Plock och Sötpotatissallad med honungsvinägrett

av Åse

I går var syrran och hennes sambo här hemma och myste! Måste ju mysa med båda mina systrar så det blir rättvist! 😉
I morgon drar ju jag och Daniel ner till Cabo Roig där syster med familj väntar!
Jag serverade plock i går – alltid uppskattat!


Goda skinkor, frukter, kex och knäcke, såser, coleslaw, röror, oliver,

Brie de meux, St Agur, Boursin och Gruyere – alltid på ostbrickan!
Sangria – OFF COURSE! Receptet hittar ni HÄR! Jag tog hallon istället för jordgubbar (sangrian blev lite rödare då) och maken gick bananas på citrusfrukter! haha!


Jag gkorde en supersmarrig sötpotatissallad med en så god honung- och senapsvinägrett! Yum!




Fläskfilé grillad till perfekt temperatur (65 grader) fick svalna och skars sedan upp. Älsk på det!

Rödbetssallad med feta och valnötter.





8 timmar förflöt i raketfart! Så glad att jag har mina systrar!
❤️

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Plock och Sötpotatissallad med honungsvinägrett


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4.5 från 2 betyg

Ingredienser

  • 1 stor sötpotatis
  • 150 g fetaost
  • 1 avokado
  • 1 dl valnötter
  • 1 rödlök, skivor
  • 1 påse bladspenat (ca 70 g)
  • Honungsvinägrett:
  • 1 msk honung
  • saften från 1 citron
  • 2 msk olivolja
  • knappt 1 tsk dijon
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Skala och skiva sötpotatisen. Stek eller grilla dem mjuka, går fort! Låt svalna.
  2. Blanda ihop vinägretten.
  3. Kärna ur och tärna avokadon. Skär fetan i kuber.
  4. Blanda med spenat, rödlök och vinägrett.

 

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

14 kommentarer

Lisa 19 juli, 2017 - 11:31

Mums, den där sötpotatissallden ska jag prova. Såg att spenaten ej står med i ingredienslistan 🙂

Svara
Åse 20 juli, 2017 - 12:17

Ahh tack för påpekandet!

Svara
emma 10 juli, 2017 - 18:17

Din blogg är helt fantastisk! Jag försöker äta mer LCHF i vardagen och tyckte till en början att det var svårt och krångligt. Men jag går in här med jämna mellanrum och blir så inspirerad! Jättekul dessutom när barnen gillar sånt som paj och pizza från dina recept. Fortsätt med det du gör!






Svara
ljuva julia 9 juli, 2017 - 19:18

Plock är bästa bjudmaten 😀

Svara
Maritha Hakfelt 9 juli, 2017 - 18:09

Åh vad gott allt ser ut👍🏻 Du är så duktig 😍
Ha det så mysigt i Spanien , vi åker till villa Martin på torsdag, så vi kanske ses på någon strand😄☀️
Kram
Maritha

Svara
Carina Nyman 9 juli, 2017 - 17:02

O herregud vilken god mat du lagar!!

Svara
Jessica 9 juli, 2017 - 16:40

Ser supersmarrigt ut som vanligt:) En liten fundering bara…Hur kommer det sig att man ofta ser sötpotatis i lchf-recept? Trodde fen hade högre mängd kolhydrater än vanlig potatis?!

Svara
Åse 9 juli, 2017 - 16:53

Vad många felaktigt tror är att LCHF handlar om att äta så lite kolhydrater som möjligt och så mycket fett som möjligt. LCHF är ju en naturlig och näringsrik kost och där passar sötpotatis och även rotfrukter in framför allt för oss som bara äter lågkolhydratkost för hälsans skull. Är man kraftigt överviktig så kan det vara en bra idé att undvika grönsker med mer stärkelse än vanliga överjordsgrönsaker.
Men LCHF är en kostmodell som anpassas efter egna behovet.
Sötpotatis ska dessutom inte jämföras med potatis, det är ju en ört och ingen potatis och har en helt annan näringsprofil än den. Jag äter iofs potatis också (även frukt!) ibland och det passar in i min lågkolhydratkost då jag cyklar mina kolhydrater. Jag har skrivit lite om sötpotatisen HÄR

Svara
Karin 9 juli, 2017 - 18:05

Men LCHF står ju faktiskt för Low Carbs High Fat. Så visst är dieten menad att innehålla mkt lite kolhydrater.

Svara
Åse 9 juli, 2017 - 19:26

LCHF står inte för ”mycket lite kolhydrater” det står för procentuellt mer fett än kolhydrater. HÄR har Andreas ”kostdoktorn” en bra mall. LCHF innehåller max 100 g kolhydrater och äter man som jag generellt bara kolhydrater på kvällen (jag praktiserar periodisk fasta) så får man plats med ganska mkt kolhydrater för 50-100 g. Äter maan lite kh till varje mål 3-4 gg per dag så får man ju äta en mindre mängd kh till varje mål. Äter man strikt LCHF som är max 20 g kh så kan man med fördel förlägga större mängden kh vid ett o samma tillfälle för att kunna dra fördel av de näringsämnen som grönsaker, även de under jord ger.

Svara
Petra 9 juli, 2017 - 16:30

Hejsan!
Var har du köpt de snygga blå bordstabletterna?
Den där sötpotatissalladen ska jag bjuda min mamma på, hon älskar nämligen sötpotatis.






Svara
Åse 9 juli, 2017 - 16:54

på Cervera och Åhléns finns dem! =) Härligt, hoppas mamma gillar den!

Svara
Irene 9 juli, 2017 - 16:13

Tack Åse, nu är mitt 69:e kalas mat klart. Njut nu av en härlig semester. Vid 69 är semesterdagarna slut, men jag njuter ändå.😂

Svara
Åse 9 juli, 2017 - 16:14

Haha du är för go Irene! KRAM!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.