Hej och god lunch!
Jag sitter och multitaskar lite i soffan, precis avnjutit nedan frukost – sååååååå gott!
Jag och Juni ska strax till distriktssköterskan för att lägga om hennes brännskador på vänsterhanden + insida lår.
(Hon fick hett vatten på sig hos en vän)
Gulliga ni är så skriver och undrar hur hon mår!
Hon har inte ont, går på antibiotika men just brännskadorna på insidan av båda låren är så klart problematiska när hon går.
Detta är en proteinspäckad frukost som är galet god!
Jag använder smeten till antingen plättar eller så skramlar jag det i stekpannan, blir ljuvligt gott!
Proteinrik lågkolhydratkost är det som fungerar bäst för mig, både när det gäller kroppskomposition men även mättnad.
Ju äldre man blir, desto mer protein är det ju viktigt att man får i sig.
Dessa ger hela 35 g protein men enbart drygt 5 kolhydrater, sedan kan man servera vad man vill till.
I dag hade jag en klick av vaniljkvargen och lite Pauluns granola och bär.
Vaniljproteinpulvert jag använder är det HÄR – det är så gott. Men inte bara gott, proteinpulver (utan smak & sötning HÄR) är bra när man bakar eller gör pannkakor utan vanligt mjöl, det ger konsistens! Dessutom ett enkelt sätt att öka proteinmängden i kosten.
Kokosolja utan smak köper jag HÄR
Arlas milda vaniljkvarg tycker jag är supergott med högt innehåll av protein men utan socker, men vill man absolut inte ha sötningsmedel så går det självklart med en annan proteinrik naturell kvarg eller yoghurt (Arla har)
Proteinpulver, bakpulver och ”fiberhusk” dvs pulveriserat psylliymfrön från Lindroos (de som låg bakom Fiberhusk förr.
Blanda ihop!
I med matfett (jag har kokosolja) och blanda lite, jag använder en stekspade till att hacka sönder smeten så det blir ”scrambled”
Eller så gör man plättar!
YUM YU YUM!
Jag älskar god men funktionell mat, som gör gott för kropp & knopp!
Här kommer receptet!
Proteinrika vaniljplättar utan mjöl
- Portioner: 1
Ingredienser
2 ägg
1 dl kvarg, gärna vanilj utan socker
1 tsk bakpulver
1 tsk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
15 g vaniljproteinpulver (detta använder jag)
1 msk kokosolja utan smak att steka i (de blir frasigast av olja)
Instruktioner
Vispa ihop alla ingredienser. Hetta upp olja i en panna, sänk till medelvärme.
Häll i smeten. Rör då och då. Hacka emellanåt så plättarna delas/rörs i hop.
Servera med bär!
Notering
Per sats och portion: 270 kcal, 5.4 g kh, 35.4 g protein
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
6 kommentarer
Det här är såå galet gott! Tusen tack för alla fina recept ❤️
Tack snälla för fin feedback och att du uppksattar! ❤️
Hej Åse!
Om jag behöver ta bort kvargen då jag inte mår bra av mjölkprodukter, vad tycker du man kan använda i smeten istället?
Med vänlig hälsning Madelene
Hej!
Detta receptet är utformat med de ingredienser som är specade, jag kan inte rekommendera något substitut tyvärr eftersom jag inte provat. Jag vet inte om Alpro har plantbaserade alternativ till kvarg?
Då är det kanske bättre att du använder detta receptet på våfflor.
https://www.56kilo.se/vafflor-gluten-och-laktosfria-lchf-paleo/
Det ska jag laga i morgon 😍 tack
Stackars Juni, fy alltså det måste gjort vansinnigt ont❤️
I morgon tror jag det blir denna frullen, ser supergott ut!
Kram 🥰