Räkrulle / Tonfiskrulle (Glutenfri, lågkolhydrat)

av Åse

Gooooood morning på er!
Hoppas ni har en bra start på helgen! Jag vaknade vid 6 och kände mig ganska utsövd men lyckades somna om till 8!
Älskar att knata upp ensam i ett tyst hus och göra mig en kopp kaffe, lite egentid så där på morgonen gör mig gott – hur känner ni? Har ni speciella morgonrutiner?

Det känns såååå gott i kroppen. Jag har tränat varje dag denna veckan, men idag blir det vila!
Axlar och ben känns rejält men det är också det jag arbetat med mycket i veckan.
Hörrni här kommer en smarrig rätt som blir perfekt på Påskbordet.
Passar för övrigt att servera på vilket buffébord som helst alternativt som förrätt!  Vi åt det själv i går som förrätt 🙂
Det jag ska göra nästa gång är att vända på pannkakan så att den gräddade ytan får vara utåt, om ni förstår? Blir snyggare =)
Denna blir så klart även supergod med annan röra, varför inte tonfisk!


Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkrulle / Tonfiskrulle (Glutenfri, lågkolhydrat)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 från 2 betyg

Ingredienser

Pannkakssmet:
2 dl grädde
2 dl fet mjölk
4 ägg
1,5 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 nypor salt
Räkröra:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 ägg kokta, skalade och hackade
300 g räkor, skalade
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
2 msk röd kaviar/rom
salt, svartpeppar

Alt 2, Tonfisk:

2 x 150 g tonfisk i vatten
2 kokta, hackade ägg
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
salt, svartpeppar
lite het chilisauce, typ tabasco
Koka äggen och hacka.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och het chilisauce.


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Bred smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan ser klar ut, gyllenbrun – ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Under tiden gör röran och ställ kallt.
Vänd pannkakan upponer och dra av bakplåtspappret. Bred röran på och rulla ihop från kortsidan. Ställ kallt, gärna över natten innan den skärs upp.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

8 kommentarer

Jessica 20 juni, 2019 - 15:17

Ska precis prova men lite fundersam när du skrivit ”bred smeten..” min är än så länge ganska rinnig, ska den svälla länge 🤔

Svara
Åse 20 juni, 2019 - 17:47

Hej, den ska vara lite lös, ingen deg =)

Svara
madde 31 mars, 2018 - 07:26

Åse, den räkrullen var bland det godaste jag har ätit på länge.
Resten av familjen åt hemgjord pizza igår kväll o då åt jag detta istället.
Sparade resten tills frukost idag.
Kommer definitivt att göra den flera ggr!

Svara
Åse 31 mars, 2018 - 09:00

Åh vad roligt att höra! ✨💛 Glad Påsk!

Svara
Mamma M 25 mars, 2018 - 07:09

Jag håller med…stiger alltid upp innan familjen för att få den där egna stunden i lugn och ro. Guld värd. Såna rullar är såå goda, gjorde dem ofta för några år sen men de har glömts bort på senaste tiden. Så.tack för påminnelsen😃

Svara
Annika 24 mars, 2018 - 17:23

Smarrigt! Enligt resten av familjen. Jag får vänta med provsmak tills smaklökarna återvänt när flunsan är över 🙂






Svara
Malin 24 mars, 2018 - 14:57

Den testar vi ikväll! Blir den lika god som den ser ut så hamnar den på påskbordet! Tack för all inspiration 💗

Svara
Maria 24 mars, 2018 - 11:07

Wow,Den ska provas ! Åh så läckert det ser ut! Tack för receptet, Ha en fin påsk hela familjen! 🐥🐣🐔🐑 🌷






Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.