Pones – Pofiberbullar

av Åse

När jag lade om kosten så brukade jag ofta göra Pones, ett av de första LCHF brödrecepten som cirkulerade runt. Här är receptet jag postade då.
Jag hade glömt bort de där bullarna när jag såg att Maja som instagrammar som Majaslchf, brukade göra dem.
Så i dag blev det en laddning till frukost! Jag hade faktiskt glömt hur goda de var! Väldigt neutral smak och perfekt för er som är allergiska mot mandel eller som inte gillar kokosmjölsmaken.
Här är receptet jag brukar göra:
5-6 stycken bullar
5 ägg
2 dl pofiber
11/2-2 tsk bakpulver
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 krm salt
50 g smält smör
En skvätt grädde (2-3 msk)
Vispa äggen fluffiga, smält smöret och blanda ihop med grädden. Blanda de torra ingredienserna och häll först ner smör/gräddblandningen sedan de torra ingredienserna. Låt svälla i ca 5 minuter.
Klicka ut på bakpappret och forma sedan till bullar med fuktade händer. Jag ”bollar” dem från hand till hand tills de blir släta. Grädda i 200 grader i ca 15 minuter tills de fått fin färg.
 
IMG_1932
Än har jag inte tröttnat på tulpaner! Inte sedan jag lärde mig hur de ska skötas, tack vare er! Nya vasen från DAY Home
 
IMG_1939
IMG_1941
IMG_1944
Vårigt grön tallrik från RBA (finns bla hos Cervera)

58 kommentarer

Lotta 2 april, 2016 - 12:28

Undrar om man kan göra formfranska av detta recept? Vad tror ni om temperatur o tid då? Nån som prövat älskar dina pofiberbullar! 🙂

Svara
Åse 3 april, 2016 - 17:48

Ingen aning, men återkom gärna när du provat =)

Svara
Hipp Hipp HURRAA för Anna! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 30 augusti, 2015 - 18:03

[…] underbar kväll och natt! ❤️ Vi sov till 10 och till frukost blev det ett gäng nybakta pofiberbullar. […]

Svara
Hemma igen och Tillbaka! - 56kilo - Inspiration, Hälsa och Livets goda! 19 juli, 2015 - 15:09

[…] dag blev det Pofiberbullar till brunch! Goda och snabbgjorda. Jag lade till lite brödkryddor i också. […]

Svara
Eighties | Rav Food 24 juni, 2015 - 20:00

[…] brødet :https://pcoliv.dk/minutbr%c3%b8d/ og inspirationen til ingrediensernes sammensætning :https://56kilo.se/pofiberbullar/ Dette indlæg indeholder affiliate links, der giver os kommission, hvis du køber noget i den […]

Svara
Finfint pofiberbröd | Soffansblogg 26 november, 2014 - 03:22

[…] eller frukostfrallor. Allra godast är det att rosta dom! Ursprungsreceptet är lånat av 56 kilos pones, vilket jag omarbetat för att få ner fett och kalorier. Det smakar alldeles utmärkt i […]

Svara
Peder 16 november, 2014 - 14:25

Hej!
Kan man använda detta bröd till att göra LCHF-semlor också om man häller i lite kardemumma eller liknande tro ?
//Peder

Svara
Åse 16 november, 2014 - 14:56

Då hade jag hellre använt receptet på LCHF semlor som jag har i receptregistret.

Svara
Hamburgerbröd | Ett ventilationsfönster 25 september, 2013 - 14:57

[…] bröd. Jag svängde då ihop de här gulliga bullarna. Det är helt vanliga pones, bakade enligt 56-kilos recept. Det var första gången jag bakade pones faktiskt, även om jag har förstått att det är något […]

Svara
Pones i långpanna | LCHF Sisters 12 juni, 2013 - 15:02

[…] är vår favorit bland LCHF-bröd. Receptet är ursprungligen från Åse som har bloggen 56kilo och det kan ni hitta här. Jag brukar använda stora ägg så då funkar det med 5 stycken men om man har lite mindre ägg […]

Svara
Smulpaj, hamburgare och sånt; några av mina LCHF-favoritrecept. : Emily Dahl 25 april, 2013 - 10:18

[…] Pones. Jag lagar ofta hamburgare pga är något av det bästa jag vet. Oftast med hemmagjord tryffelmajo, grönsaker och cheddarost och bacon. Och så bröd då. Denna varianten, “pones” (ingen aning om varför de kallas så?), är ungefär som scones men funkar också perfekt som hamburgerbröd. […]

Svara
Nina 12 april, 2013 - 20:19

Hej Åse!
Har nu lagat Pones och de blev HÄRLIGA. Försöker också undvika grädde så lämnade bort den. La lite extra smör och de blev ljuvliga! Kollade även att bakpulver är natriumbikarbonat med stärkelse, så använde 2 tsk matsoda (natriumbikarbonat) istället och det lyckades jätte bra. Tack för härliga recept!

Svara
Ett glas vatten till frukost & lunch | Very Shy Girl 12 april, 2013 - 13:37

[…] överätning av middagen (kyckling och bacon som jag blandade med pesto + shiratakinudlar) samt pones (blev stört goda och jävligt nära bröd till smaken) som jag bakade på kvällen egentligen […]

Svara
Mathildas mamma 7 april, 2013 - 10:59

I morse njöt vi av detta goda bröd till frukost. Känns riktigt lyxigt och snabbare än att ta sig till affären och handla. Gårdagens middag bestod av https://56kilo.se/ostgratinerad-lax-med-broccoligratang/
underbart gott.
Tack snälla Åse för att vi alltid äter så mycket gott hämtat från världens bästa blogg.
Hoppas du har en skön söndag.
Stina

Svara
Åse 7 april, 2013 - 11:04

Tack snälla du för feedback!! Hoppas på sol och mys för dig!! stor kram!!

Svara
Pones « kaxsen.se 6 april, 2013 - 14:12

[…] bakade jag Pones på recept från 56kilo, så otroligt goda! Det går snabbt och göra och blir bara 5-6 bullar, men det är bra, för jag […]

Svara
Sol ute, plugg inne, sol i hjärta, plugg i sinne. | Mamma och Oskar 4 april, 2013 - 12:03

[…] om man inte gillar kokosmjöl-, mandel- eller ostsmak i sitt bröd. Receptet har jag hämtat från Åses blogg (som så många gånger förr […]

Svara
Frida 4 april, 2013 - 09:27

Hej Åse!
Tror du att man kan göra pizzabullar av pones? Alltså sätta i skinka/salami, ost, pizzakryddor?

Svara
Åse 4 april, 2013 - 09:32

Tror jag absolut!

Svara
GRÖNT ÄR SKÖNT | Emma Karlsson @ Spotlife 1 april, 2013 - 19:37

[…] Efter njutningen i solen så bestämde jag mig för att baka lchf-bröd, receptet hittar ni här. Och nu har vi precis ätit upp middagen som fick bli spenatsoppa med mitt nybakade bröd till. […]

Svara
Pones – Pofiberbullar @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och naturlig mat! | matmammasblogg 1 april, 2013 - 19:07

[…] Pones – Pofiberbullar @ 56kilo – Inspiration, mode och matglädje med LCHF, GI och naturlig mat!. […]

Svara
Ullis - The Naked Ambition 29 mars, 2013 - 10:21

Tack för receptet Åse! De var supermumsiga och kommer definitivt bakas igen.

Svara
Jenny 28 mars, 2013 - 09:25

Tack för tipset! Supergoda och enkla att göra. Min nya frullemacka 😀 Kram

Svara
Ann Forssell 28 mars, 2013 - 07:53

Hej Åse, jag är undrar vad är fiberhusk och varför har man i det i så många rätter, Var kan jag köpa det? Kan man utesluta det eller är det ett måste.
Läser gärna Din blogg och får roliga tips om det mesta. Känns skönt att Du har en bra utbildning när det gäller kroppen och mat, jag litar på Dina tips.
Glad Påsk, kramar Ann

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 07:55

Hej Här finns info om livsmedel, vart man köper det etc: https://56kilo.se/livsmedel/
Det är ett måste i många lchfrecept skulle jag vilja säga då det binder istället för mjöl.
GLAD PÅSK och kul du gillar bloggen!!

Svara
Ann Forssell 28 mars, 2013 - 07:52

Hej Åse, jag är undrar vad är fiberhusk och varför har man i det i så många rätter, Var kan jag köpa det? Kan man utesluta det eller är det ett måste…
Läser gärna Din blogg och får roliga tips om det mesta. Känns skönt att Du har en bra utbildning när det gäller kroppen och mat, jag litar på Dina tips.
Glad Påsk, kramar Ann

Svara
Liv 27 mars, 2013 - 22:53

Hejsan! Det låter gott men undrar var jag kan köpa pofiber. Finns det någon bra butik i Hbrg där det går att inhandla?
Ha det bäst /Liv

Svara
Åse 28 mars, 2013 - 06:40

Hej, det finns i vanlig livsmedelsbutik!

Svara
Britt 27 mars, 2013 - 19:12

Det blev jättebra. Tack för tipset.

Svara
Mimmi 27 mars, 2013 - 18:26

Hej Åse! Kan du ge mej ett gott råd? Tänkte laga din pulled pork till påsk, tillsammans med Moniques rättikagratäng, vad tror du om den kombinationen? Har du nåt förslag på nån sås som skulle passa till det? Tänkte laga tillbehör guacamole o salsa. Tack för en jätteinspirerande blogg o bok! Lagar nåt varje vecka från den 🙂

Svara
Christina 27 mars, 2013 - 15:49

Gjorde dom idag med kokosgrädde istället för vanlig grädde. Dom blev supergoda. Min grannflicka som kom på besök åt 2 st och hon äter inte lchf annars. 🙂

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 17:45

Vad roligt!!

Svara
Marit 27 mars, 2013 - 13:20

Har bakt pones til lunsj i dag, fantastisk gode. Denne oppskriften skal gjemmes og brukes ofte. Supergode. Takk.

