Pulled Salmon med goda tillbehör och vintips!

25 juli, 2017

Gooood middag vänner! Tisdag redan, jag hänger inte med! jag befinner mig fortfarande i någon form av skön bubbla och denna sommaren känns som den längsta ever!
På något sätt kan jag ändå se det positiva i att vi har skitväder här i Skåne (och jag vet att det är samma på många håll) – det ÄR ok att sitta i morgonrock uppkrupen i soffan och inte behöva stressa till stranden, fixa grillmiddagar med vänner etc, dammsuga upp insläpad sandstrand och gräs m.m.
Haha ja ni hör, jag är duktig på att se det positiva i det mesta! 😉
Till helgen kommer min älskade Vickan med familj – vi längtar alla! Vi vuxna drar till Köpenhamn på lördagen för att fira Vickans 40-årsdag så här ett halvår senare men så är det ju när vi inte träffas så ofta!
Man är ju lite dagvill så igår blev det lillördagsmys eller fredagsmys (ja så som vi brukar ha det!) men lite vin en måndag och allt! Var så länge sedan jag hade vintips i bloggen så fick offra mig! Haha! #skämt
Det här blev såååå gott! Barnen som stundtals är trött på lax tyckte det var jättegott!
Pulled Salmon (Fisktacos) blir så saftigt och smakrikt.
Först ut var citronpicklad rödlök! Så enkelt men ack så gott!


1 citron till 1 rödlök + lite salt! Enklare blir det inte! Inget socker eller sötning behövs!

Laxen rubbades in i min favorit-rub till lax! Mmmmmmmmmm!


Jag gjorde en avokadodressing till, snabbt och enkelt!


En härlig mättande och nyttig bönröra på svarta bönor!



Till detta drack vi en väldigt god, mjuk och bärig Zinfandel till ett mycket bra pris!
Liiiiiite väl mycket socker i än vad jag annars föredrar i vin men det blir ju ändå inte mycket i ett litet glas! (2,2 g per glas)
Och det här vinet gifte sig så otroligt fint till maten så jag rekommenderar det verkligen! (Fick tips på systemet)


Min älskling ❤️

Pulled salmon, bönröra, limeyoghurt, citronpicklad rödlök, avokadodressing, salsa och jalapenos

Skriv ut

Pulled Salmon med goda tillbehör och vintips!

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • Pulled Salmon:
  • 8 laxfiléer
  • Rub:
  • 3 msk honung
  • 4 msk rökt paprika
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 lime
  • ev. liquid smoke efter smak
  • vatten till krämig konsistens
  • Citronpicklad rödlök:
  • 2 röda lökar
  • 2 citroner, saften
  • 1 krm salt
  • Avokadodressing:
  • 3 avokador
  • 1/2 urkärnad liten röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 handfull koriander
  • havsalt
  • Svart bönröra:
  • 1 burk eko svarta bönor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 lime, saften
  • 1 handfull färsk koriander
  • Smaka av med: malen spiskummin, torkad koriander, chilipulver, rökt paprikapulver och salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl fet matyoghurt
  • 1 lime, skalet och saften

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Smörj en ugnsform och lägg de tinade laxfiléerna i den.
  3. Rör ihop ingredienserna till ruben och smörj det på laxen.
  4. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills laxen fortfarande är rosa inuti men inte rå. Dra isär med gaffel och blanda lite försiktigt, det får inte bli för mosigt tycker jag.
  5. Mixa ingredienserna till avokadodressingen med stavmixer eller matberedare med knivar.
  6. Skala och skiva rödlöken och blanda med citron och salt. Låt stå ett tag.
  7. Finhacka rödlöken och fräs mjuk i kokosolja.
  8. Häll av bönorna i durkslag och skölj med kallt vatten. Blanda med rödlök, lime, vitlök och smaka av med kryddor.
  9. Rör ihop limeyoghurten.
  10. Servera allt med koriander, tomat, gurka, sallad, jalapenos och salsa

KRAM på er!

15 kommentarer
0

15 kommentarer

Havrebröd med nypon (glutenfritt) - 56kilo.se - Recept, inspiration och livets goda 7 augusti, 2019 - 18:04

[…] går åt vi tonfiskpastan och ikväll blir det Pulled salmon – skulle kunna leva på fisk faktiskt! Vad äter ni […]

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.