Så här är det!

av Åse

Då och då kommer det ifrågasättande och ”pekpinnar” om innehållet i bloggen, om mitt sätt att äta och om andra saker här. Generellt är det om dessa saker här nedan.
Därför vill jag passa på att bemöta det här:
Det kan bli missvisande att din blogg heter 56kilo, då kanske alla tror att man måste väga det och ha det som idealvikt
Min blogg heter 56kilo för att jag har vägt allt från 53 till 82 kilo och jojobantat störrre delen av mitt vuxna liv men med lågkolhydratkosten är jag numera viktstabil och fri från mina ätstörningar. 56 kilo är den vikt som symboliserar hälsa och må bra för mig och min kropp, fri från vikthets. (Jag är 1,63). Därför har namnet på min blogg (och mitt företag) fått hänga kvar. En del tycker att det ger ”fel signaler” för att domänen heter en vikt. Jag kan inte hjälpa det, det här är ju min personliga blogg och 56 kilo är givetvis en vikt som passar mig och min anatomi. Dessutom startades denna domänen när jag var inne i min vikthets, där jag ständigt kämpade och 56kilo blev symbolen för mitt mål. Jag personligen struntar i om jag väger 53 eller 63, bara jag mår bra och trivs! Namnet är etablerat och inarbetat och det är här för att stanna. Om domännamnet 56kilo är provocerande så tycker jag man fokuserar på fel saker.
Det ger fel signaler att ge vinförslag till de olika maträtterna, alkohol är beroendeframkallande
Jag är fullt medveten om att det finns alkoholister som läser denna bloggen, det finns även sockerberoende och diabetiker och de med allergier som inte kan göra de matvalen som jag gör.
Jag har ca 10.000 unika läsare varje dag och alla ni är olika med olika erfarenheter och förutsättningar. Jag påpekar ständigt att vi har alla egna val, du gör dina val, jag gör mina – jag kan inte ta på mig vad andra äter eller dricker. Jag dricker gärna ett glas vin till maten då och då, om en del läsare tar det som att de kan hälla i sig en flaska om dagen – så kan inte jag hållas ansvarig. Detta är en matblogg, en livsstilblogg och i min livsstil ingår vin. Detta är en personlig blogg som speglar mina val, val som är skräddarsydda för mig. Man ska hitta olika saker som inspirerar i bloggen, här är många läsare som varken har alkohol eller vikt/kostproblem, de ska också kunna bli inspirerade. Jag kan inte förutsätta att mina läsare har problem.
Alkohol i för stora mängder är hälsovådligt. Kolhydrater i för stora mängder är hälsovådligt. Allt handlar givetvis om hur mycket och hur ofta man gör sina val. Att det finns vin i bloggen innebär inte att det överkonumeras eller förespråkar en överkonsumtion. Om ni tror att en flaska vin åker fram på bordet varenda kväll så tror ni fel.
Jag har ett stort mat och vinintresse. Jag har ett stort inredningsintresse. Jag har ett stort modeintresse, jag har många olika intressen som tillsammans gör denna bloggen.
Jag väger ofta mina ord för att inte provocera men jag kommer inte sluta vara den jag är och vad denna bloggen handlar om: Mitt liv och det som inspirerar mig.
Jag stänger detta inlägg för kommentarer för jag vet om att jag har så otroligt många söta läsare som uppskattar allt här, jag skriver inte detta ovan för att fiska uppskattning – jag vet att bloggen är uppskattad hos de flesta. Kärlek till er! ♥

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar