Vitlöksmarinerad rostbiff

av Åse

Hej på er!

Nu är vi tillbaka i Sverige igen och back in business! Hoppas ni alla haft en fin helg.

Jag tänkte bjuda er på det här smarriga receptet! Det här är min absoluta favorit på Olssons Skafferi i Helsingborg.
Så jag har helt enkelt försökt efterskapa deras recept! 🙋🏻‍♀️🥰
Om du har en sous vide låter du rostbiffen gå i 24 timmar på 55 °C, den blir magisk. Om inte så tillagar du den i ugnen som i receptet.

Det går självklart bra att köpa färdiga rostbiffsskivor och marinera dem.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad rostbiff


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Marinad:
1,5 dl olivolja
1 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 rödlök, finhackad
salt, peppar

Till servering:
Ugnsrostad potatis eller rotfrukter
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.
Klappa in kryddorna runt om köttet. Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
Stek till önskad innertemperatur 59 °C för medium rosa. Använd termometer. (Det tar ca 1,5-2 timmar)
Låt köttet vila i 20 minuter i bakplåtspapper innan det skärs upp i tunna skivor.
Lägg rostbiffsskivorna i marinaden och låt ligga i kylen över natten. Har ni ont om tid? Lägg då upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt gärna stå någon timme så köttet drar till sig marinaden.
Servera med tillbehören.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

2 kommentarer

Karin 11 februari, 2021 - 22:06

Ska man äta rostbiffen kall? Eller värmer du upp den igen?

Svara
Vår Nationaldag! - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 8 juni, 2020 - 16:45

[…] rostbiff hittar ni HÄR (fast jag hade charkköpt skivad […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.