Skriv ut

Pulled Salmon med goda tillbehör och vintips!

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

  • Pulled Salmon:
  • 8 laxfiléer
  • Rub:
  • 3 msk honung
  • 4 msk rökt paprika
  • 4 tsk spiskummin
  • 2 tsk torkad koriander
  • 2 tsk chilipulver
  • 2 tsk vitlökspulver
  • 2 tsk lökpulver
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 lime
  • ev. liquid smoke efter smak
  • vatten till krämig konsistens
  • Citronpicklad rödlök:
  • 2 röda lökar
  • 2 citroner, saften
  • 1 krm salt
  • Avokadodressing:
  • 3 avokador
  • 1/2 urkärnad liten röd chili
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 lime, saften
  • 2 msk olivolja
  • 1 handfull koriander
  • havsalt
  • Svart bönröra:
  • 1 burk eko svarta bönor
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 1 röd lök
  • 1 gul paprika
  • 1 lime, saften
  • 1 handfull färsk koriander
  • Smaka av med: malen spiskummin, torkad koriander, chilipulver, rökt paprikapulver och salt
  • Limeyoghurt:
  • 2 dl fet matyoghurt
  • 1 lime, skalet och saften

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 gr.
  2. Smörj en ugnsform och lägg de tinade laxfiléerna i den.
  3. Rör ihop ingredienserna till ruben och smörj det på laxen.
  4. Sätt in i ugn ca 30 minuter tills laxen fortfarande är rosa inuti men inte rå. Dra isär med gaffel och blanda lite försiktigt, det får inte bli för mosigt tycker jag.
  5. Mixa ingredienserna till avokadodressingen med stavmixer eller matberedare med knivar.
  6. Skala och skiva rödlöken och blanda med citron och salt. Låt stå ett tag.
  7. Finhacka rödlöken och fräs mjuk i kokosolja.
  8. Häll av bönorna i durkslag och skölj med kallt vatten. Blanda med rödlök, lime, vitlök och smaka av med kryddor.
  9. Rör ihop limeyoghurten.
  10. Servera allt med koriander, tomat, gurka, sallad, jalapenos och salsa