Portionsstorlek

25 maj, 2009

Innan jag började med LCHF så viktväktade jag ju och INGET ONT sagt om VV! Systemet passar många människor och jag gick ner bra i vikt med det, jag har bara haft ganska svårt att få det att fungera sedan som målviktig.
Så detta blir inget skitsnack om pointsystemet bara en reflektion över hur jag använde det på ett sätt som jag nu inser inte var så bra för just mig.
När jag viktväktade så var målet: Stora portioner, mycket mat. Det som var fritt och pointssnålt ville man ofta fylla tallriken med.
Mina portioner nu för tiden är nog hälften så stora som innan men jag är ärlig när jag säger att jag blir mättare nu ändå.
När jag började med LCHF så överåt jag mkt grönsaker, jag ville ju fylla hela tallriken och eftersom ris/pasta/potatis försvann så blev det grönsakerna. Jag tog mkt mer sås än nu eftersom jag var van vid att dränka tallriken med sås gjord på Milda Mat Extra eftersom det blev så billigt i points.
Ofta när jag var klar med måltiden så slängde jag lystna blickar på klyftpotatisen, pastan etc. Jag hade helst velat lägga upp dubbelt så mycket!
Numera när jag ätit min köttbit, mina grönsaker och min ca 1/2 dl sås så är jag såååå nöjd! Och är jag lite övermätt så får jag obehagskänslor.
Eftersom jag var en sockerknarkare så åt och drack jag en hel del söta lightprodukter. Mängder av Fun light, lightläsk, läkerol etc.
Numera så dricker jag i princip bara kolsyrat vatten. Ibland tar jag EN pastill av Läkerol, inte en hel ask!
Detta var bara lite intressanta reflektioner, målet är ju trots allt med en viktminskning att inte bara gå ner i vikt utan få en matstil som fungerar i längden. Jag inser ju att min tidigare vana vid stora portioner, gjorde det svårt att hålla vikten, när man åt lika stora portioner fast med fetare alternativ OCH massa kolhydrater. Och för att inte tala om mitt sötbehov.

35 kommentarer
0

35 kommentarer

camilla 30 maj, 2009 - 06:23

det kunde ha varit jag som har skrivit detta!
Jag har också gått från vv till lchf och det är sååå skönt att vara mätt och hela tiden slippa tänka på nästa måltid.

Svara
Åse 30 maj, 2009 - 07:37

Vad roligt att du också funnit ett mer tillfredställande sätt att äta! Nu äter jag iofs inte LCHF, utan mer LC med lagom mkt fett men jag är mätt ändå 🙂

Varmt lycka till!

Svara
Helen 27 maj, 2009 - 08:51

Hej.
Jag måste bara ösa beröm över dig….Du är fantastisk duktig och enormt peppande!!! TACK

Själv har jag har varit en VV halva livet. Så förra sommaren fick jag för mig att pröva GI. Aldrig mått så bra.

Heja dig. KRAM Helen

Svara
Aika 26 maj, 2009 - 20:16

Jag gör som vanligt- jag instämmer =) Pyss

Svara
Åse 26 maj, 2009 - 21:28

Dutti stumpa, bara nicka och håll med då älskar jag dig mest *moahahaha*

Svara
Hanna 26 maj, 2009 - 18:56

Du verkar härligt motiverad just nu tycker jag. Inläggen kommer tätare och du svarar på många kommentarer. Jag får känslan av att du är inne i en positiv cirkel!! Härligt, det smittar av sig!

Svara
Åse 26 maj, 2009 - 21:28

Roligt att det märks!!! :))

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.