Mitt recept på Pulled Pork LCHF har spridit sig och bbq såsen har t.o.m kommit med i tidningar, kul! Nu är det dags för Pulled Chicken istället!
Här kommer en annan variant som är gjort med kycklinglårfiléer i stället! Även denna gången är barbequesåsen gjord med betydligt mindre socker än köpversioner.
Detta blev SÅ GOTT! I vår familj tyckte vi nog att Pulled Chicken var godare än Pulled Pork! Eller så är det bara så att ombyte förnöjer!?
4-6 portioner
1 kilo kycklinglårfiléer
1 gul lök
1 stor vitlöksklyfta
smör att steka i
Börja med barbequesåsen:
2 vitlöksklyftor
olivolja
2 dl chilisås (Ica Ett gott liv är låg i sockerhalt)
1 dl vatten
0,5 dl äppelcidervinäger
1,5 msk worcestershiresås
1 msk dijonsenap
2 msk mald ingefära
2-3 msk ekologisk blomsterhonung
2 msk japansk soja
1/2 msk paprikapulver (gärna Paprika smoked)
1 finhackad chipotle i adobosås (kan ersättas med chilipeppar) eller 2 tsk Chipotle paste (Santa Maria)
1/2 msk liquid smoke (Min finns på Ica Maxi)
salt, peppar
Finhacka vitlök och stek i lite olivolja i tjockbottnad gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt allt koka ihop på svag värme i ca 20 minuter. Smaka av med salt och peppar.
Jag redde med lite Redix (kolhydratfri redning) men det behövs inte. Man kan även prova att reda med lite färskost.
Sätt ugnen på 170 grader.
Stek kycklinglårfiléerna , klyftad lök och vitlöksklyftan i mindre bitar. Kycklingen ska bara få lite färg. Krydda med lite paprikapulver och salt.
Lägg sedan över i lergryta eller i ugnssäker gryta. Häll över barbequesåsen.
Sätt in kycklingen i mitten av ugnen i 2 timmar. Ta sedan ut och dra isär köttet med två gafflar och blanda ihop med såsen.
Servera med dina favorittillbehör!
På min tallrik finns guacamole, salsa, mozarellasallad och coleslaw.
MUMS!!
Detta vinet, Simonsig passade ypperligt tycker vi! Ett fylligt och smakrikt torrt vitt vin.
Gillar ni receptet och har Facebook? Tryck gärna då på GILLA här nedanför!
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
55 kommentarer
Det här är bland det bästa jag vet sååååå gött, tack för ett super recept 😍
Tack! Så kul du gillade! ✨
Har bjudit på detta receptet många gånger och det är lika uppskattat varje gång =)
Hej Åse! Kan man tillaga kycklingen i CrockPot? Hur gör jag då? Tack!
Hej! Då kan du köra den på låg i ca 6 timmar, räcker nog med ca 3 dl av bbq såsen
Tack!
Hej!
Fantastiskt gott!! Jag tänkte prova att göra pulled pork den här gången och upptäckte att såserna är olika. Vilket recept är bäst? Eller ska det vara olika såser beroende på vilket kött man använder?
/Linda
det här är ett underbart recept som jag gjort två gånger och dessutom tipsat min kollega om, som tyckte det blev lika lyckat. Nu ska jag dubbla receptet, gäster imorgon på middag, funkar det tror du att dubbla ioch lägga i gjutjärnsgrytan med samma koktid? Har tyvärr bara en gjutjärnsgryta. Jag tänkte steka kycklingen i två omgångar och sen slänga ner allt i grytan. /Anna
Hej hej!
Väldigt sugen på att testa detta, älskar dina recept! Fråga: Jag tänkte göra rätten i vår slow cooker, funkar det? Hur länge ska den vara igång i så fall?
/L
Hej! Det fungerar bra! Kör den på high i 3-4 timmar!
Detta åt vi till middag idag supergott. dock hade jag bara colorit soya så jag tog en matsked. och uteslöt ingefäran. men riktigt gott blev det
Hej Åse. Detta ser jätte gott ut tänkte göra det till min makes födelsedag på nyårsafton.
Men kan man använda en ungsfastform? eller måste man ha lock på? för jag har ingen lergryta eller en gryta som man sätter i ugnen. bara en helt vanlig ungform.
