Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Räkcheesecake till Midsommar


  • Författare: Åse

Ingredienser

Botten

  • 200 g mörkt glutenfritt lågkolhydratbröd som LCHF Kavring eller vanlig kavring
  • 50 g smör

Fyllning

  • 3 hårdkokta ägg
  • 45 gelatinblad
  • 1/2 citron, saften
  • 200 g naturell färskost (Philadelphia)
  • 3 dl creme fraiche
  • 1 dl majonnäs
  • 12 msk pepparrot på burk
  • 1 msk dijonsenap
  • 3 msk röd stenbitsrom
  • 2 msk finhackad dill
  • 2 msk finhackad gräslök
  • 1 liten rödlök
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kallrökt lax
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar

Garnering:
Dill, stenbitsrom, räkor och citron.


Instruktioner

  1. Mixa brödet till smulor. Blanda med smält smör.
  2. Tryck ut i en springform med bakpapper fastklämt runt botten, ca 25 cm i diameter.
  3. Ställ in i frysen under tiden.
  4. Koka äggen.
  5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5-10 minuter.
  6. Vispa färskost, creme fraiche och majonnäs slätt. Vispa sedan ner pepparrot, dijon, stenbitsrom, hackade kryddor och rödlök.
  7. Grovhacka räkorna och strimla laxen.
  8. Pressa citronen i en liten kastrull, värm upp. Dra bort från plattan och rör ner gelatinbladen.
  9. Häll blandningen i röran och blanda noggrannt. Hacka äggen (skär ägget från båda hållen med en äggdelare) och rör ner. Smaka av med salt och peppar.
  10. Ta ut springformen från frysen och häll röran ovanpå. Spänn platsfolie ovanpå och ställ in kallt i minst 6 timmar.
  11. Garnera med dill, stenbitsrom, räkor och citron vid servering.