Räkcheesecake

av Åse

Hej finingar!

Den här godingen har ni säkert sett i både böcker och tidigre i bloggen men jag lyfter den igen!
Passar lika bra till PÅSK så klart!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkcheesecake till Midsommar


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

Botten

  • 200 g mörkt glutenfritt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring eller vanlig kavring
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 hårdkokta ägg
  • 45 gelatinblad
  • 1/2 citron, saften
  • 200 g naturell färskost (Philadelphia)
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 12 msk pepparrot på burk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 liten rödlök
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Garnering:
Dill, stenbitsrom, räkor och citron.


Instruktioner

  1. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
  3. Ställ in i frysen under tiden.
  4. Koka äggen.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
  6. Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan ner pepparrot, dijon, stenbitsrom, hackade kryddor och rödlök.
  7. Grovhacka räkorna och strimla laxen.
  8. Pressa citronen i en liten kastrull, värm upp. Dra bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
  9. Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Hacka äggen (skär ägget från båda hållen med en äggdelare) och rör ner. Smaka av med salt och peppar.
  10. Ta ut springformen från frysen och häll röran ovanpå. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
  11. Garnera med dill, stenbitsrom, räkor och citron vid servering.
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

14 kommentarer

Cecilia 7 april, 2023 - 09:14

Kan man förberedda den dagen innan? O köra dekorationen den dagen man ska äta den?

Svara
C 6 april, 2023 - 18:59

Kan man göra den dagen innan och dekorera den dagen man ska äta den?

Svara
Åse 7 april, 2023 - 09:17

Absolut!

Svara
Cicci 3 april, 2023 - 12:05

Kan man frysa ned den typ fyra dagar innan?

Svara
Åse 3 april, 2023 - 12:09

Cheesecaken? Eller du menar väl brödet?
Cheesecaken blir inte bra fryst det är ju en mat-cheesecake ingen glass-cheesecake =)

Svara
ML 27 juni, 2021 - 00:37

Den här blev sååå god!! Googlade ”midsommar lchf” & fick bla upp detta recept + en jättegod lax i ugn! 👌🏻 Kan man frysa tårtan?🤔

Svara
Åse 27 juni, 2021 - 06:49

Vad roligt att höra! Ja det kan du!

Svara
Helen 26 juni, 2021 - 21:06

Hej, nyfiken på er resa. Hoppas på många vackra bilder med massor av feelgood.

Svara
Åse 27 juni, 2021 - 06:49

Det kommer komma! ❤️

Svara
ÅsaS 25 juni, 2021 - 17:04

Den där cheesecaken hade jag gärna mumsat i mig! Får se om jag ids göra den till nån helg när jag vill lyxa till det lite. Till semestern kanske (vilken känns en halv evighet bort).
Klänningen, den har du säkert nämnt tidigare. Var har du hittat den? Tycker om modellen och skulle vilja ha nåt liknande.
Njut midsommar och semester! Kram 💕

Svara
Susanne 25 juni, 2021 - 12:15

Lätt min favorit på buffébordet!!!

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:42

Härligt att höra!!

Svara
Anita 24 juni, 2021 - 16:55

Grattis på födelsedagen och ha en härlig midsommar.
Anita

Svara
Åse 26 juni, 2021 - 18:43

Tack Anita! Hoppas du haft en fin midsommar! ☀️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.