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 17:46

=) Roligt! Använd och njut!

Svara
HG 27 mars, 2013 - 13:15

Tack för tipset! Är ständigt på jakt efter gott ”bröd” och inte tycker det blir så bra på nötmjöler. Enligt dottern som provbakat idag var det riktigt goda! Funkar de att frysa också? Mvh!

Svara
Anette 27 mars, 2013 - 13:12

Knäpp fråga: Hur har du kombinerat ditt porslin? Köper du typ 12 lina assietter RBA, eller lite udda? Skulle vilja se kombinationer på dukning, hittar kanske det på Cervera. Tack för påminnelsen om Ostpones, länge sedan! Kram

Svara
Anna 27 mars, 2013 - 10:48

Hej, skrev precis en fråga om PF, har googlat lite nu och funderar på om det funkar att äta mellan 10-18? Det hade passat mig bäst, brukar inte äta senare än så! 🙂 eller är det något speciellt med 12-20?

Svara
Annette 27 mars, 2013 - 10:23

Nu jäklar!
Har varit och köpt din bok och börjat läsa i den. Vilken inspirerande bok! 🙂 Nu är jag och dottern taggade att starta! Så nu jäklar är det slut på socker och kolhydrater. Vi välkomnar vårt nya liv 🙂
Kram från Annette

Svara
Anna 27 mars, 2013 - 10:07

Hej, jag funderar lite på fasta… Räknas det under natten? Alltså om jag kör en 14 timmars-fasta från 19-09 på morgonen, eller kroppen ställer om sig på natten? Tacksam för svar 🙂 kram Anna!

Svara
Pixie 27 mars, 2013 - 09:34

Kanske en dum fråga men ska äggen blandas med det smälta smöret och grädden innan man blandar ner de torra ingredienser.

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 09:40

yes

Svara
Lotta 27 mars, 2013 - 09:15

Hej! Verkar ju superenkla att göra! Men, jag har ingen grädde hemma, dock har jag coconut cream – vad tror du? Kan jag testa att baka med det istället för grädde?

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 09:40

javisst det går bra!

Svara
Anna 27 mars, 2013 - 07:51

Hej, mums låter gott. Kan man äta dom till frukost varje dag, eller mer tänkt som ”festfrukost”?
Om jag är intresserad av ngn av dina kostrådgivningstjänster, ska jag maila dig först då ? Ha en bra dag alla!

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 09:41

Jag tycker det går bra med en sådan bulle varje dag! Mina tjänster finner du på femtiosexkilo.se, har du frågor går det bra att maila på ase (at) 56kilo.se

Svara
Rebecka 27 mars, 2013 - 07:02

Bakade dessa igår och förutom att de var otroligt lättbakade så smakar de verkligen gott! Mycket nära bröd (även om det var väldigt länge sedan jag åt bröd) och smakar lite som scones

Svara
Åse 27 mars, 2013 - 07:21

Härligt de smakade!!

Svara
Elin - Photos by Arvegil 26 mars, 2013 - 22:56

Dessa ska jag prova att baka imorgon, just eftersom jag har lite svårt för kokosmjölsmaken i kesobrödet. Kram och glad påsk!

Svara
Nina 26 mars, 2013 - 22:33

Ohh dessa ska jag definitivt testa! Efter en del testbakande så har jag börjat bli anti kokos/mandelmjöl , det smakar inte alls så gott som ”vanligt” bröd och jag är en som älskar bröd, jag kan gärna skippa pasta, potatis osv men en riktigt god smörgås på surdeg, eller fralla då och då, det kommer jag nog aldrig sluta med eftersom jag inte hittat nått som är i närheten av det, dessa har jag dock aldrig testat så det ska jag göra.

Svara
jannice lindell 26 mars, 2013 - 21:56

detta recept måste testas!

Svara
Therese 26 mars, 2013 - 16:30

Pones var det längesen jag gjorde. Tack för påminnelsen! Ska testa dit recept. Ha en trevlig kväll!/Therese

Svara
Josse 26 mars, 2013 - 16:26

Hej!
Jag har en liten fråga angående LCHF. Jag är 17 år och lite sugen på att prova på lchf, men jag har länge varit underviktig och är inte ute efter att gå ner i vikt. Tror du det funkar för mig att köra på lchf utan att gå ner mer i vikt? Har väldigt lätt för det…
Superbra blogg och härlig instgram btw!

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 22:18

Hej! Ja absolut! Men man kan behöva anpassas!

Svara
Anna 26 mars, 2013 - 15:51

Hej! Vart köper mn pofiber? Hälsokosten?
MVH Anna

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 16:05

Vanlig livsmedelsbutik!

Svara
Eva Pääkkönen 26 mars, 2013 - 14:05

Tackar 🙂

Svara
Eva Pääkkönen 26 mars, 2013 - 13:59

Hej Åse, vilken temperatur till Ponesen?

Svara
Åse 26 mars, 2013 - 14:00

200!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.