Skriv ut

Räkrulle / Tonfiskrulle (Glutenfri, lågkolhydrat)

  • Författare: Åse

Scale

Ingredienser

Pannkakssmet:
2 dl grädde
2 dl fet mjölk
4 ägg
1,5 msk fiberhusk
2 nypor salt
Räkröra:
2 dl creme fraiche
1 dl majonnäs
3 ägg kokta, skalade och hackade
300 g räkor, skalade
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
2 msk röd kaviar/rom
salt, svartpeppar

Alt 2, Tonfisk:

2 x 150 g tonfisk i vatten
2 kokta, hackade ägg
1 dl majonnäs
2 dl creme fraiche
1/2 pressad citron
1/2 finhackad rödlök
1/2 dl hackad dill
salt, svartpeppar
lite het chilisauce, typ tabasco
Koka äggen och hacka.
Häll av vattnet från tonfisken och blanda med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och het chilisauce.


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Vispa ihop ingredienserna till pannkakssmeten. Bred smeten på en plåt med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen tills pannkakan ser klar ut, gyllenbrun – ca 20 minuter.
Låt svalna helt.
Under tiden gör röran och ställ kallt.
Vänd pannkakan upponer och dra av bakplåtspappret. Bred röran på och rulla ihop från kortsidan. Ställ kallt, gärna över natten innan den skärs upp.