Skaldjurspasta med vitvinssås

3 september, 2020

Innehåller reklam genom annonslänkar till Ellos, HM och Bodystore

God morgon raringar!

Hur har ni det så här i början av september?
Visst är det skillnad i luft och ljus? Krispigare och ljuset är så där lite hastigt, svårt att förklara!

Jag välkomnar verkligen hösten! 🍂
I går var det lillördag och jag var sååååå trött på min egen uppenbarelse haha (lever fortfarande i köket med maten till boken) så jag snajdade om och korkade upp lite bubbel till oss!
Finns väl inget som gör en på så gott humör som lite bubblor i glaset en halvgrå septemberdag?

Dagen till ära hade jag invigt mina höstboots! Love them! Ni hittar dem HÄR (just nu slut i många storlekar men de kommer in igen)

Sötaste plissékjolen! Favorit just nu! Jag vill ha den i svart också, ska bara vänta in att storleken kommer tillbaka. Ni hittar den HÄR


Topen med ballongärm har jag även i vitt. Den finns HÄR

Över till vad vi åt!
Älskar Palmer & Co Blanc de Blancs men både jag och daniel tyckte att just den här flaskan hade för lite bubblor? Eller så hade vi glömt att den inte är så bubblig…?

Till det lite krustader med räkost. Plättlätt men alltid ett säkert kort till bubbel.

När man undviker vetemjölspasta så finns det inte så mycket alternativ. Man kan göra färskostpasta eller zoodles etc, eller pastasubstitut i form av pasta gjord på lösliga fibrer som conjacroot (Rootpasta, Better than pasta etc)

Min favorit är dock bönpasta. De har bra konsistens och är låga i kolhydrater (tillräckligt lågt för mig med 10 kh per portion)
Men jag som älskar lite tjockare pasta som pappardelle har inte hittat alternativ.
Det löste jag!

Jag kokade helt enkelt upp Risentas bönlasagneplattor lite snabbt och sedan skar jag dem på längden till tjockare strimlor! Snabbt ner i saltat vatten så de blev lite al dente.
Olivolja och salt på det.

PURRFECTION!

Till det blev det min smarriga vitvinssås (samma som jag har HÄR fast med vitt vin istället för sherry) och handskalade räkor och kräftstjärtar.

Såååååå gott!

Till det drack vi vårt vita favoritvin till just räkor:  Muscadet Sévre et Maine (nr 2275)

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Skaldjurspasta med vitvinssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

4 portioner kokt valfri pasta eller pastasubstitut

Vitvinssås:
1 schalottenlök
1 dl torrt vitt vin
1,5 msk konc. grönsaksfond
2 dl creme fraiche
1/2 dl grädde
1 knippe dill (ca 0,75 dl)
1 msk smör

Topping:
200 g skalade räkor
100 g kräftstjärtar
Ruccola
salt, svartpeppar
riven parmesan


Instruktioner

Fräs finhackad schalottenlök i lite smör. Koka upp vitt vin med grönsaksfond. Lägg ner löken. Reducera till hälften (koka ner) och vispa ner creme fraiche, grädde, smör och dill. Smaka av med ev salt och lite peppar. Låt puttra till tjock sås.
Montera pastan: Pasta, sås, skaldjur och avsluta med svartpeppar och parmesan.


Annonslänkar till Ellos

FAVORITER JUST NU!
Min kod 56KILO ger er 33% på dyraste varan från Ellos kollektioner ink varumärkena Agnes Cecilia & Ahkka!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


15 kommentarer

Marianne 23 september, 2020 - 13:02

Hej,
Om man inte har vitt vin hemma, vad kan jag ersätta det med?

Svara
Åse 23 september, 2020 - 13:04

Torr sherry funkar men har du inte det så får du ju utesluta men då blir det ingen vitvinsås.

Svara
Isabelle 12 september, 2020 - 18:26

Hej! Nu har jag suttit och läst din fantastiska blogg i flera timmar! Alltså, den är bara så bra! Recepten, kläderna, sminktips, inredning. Allt är perfekt! Jag har ätit vegetariskt, massor med grönt och nu har jag blivit oxalsyra”förgiftad”. Därför är jag så glad att jag har hittat tillbaka till dig. Följde dig för några år sedan…Tack för allt arbete du lägger ner! Kram

Svara
Åse 12 september, 2020 - 18:46

Åh vad glad jag blir av din kommentar! VÄLKOMMEN tillbaka! ❤️
Vi ”ses” här! KRAM och trevlig lördag!

Svara
Petra K 7 september, 2020 - 08:22

Min man impar gärna på våra gäster med krustader fyllda med mjukost/ren…..och när han tagit ut dom ur ugnen klickar han i pepparrotsvisp i…………..suuuupersmarr!

Svara
Åse 7 september, 2020 - 08:28

Gooooott! Älskar pepparrot! Han han naturell mjukost eller Räkost?

Svara
Petra K 7 september, 2020 - 13:50

Nej, det finns ju en mjukost med ren i, den använder han.

Svara
Åse 7 september, 2020 - 14:41

Ahhhh låter smarrigt! Det ska jag prova! Tusen tack! <3

Svara
Malin 4 september, 2020 - 07:28

Tack tack tack! Nu räddade du min fredagskväll igen 🤍

Svara
Nina 3 september, 2020 - 18:55

Ser supergott, och vilket jättebra tips att göra så med pastan 👍🏻🥰
Detta ska provas till helgen 🍾

Svara
Maria 3 september, 2020 - 15:41

Om du inte redan provat så testa Kavli Jalapeno-ost i krustader. Kör ca 5 min i ugnen på 200 grader (tills första bubblan syns) – supergoda!

Svara
Åse 3 september, 2020 - 15:42 Svara
Maria 4 september, 2020 - 07:41

Ha ha, så klart! 😉

Svara
Johanna Grahn 3 september, 2020 - 14:34

Åh herregud så gott, detta ska göra på min tjejmiddag nästnästa vecka!!
Och de där champagenglasen är magiska, har önskat mig en uppsättning av dom i 30-års presenten <3

Svara
Ulrika Ställ 3 september, 2020 - 11:10

Såå snygg du är i kjolen, underbar färg också🌟🌟🌟
Och maten låter väldigt smarrig😋
Ha en fin dag🤗

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.