Kassler i chili- och currysås

av Åse

Fredag hörrni!
Fredagskänslan existerar inte här som den brukar göra, är evinnerligen trött på detta nu, feber varenda dag hittils och ingen matlust och allra minst sugen på ett fredagsglas vin eller bubbel! NÄR hände det senast liksom!? Inte ett dugg kul. 
Men nu ska jag sluta gnälla om detta, hur kul är det för er att lyssna på? Finns det som har dte betydligt värre! Nuff said!
Dagens frukost blev iallafall glutenfritt surdegsknäcke med mix från Risenta och äggsmör till det. 
012A7976-2


I går blev jag i allafall lite ompysslad av dels min underbara frisör Malin på Ivan Selemba (Årets salong i HBG för fjärde året i rad nu, GRATTIS!!) och bästa fransstylisten Jane på Janes Skönhet.
012A8009
(Söta Rosemunde toppen kommer från Plain vanilla)
012A7988

Till middag blev det lite comfort food.
Kassler i krämig gräddsås med ananas och jordnötter och sötpotatis.
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kassler i chili- och currysås


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kassler i bit
  • 1 purjolök
  • 1 gul paprika
  • 1 röd paprika
  • 1 msk curry
  • salt
  • 4 ananasskivor i juice
  • 2 dl creme fraiche
  • 12 dl grädde
  • 3 msk chilisås med lite socker (Ica Gott liv tex)
  • tamarisoja
  • cayennepeppar
  • jordnötter

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Strimla purjolöken och tärna paprikan och fräs i smör eller kokosfett tillsammans med curry och lite salt. Lägg i en ugnsform.
  3. Skiva kasslern och lägg ovanpå. Lägg annansskivorna ovanpå.
  4. Vispa ihop creme fraiche, grädde och chilisås och smaka av med tamarisoja och cayennepeppar. Häll såsen ovanpå och toppa med lite jordnötter
  5. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.

012A7973-2

Hörs sen vänner! Lovade ju er ett inlägg med lite kul prylar jag fått hem, det kommer sen!
 
KRAM!!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

6 kommentarer

Lollo 27 mars, 2015 - 13:33

Hej, vad spännande med surdegsknäcket. Men hur fungerar det, jag har för mig att det säger att det innehåller ca 30 g kolisar… Blir det verkligen lågkolhydrat? Förklara gärna för jag är helt novis om dessa produkter som inte rent ut stavas LCHF.
Trevlig helg!

Svara
Åse 27 mars, 2015 - 13:41

Du måste ju dela med så många bitar du får ut av påsen. 33 g kh per 100 g men hela påsen väger 430 g och innehåller 141 kolhydrater och det får du dela med så många skivor du får ut. Jag får ut 36 skivor så knappt 4g kolhydrater per knäcke.

Svara
Lollo 27 mars, 2015 - 15:26

Aahaaa simpel mathematics asså 🙂

Svara
Ann-Sofie 27 mars, 2015 - 13:21

Usch vilken segdragen flunsa du har! Hoppas du snart känner dig piggare.
Snygg du blev i håret!
trevlig helg, kramen

Svara
Lena H 27 mars, 2015 - 11:06

Åh så fin färg du har på ditt hår, önskar också att jag var mörk! Den blå blusen du har på dig var supersnygg och kassler receptet blir till att prova i helgen:)
Krya på dig och din familj och tur det är fredag och Let´s Dance

Svara
tine 27 mars, 2015 - 11:02

Hej Åsa,
Jätte fin hår färg, passer dig.
Dina sötpotatis ser bra ut, jag tycker inte att jag lyckas för dom krispiga, hur gör du?
tack för en inspirende blog.
Mvh. Tine

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.