Salami och Briefylld kyckling

av Åse

I går hade vi värsta kaoset hemma. Maken höll en utbildning i Stockholm så jag var ensam och helt plötsligt körde allt ihop sig när sonen fick köras akut för att laga ihop en 2 cm lång reva vid ögat som han slitit upp när han föll mot en krok. Samtidigt så var jag tvungen egentligen att hålla mig hemma då våra nya sängar skulle levereras, ovan på det skulle två småtjejer hämtas hem från förskolan. Tur man har sin mamma då som kan sätta sig i bilen och rycka ut!
När maken sedan kom hem så skålade vi gott i skumpa och åt och drack gott – för man måste ju balansera tillvaron eller hur =)

I går gjorde jag det enkelt för mig. Två kycklingfiléer som fick marinera först i smör, kinesisk soja och timjan (så marinerar jag alltid kycklingfiléer) och sedan stekte jag dem hastigt på hög värme i pannan så de fick fin yta, sedan snittades de och jag stoppade i två parmesansalamis, en skiva brie och lite strimlade soltorkade tomater. Sedan fick de steka i ugn i 225 gr. tills innertemperaturen visade 73 g. De blev såååå saftiga och möra och smälte i munnen! Till det serverade jag smörstekt vitkål (älskar det!)
Jag har hittat ett nytt favoritvin: Marqués de Arienzo Gran Reserva, Den billigare Reservan är också jättegod!

I morgon är vi hembjudna till goda vänner och de är så söta och lovat oss LCHF mat, min väninna har tom gett sig i kast med en efterrätt på LCHF vis, ska bli spännande att se vad det blir! =) Annars är både jag och maken av den åsikten att vi tar seden dit vi kommer och äter det som erbjuds men givetvis uppskattar vi när vi får mat som är enligt vår kost hemma!

Trevlig helg på er! I kväll blir det min goda Caesarsallad! Muuuuuuums!

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

24 kommentarer

Anne_B 9 januari, 2011 - 10:28

Hej Åse.
Vi har nu testat din Ceasarsallad och den var hur god som helst. Tyvärr fanns inte den dressingen att få tag i här hemma men vi löste det ändå.

Ha det gott.
Kram

Svara
Elliekaramelli 21 november, 2010 - 20:52

Oj vilken dag! Men finns det någon på denna planet som klarar av att få ett helt underbart slut på en sån dag så är det du <3 Jag älsakar ditt sätt att få guldlant på tillvaron ➡

Idag börjar jag med low carb så ååååååååå vad jag kommer att nyttja din receptbas =D

Massor med kramar ➡ ➡ ➡

Svara
pinklady 20 november, 2010 - 21:41

Nu har det lagats mat i dag din kyckling i massor underbara matlådor har jag nu, familjen fick en smakbit sen var det turbo in i frysen med dem hahah…
Nu har jag gjort nötmuslin och jag längtar till imorgn bitti för premiär smak men det doftar undrebart. 1 msk låter så lite men det kanske räcker skall prova annars kan man ju ta två och utesluta nåt annat.
Tusen tack för en kanon sida…
Annica i södertälje

Svara
susanne karlsson 20 november, 2010 - 17:52

Hoppas allt är bra med sonen .

Svara
Åse 21 november, 2010 - 14:46

Tack! Det är bra nu! Han är omplåstrad.

Svara
jenny 20 november, 2010 - 14:41

Men hjälp vilken tur att inte ögat tog skada!!
Klart du behövde lite bubbel efter det!! 🙂
Maten ser riktigt god ut! Detta tänker jag testa på maken som så bestämt hävdar att ”kycklingfilé är det torraste och tristate kött man kan äta”… Själv ääälskar jag kyckling och tycker det är så himla användbart och variationsrikt!

Svara
Johan 20 november, 2010 - 01:05

gott!

Svara
ÅsaS 19 november, 2010 - 22:08

Men jösses vilken hemsk upplevelse med sonen! Tur att ögat klarade sig! Alltid skärrande när det händer något med barnen.
Kycklingen såg ju bara underbart god ut. Ja, det låter även smarrigt. Känner snålvattnet rinna till när jag läser. Detta lär testas.

Kram och ha det gott!
/Åsa

Svara
Maria i Gbg 19 november, 2010 - 21:58

Vilka gulliga vänner som lagar mat enligt er kost! Det blir säkert inga problem att hitta på något bra, dom kan ju bara gå in här och hämta något smarrigt recept. 😉

Kram från Gbg

Svara
Jenny ✫ 19 november, 2010 - 19:30

Marinaden låter jättegod, hur mycket av varje har du i den?

Svara
Åse 19 november, 2010 - 20:02

Jag höftar!

Svara
jessica 19 november, 2010 - 17:44

hej Åse
gud va gott detta receptet lät!! jag undrar bara hur du gör den smörstekta kålen???
kram jessica

Svara
Åse 19 november, 2010 - 18:08

Hej jessica! Hyvla vitkål med osthyveln och stek sedan mjuk på medelvärme i smör, salta o peppra =)

Svara
Jessica 19 november, 2010 - 15:16

Ja men det är ju då man ska fira ➡
Smarrigt värre ju!

KRAM och trevlig helg!

Svara
jennyh 19 november, 2010 - 14:58

Hoppas allt är bra med sonen!
Den marinaden måste jag prova nästa gång det blir kyckling här hemma.

Svara
Jenjo 19 november, 2010 - 12:17

Låter riktigt gott! Hur länge ska man ha det i marinad?
Hoppas det gick bra med sonen!
KRAMIS

Svara
Åse 19 november, 2010 - 12:24

Ngn halvtimme räcker 🙂
Tack, allt gick bra! Kram!

Svara
Anita 19 november, 2010 - 12:11

Önskar dig en trevlig helg oxå!

Svara
Fnulan 19 november, 2010 - 11:42

Hej flitiga du!
Jag blir så imponerad varje gång jag kommer in hit! Jag önskar lite av din motivation. Min är katastrofalt låg just nu. Stress och annat som gör att jag tappat lusten, sen blir man ledsen för att man ställer till det för sig igen. Skrev ett inlägg på min blogg om det nyss och börja tjuta efter. Du vet hur det är!
Jag är jätteglad för att det finns sånna som du som delar med dig av din kunskap!
Kram

Svara
Krickilina 19 november, 2010 - 09:27

Mm, såg verkligen smarrigt ut! Sen jag gjorde ditt recept på kyckling första gången så marinerar jag också alltid så. Oslagbart!
kram!

Svara
Åse 19 november, 2010 - 09:38

Eler hur gumman?! Blir så mört och god smak på det!! KRAM på dig!!

Svara
Krickilina 19 november, 2010 - 09:44

har du förresten nåt gott bubbel att rekommendera? Svårt att köa då man inte dricker det själv men tänkte bjuda på. Litar på dig. 😉
Kram!

Svara
Åse 19 november, 2010 - 09:48

Oh JA! Det kan jag lova att jag har!! Jeanmaire Brut på bilden ovan! Underbart gott!
https://www.systembolaget.se/SokDrycker/Produkt?VaruNr=7430&Butik=0&SokStrangar=

Svara
Krickilina 19 november, 2010 - 09:59

Thanks honey!

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.