Hej på er!
Det här är en underbar ljuvlig vårrätt!
Hel ugnsbakad lax i ugn är så enkelt men ger så saftigt kött.
I detta receptet så putsade jag bara filén lite och lade på bakplåtspapper. Olivolja, salt, peppar och Santa Marias Seafood & Fish krydda. Men det är ju även väldigt gott med Cajunkrydda eller Old Baykrydda (ni ska få receptet på den kryddningen senare idag när jag lägger ut ett annat recept)
Laxen tillagas i 150 gr i 25 minuter eller till en innertemperatur på 50 gr. Då blir den PERFEKT!
Detta är ett så enkelt knep för att få mer smak i tomater och vitlök, rosta dem i 200 gr i 30 minuter!
Saftiga och söta blir de 🍅
Vilket pajskal man vill ha är valfritt.
För glutenfri lågkolhydrat så har jag ett grymt gott recept HÄR.
Den här gången blev det en pajskalslös paj, det är också gott.
Strimlad purjolök, vitlöksklyftorna som jag hackat ner, tomaterna..
Detta receptet har jag gjort i massor med år – en solklar favorit.
toppa med bladspenat, oliver, fetaost och ett varv med salt & pepparkaret.
KLAR! Åh dofterna är ljuvliga! En ljuvlig paj till buffébordet.
Mmmmmmm saftig lax! Detta går inte att misslyckas med!
Se så saftig den är.
Jag gjorde en enkel sås på grekisk yoghurt, sriracha, vitlök och lite osötad chilisauce.
Prova detta!
Skriv utHel ugnsbakad lax med Santorinipaj
- Portioner: 6
Ingredienser
Valfri pajdeg (se länk längre upp till mitt lågkolhydratalternativ)
2 stora vitlök solo
12 små tomater
salt, peppar
1 st purjolök
2 nävar bladspenat
12 svarta urkärnade oliver
150 g fetaost
3 ägg
3 dl grädde
1 tsk salt
1 krm peppar
2 dl riven lagrad ost
Instruktioner
Förbered pajskalet.
Sätt ugnen på 200 gr.
Dela tomaterna och halvera vitlöksolon och lägg i smord ugnsform. Salta och peppra något.
Sätt in i ugn i 30 minuter. Sänk värmen till 175 gr.
Ta bort skalet från vitlöken och dela i mindre bitar.
Skölj och strimla purjolöken lägg i smord pajform. Lägg över tomaterna och vitlöken, bladspenat, oliver, fetaost. Vispa ihop ägg och grädde och salta/peppra oh häll över grönsakerna. Avsluta med den rivna osten.
Sätt in i ugnen i ca 40 minuter. Låt stå ett tag innan servering.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Mums! Skärmdump på den😍 Ser otroligt gott ut!😋
Ser fantastiskt gott ut, spar på det här 🙂
Note to myself – påbörja INTE maskrosbekämpning när du slängt in lax i ugnen.. 45 min går väldigt fort när man är fokuserad på att rensa trädgården..
Den ”bottenlösa” pajen är så himla god! Bjöd moster på den för några år sedan, och hon blev lika förtjust i den som jag.
Kram
Hahaha oooops! Snustorr lax är INTE kul 🥹🤣
Roligt att den smakade! Kraaaam