Pizzavåfflor LCHF

av Åse

Gomörra darlings!

Nu sitter jag på tåget mot Köpenhamn. Malin har precis hoppat på i Lund! Jag ska berätta mer om vad vi ska göra i Belgien sen! Sist vi var där ihop så var vi i Brugge och i Gent, ni kan läsa mer om det HÄR

Här kommer ett smarrigt recept som passar både som ensamrätt och till buffébordet!
Matvåfflor! Yum!

Jag valde att inte ha i varken mandelmjöl eller mejeri som grädde, istället har kokosmjöl och färskost.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Pizzavåfflor (nötfria) LCHF


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2-3

Description

Ett recept som du kan anpassa som du vill! Ha i lite svarta oliver, basilika, soltorkade tomater tex.
Du kan ersätta kokosmjölet med mandelmjöl eller prova utan.


Ingredienser

110 g färskost
4 ägg
2 tsk bakpulver
3 msk kokosmjöl
2 msk smält smör
125 g färsk mozarella, riven
2 msk tomatpuré
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta
1 tsk torkad oregano,
50 g rökt skinka


Instruktioner

Mixa färskost, ägg, bakpulver, kokosmjöl, tomatpuré, vitlök och smält smör i en mixer.
Riv mozzarellan, hacka skinkan och rör ner i smeten. Låt stå en stund.
Grädda sedan våfflor och servera dem antingen kalla eller varma.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

14 kommentarer

Sunny 13 maj, 2018 - 20:55

Det här ska verkligen prövas under veckan 🙂 vad är det för ”smet”-klick du har uppepå vid serveringen? 🙂

Svara
Åse 13 maj, 2018 - 22:20

Ja prova! Gräddfil =)

Svara
Jenny 30 april, 2018 - 07:49

Låter jättegott! Tror du man kan byta ut färskosten mot Keso, samma mängd?
Trevlig valborg! Kram

Svara
Åse 30 april, 2018 - 08:55

Det går bra! Mixa den först! 🙂 detsamma! Kram!

Svara
Jenny 27 april, 2018 - 07:41

Guuu va gott!!! Tror du man kan ta keso istället för färskost, samma mängd?
Trevlig helg!
/Jenny

Svara
ÅsaS 26 april, 2018 - 17:09

Låter ju gudagott! River mozzarellan själv? Fina – grova sidan? Jag är ju lite bekväm av mig.. 😏 Men detta ska absolut testas. Ett perfekt mellanmål eller enklare lunch/middag när man inte är jättehungrig. Fast jag antar att det är rätt mättande ändå.
Kram!

Svara
Åse 26 april, 2018 - 17:36

Yes! På grövsta ja! Går på några sekunder =) KRAMISAR

Svara
Ann-Sofie 26 april, 2018 - 11:39

Se där nu funkar det ju riktigt fint och vilken snygg sida!!

Kramen

Svara
Åse 26 april, 2018 - 17:36

aaaaack Ann-Sofie! Kram!

Svara
Matro_Sara 26 april, 2018 - 11:20

Så gott det låter. Det måste jag testa!
Ha en bra resa!

Svara
Åse 26 april, 2018 - 10:49

Mumsigt!
Vad har du för slags våffeljärn.

Svara
Åse 26 april, 2018 - 17:38

En Cloer! (Kitchemtime)

Svara
Sanna 26 april, 2018 - 10:09

Så gott det låter! Magiskt!
Travel safe <3

Svara
Åse 26 april, 2018 - 17:39

Tack darling 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.