Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Vitlöksmarinerad rostbiff


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kg rostbiff
1 tsk salt
1 tsk svartpeppar
1/2 tsk paprikapulver

Marinad:
1,5 dl olivolja
1 dl mörk balsamvinäger
2 msk japansk soja
3 pressade vitlöksklyftor
1 rödlök, finhackad
salt, peppar

Till servering:
Ugnsrostad potatis eller rotfrukter
Cocktailkapris
Oliver
Tomater
Ruccola


Instruktioner

Sätt ugnen på 125 °C.
Klappa in kryddorna runt om köttet. Stick in en termometer och ställ in rostbiffen i ugnen.
Stek till önskad innertemperatur 59 °C för medium rosa. Använd termometer. (Det tar ca 1,5-2 timmar)
Låt köttet vila i 20 minuter i bakplåtspapper innan det skärs upp i tunna skivor.
Lägg rostbiffsskivorna i marinaden och låt ligga i kylen över natten. Har ni ont om tid? Lägg då upp rostbiffen på ett fat och häll över marinaden. Låt gärna stå någon timme så köttet drar till sig marinaden.
Servera med tillbehören.