slänga ner den i cockpoten faktiskt!
Har precis satt mig i uterummet med en kopp kaffe och solar ansiktet och tankar lite energi! Jagär lite segstartad efter helgdagarna, fler som är det?
Hörrni detta måste ni prova! SÅ gott! Detta åt vi lillörda’ förra veckan!
Jag hade mitt glutenfria HAVREBRÖD som bas med det går ju bra med rågbröd eller annat bröd, beroende på vad man mår bra av!
Så mättande med fräscha smaker! Dessutom nyttigt =)
Jag använde kalla potatisar som ju innehåller mycket resistent stärkelse. Detta har gynnsam effekt på blodsockret och ger en lång mättnad.
Vi drack ett mycket gott franskt vin till – en Alsace med mycket litet socker i!
Tips om det efter receptet!
Detta skulle jag kunna äta varje dag!
Blir så fräscht med citronen i och detta är ju gott till både brunch och kvällsmat, eller varför inte servera som en förrätt eller på buffébordet på mindre skivor? Detta är ju även gott att servera på en halv avokado! Och äter man inte potatis alls så kan man så klart ta bort helt eller ersätta.
Smörrebröd med lax- och potatisröra med löjrom
- Portioner: 2
Ingredienser
4 skivor havrebröd eller rågbröd
200 g kallrökt lax
3 hårdkokta ägg
2 kalla kokta potatisar, skinnet på.
1/2 hackad gul lök
2 msk färsk hackad dill
2 msk färsk hackad persilja
1/2 dl majonnäs
1 msk citronsaft
rivet skal av 1/2 citron
Salt och peppar
1 handfull mörkgrön bladsallad
4 tsk löjrom
Instruktioner
Hacka lök, ägg, potatis och skär laxen i mindre bitar. Blanda med dill, persilja, majonnäs, citron- och citronskal. Smaka av med salt och peppar Montera på brödet och lägg lite bladgrönsaker på och sedan röran. Garnera med citronskivor och löjrom.
Vinet vi drack till hette Turckheim Pinot Blanc Organic, 2018 och är ett ekologiskt Alsacevin på enbart vita druvor, dvs en Pinot Blanc!
Mjuk fruktig doft med inslag av honung, persika och vita blommer.
Vinet är en torr och fruktig Alsace med frisk syra och lång eftersmak.
Passar perfekt till lätta rätter, sparris, lätta fiskrätter, skaldjur, sallader och mindre kraftiga förrätter. Passar ypperligt till chark!
Servera vinet något kylt (12–14 grader).
Cave de Turckheim är ett av Alsace mest berömda och största odlingskooperativ. Grundades 1955 av ett antal vinbönder runt den lilla medeltidsstaden Turckheim.
Artnr. 1002, Alkoholhalt 13%, Pris 119 kr
Socker: 1,6 g/l så är ett mycket bra vin om man ogillar mycket restsocker i vin.
Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det om det inte finns i fasta sortimentet.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Denna måste jag testa! Alla mina favoritsmaker i en och samma gryta. Låter fantastiskt! Men funderar på kokosgrädden. Kan man ha den i på en gång? Skär det sig inte?
Trevlig helg!!
Kram Anna!!!!
Hej Anna! Nu råkade du kommentera under smörrebröd 😅 men misstänker att det är kycklinggrytan? Nej det skär sig inte 👍🏻 kram!
Hade jag bara haft orken att fixa detta efter ett långt pass på jobbet (till stängning av Delin) hade ju inte detta varit helt fel. Men jag kom iaf halvvägs, då det blev rostad macka med kallrökt lax. Inte så tokigt det heller!
Skulle behöva 4-5 ”snabba” rätter att slänga ihop kvällar som denna, när jag kommer hem strax före kl 21 och suget/hungern kurrar. Vad har du för förslag?
Kram 💕
Men guuuud va gott!!! Det här måste jag göra i helgen!