Jag byter nog ut äppelcidervinäger mot vitvinsvinäger då jag har en hel flaska hemma..
Jag gjorde pizzan från din senaste bok igår kväll. Min man tyckte pizzan var jättegod !
Hej!
Hur tror du der blir pp kycklingfileer? Jag bor i Polen och här har jag inte kunnat hitta annatän klubba ich bröst, tror du det blir torrt?
Tack för all inspiration! !
Spännande! Det måste jag prova ut 🙂 Kan man köra med hela kycklingfiléer istället?
Gjorde det här igår och vi tyckte det var mkt godare än pulled pork!(det var dock inte efter ditt porkrecept) hade ingen äppelvinäger hemma så dwt vart vitvins och hade inte heller någon worchestersås sen råkade jag läsa fel så jag hade i en msk liquid smoke hehe men det vart gott ändå!dessutom var ugnen knasig så sista halvtimmeb kokade jag den på en spisplatta men det gjorde inget.vi serverade grönsaker sallad creme fraiche pitabröd till eftersom jag inte följer lchf just nu. Om jag provar detta fler ggr tänkte jag rubba kycklingen i fajitakrydda och koka den länge under lock.vart inspirerad av coops senaste tidning där de hade texmexfest med pulled chicken:) gillar din sida som jag följt under några år i perioder!:)))))
Jättegott recept! Om jag kör samna sås till pork.. ska jag bara ösa med den eller lägga med såsen i ugnen med köttet som med kycklingen?
lägga på samma sätt som med kycklingen!
Hejsan
Går det inte att få till någon sås med tomat och örter som inte är så stark för magen? Lite medelhavssmaker?
Det skulle vara kul att prova men som detta starka såserna är kan inte jag äta.. Har ingen gallblåsa och klarar inte starkt kryddad mat..
Vill du hjälpa kanske med ett förslag?
<3
Eva
Hej! Jag har inget tips just nu men du kan ju koka ihop en egen tomatsås och använda. Smaken blir ju inte samma men köttet blir ju lika mört =)
Vilken rätt! Fantastiskt gott, detta kommer serveras mer än gång i vårat hus.
Tsck för en härlig och inspirerande blogg, ha det gott!
Hej, åh detta vill jag bjuda på ihelgen! Vad duktig och påhittig du är!
Tror du det fungerar bra med hel kyckling som man delar innan man steker också?
Absolut!! =) Men tänk på att då måste du ta bort alla benen innan du serverar!
Detta var kanon! Så roligt att ha hittat en blogg med bra recept som passar våra smaklökar som handen i handsken.
Jag följde receptet till stor del, men hade 1,2 kg (2x600g) kyckling. Det visade sig att mängden sås räckte helt perfekt till mängden kyckling. Tillagades i gjutjärnsgryta.
Tack Åse, och din senaste bok är kanon!
Sååå himla gott, provade för första gången i söndags och nu står nästa laddning av bbq-sås och puttrar på spisen inför kvällens middag! Dock så var 175 grrader för varmt för min ugn, körde i en Le Creuset gryta och varmluften på, det blev aningens bränt och torrt, idag drar jag ner till 150 grader ist!
Stort tack för en inspirerande blogg med massor av goda recept <3
Om man gör dubbel sats, hur länge bör den gå i ugnen tro?
Tror samma! 🙂
Hej!
Jag tycker detta verkar väldigt spännande, har varit sugen på att testa pulled chocken ett tag. Jag har bara ett problem med ditt recept – äppelcidervinäger som jag inte tål. Kan man ersätta det med något typ citron? Tack på förhand!
Ersätt med vanlig vitvinsvinäger alt rödvinsvinäger 🙂
Hej Åse. Jag jobbar på form och figur i Hyllinge Det är ett träningsställe för kvinnor i alla åldrar. Jag har länge läst din blogg, så kom jag på en liten ide ihelgen. Vi ska ha en kostvecka här för medlemmarna, då jag tänkte bjuda in olika pesoner som vill berätta om sina tips och ideer. Och då jag har föjt din blogg länge så tänkte jag fråga dig om du vill komma hit och berätta om LCHF för oss.
