Ingredienser
- Pulled Salmon:
- 8 laxfiléer
- Rub:
- 3 msk honung
- 4 msk rökt paprika
- 4 tsk spiskummin
- 2 tsk torkad koriander
- 2 tsk chilipulver
- 2 tsk vitlökspulver
- 2 tsk lökpulver
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 lime
- ev. liquid smoke efter smak
- vatten till krämig konsistens
- Citronpicklad rödlök:
- 2 röda lökar
- 2 citroner, saften
- 1 krm salt
- Avokadodressing:
- 3 avokador
- 1/2 urkärnad liten röd chili
- 2 vitlöksklyftor
- 1 lime, saften
- 2 msk olivolja
- 1 handfull koriander
- havsalt
- Svart bönröra:
- 1 burk eko svarta bönor
- 1 finhackad vitlöksklyfta
- 1 röd lök
- 1 gul paprika
- 1 lime, saften
- 1 handfull färsk koriander
- Smaka av med: malen spiskummin, torkad koriander, chilipulver, rökt paprikapulver och salt
- Limeyoghurt:
- 2 dl fet matyoghurt
- 1 lime, skalet och saften
Instruktioner
- Sätt ugnen på 150 gr.
- Smörj en ugnsform och lägg de tinade laxfiléerna i den.
- Rör ihop ingredienserna till ruben och smörj det på laxen.
- Sätt in i ugn ca 30 minuter tills laxen fortfarande är rosa inuti men inte rå. Dra isär med gaffel och blanda lite försiktigt, det får inte bli för mosigt tycker jag.
- Mixa ingredienserna till avokadodressingen med stavmixer eller matberedare med knivar.
- Skala och skiva rödlöken och blanda med citron och salt. Låt stå ett tag.
- Finhacka rödlöken och fräs mjuk i kokosolja.
- Häll av bönorna i durkslag och skölj med kallt vatten. Blanda med rödlök, lime, vitlök och smaka av med kryddor.
- Rör ihop limeyoghurten.
- Servera allt med koriander, tomat, gurka, sallad, jalapenos och salsa