Tacksam för svar
mvh Annka Form och Figur i Hyllinge
Hej Annika!
Du kan maila mig på ase. @. 56kilo.se så kan vi prata mer om upplägget/ersättning.
Åh så gott! Det ska vi verkligen göra igen!
Tusen tack för ännu ett härligt recept!
Har provat pulled pork med både färdig sås och hemlagad och det blir såå mycket godare med hemlagad! Och så kan man styra styrka och rökighet själv. Me like!
Ditt recept har jag spridit vidare till så många, och alla älskar det!
Roligt att höra!! =)
Åse, detta var ett HELT STRÅLANDE recept! Vansinnigt gott, gick hem till barnen också som bara den och skulle t.o.m. kunna bjudas på! Är ny på din blogg och första gången, och efter detta lyckade försök, har du nu en trogen läsare till!
Tack vad glad jag blir!! ;)) trevlig kväll!!
Mald ingefära…. Kryddan då?! Kycklingen står redan i ugnen och ingefärsdoften är hög, väldigt hög! Börjar tro jag gjort nått fel på vägen… Hoppas inte… Om 2h vet jag:(
Hej!
Yes malen ingefära på burk! Det är ingen fara! Om du inte är vääääääldigt känslig mot ingefära då!? 🙂
Testade din pulled chicken igår och det blev såååå gott.
Å! Detta ser mycket gott ut! Skall lätt provas när det blir tillfälle.
En liten detalj jag inte hänger med på bara är om Löken är kvar när du drar isär kycklingen?
Tack för en jätte bra blogg med massa goda recept!
Yes det är den 🙂 den försvinner in i kycklingen 😉 skön söndag!
Fy fasiken vad det låter gott. Det måste provas. Hoppas du har en fin kväll. Kram Anette
Hej Åse!
Jag har en fråga som inte riktigt har med detta inlägget att göra… Jag kom över en bild på ditt tv rum och undrar varifrån era vägghyllor kommer ifrån, de som sitter runt tvn med vitrinskåp samt skåpen som är under tvn. De är så snygga och är precis det jag letar efter! 🙂 Tack för en bra blogg!
Hej! De är från serien Bestå på IKEA =)
det ser otroligt gott ut! Tack för tipset, detta måste jag testa 🙂 ha en trevlig helg! /Cecilia
http://www.energylife.blogg.se
Tack för en otroligt inspirerande blogg!!! Detta ser otroligt gott ut. Ska testas i morgon!
Är det okej om jag delar ditt recept i min blogg?
Vänligen Camilla
Absolut =)
Har precis en mycket god Pulled pork… Tack för det goda receptet ! Jag hade bara en fråga…
Receptet på bbqsåsen skiljer sig lite mellan recepten – är det för att denna är till kyckling eller har du bara förbättrat receptet ? Tack på förhand !
Jag har förbättrat/förenklat receptet bara – går att använda båda till både pork och chicken!
Så gott det låter måste provas!
Brukar laga mat från din första bok och allt vi provat har varit super gott.
Ha en fin kväll!
Det är kanske ditt recept jag testat men hittat det på Matplatsens blogg? Gott är det hur som helst och nu ska jag absolut testa kycklingvarianten.
Nej då är det nog hennes du provat! I Matplatsens version så har hon köpt barbequesås dock. Pulled pork är ett amerikanskt påhitt (så inget varken jag eller Victoria på Matplatsen hittat på) men barbequesåser man köper är rena sockerbomben och jag tycker dessutom att det oftast både blir godare och betydligt nyttigare att göra såser etc själv, men det går givetvis att använda köpt färdig sås om man föredrar det!
Det stämmer att det var ”köpesås”. Vet att det är amerikanskt men hade aldrig testat förrän jag såg receptet på hennes blogg. Ska testa din sås då jag föredrar egengjort. Tack för svar.
Sedan fem timmar tillbaka står Pulled Pork i ugnen och väntar på att bli klar inför kvällens middag. Det är en favorit i hela familjen. Så självklart måste jag då även prova Pulled Chicken. Tack för en inspirerande och GOD blogg.
Smaklig spis!! =)
Det både låter och ser jättegott ut!
Klart vi ska testa det framöver!
Ha en trevlig kväll!